Συμβουλές Καταπολέμησης Άγχους

Προτάσεις για να αισθάνεστε καλύτερα και να ελέγχετε το στρες

Το άγχος είναι εξαιρετικά επιβαρυντικό για την υγεία. Η έντονη πίεση γεμίζει με τοξίνες τον οργανισμό και λειτουργεί ενάντια στην ποιότητα της καθημερινότητάς σας. Σε μικρές, φυσιολογικές ποσότητες μπορεί να αποτελέσει την κινητήριο δύναμη, την ώθηση που κάποιος χρειάζεται για να επιτύχει τον στόχο του. Όταν όμως το στρες ξεφεύγει από τα όρια, τότε γίνεται πρόβλημα και πρέπει να αντιμετωπιστεί.

Τι μπορείτε να κάνετε; Μπορείτε να ξεκινήσετε εφαρμόζοντας κάθε μέρα κάτι από τα παρακάτω ώστε να αποφορτίζεστε.

Αναπνεύστε βαθιά

Ακούγεται «κλισέ» και απλό, είναι όμως ο ισχυρότερος εχθρός του άγχους. Το οξυγόνο στον οργανισμό είναι μία από τις βασικότερες πηγές καταπολέμησης της πίεσης.    Καθίστε κάπου αναπαυτικά και αναπνεύστε βαθιά. Αργά και σταθερά. Προσπαθήστε να αφιερώσετε στη διαδικασία όσο περισσότερο χρόνο μπορείτε. Αρχικά, ίσως σας φανεί δύσκολο να συγκεντρωθείτε ή να μείνετε ακίνητοι. Επιμείνετε. Το οξυγόνο που θα εισπνεύσετε θα σας ηρεμήσει.

Κοιμηθείτε σωστά

Δεν έχει σημασία μόνο η ποσότητα, αλλά και η ποιότητα. Ο ξεκούραστος και βαθύς ύπνος είναι απαραίτητος. Αντίθετα, ένας ασταθής και ανήσυχος ύπνος αυξάνει τα επίπεδα στρες. Λίγο πριν κοιμηθείτε πιείτε ένα ζεστό ρόφημα, ακούστε λίγη μουσική, διαβάστε ένα βιβλίο που θα απομακρύνει τις σκέψεις σας από τα προβλήματα, κάντε ένα ζεστό ντους και κοιμηθείτε νωρίς. Μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό κατά τη διάρκεια της ημέρας, γιατί η καλή ενυδάτωση είναι επίσης κάτι που βοηθάει σε περιόδους έντονου άγχους και αποφύγετε την καφεΐνη από το μεσημέρι και μετά.

Μειώστε το multitasking

Προσπαθήστε να συγκεντρώνεστε σε ένα πράγμα τη φορά, παρόλο που πολλές φορές είναι δύσκολο. Κάποιο τηλέφωνο που θα χτυπήσει, ένα email που θα έρθει, κάποιος θα ρωτήσει κάτι. Όμως, είναι σημαντικό, αυτή η συνεχόμενη διατάραξη της προσοχής σας να μειωθεί όσο περισσότερο γίνεται. Επιτρέψτε το μόνο για τα επείγοντα και τα πραγματικά απαραίτητα.

Κάντε κάτι που πραγματικά σας ευχαριστεί

Μια βόλτα με φίλους, ένα όμορφο εστιατόριο, ένα μανικιούρ, οτιδήποτε αγαπάτε και πραγματικά σας κάνει να νιώθετε ευχάριστα. Σύμφωνα με έρευνες, το να νιώθουμε καλά κάνοντας κάτι που μας αρέσει, μειώνει το άγχος, βελτιώνει το ανοσοποιητικό και αυξάνει την ενέργειά σας.

Συμβουλές Καταπολέμησης Άγχους

Κάντε μια βόλτα στη φύση

Η επαφή με τη φύση προσφέρει το απαραίτητο διάλειμμα από τη φασαρία της καθημερινότητας. Ηρεμεί το σώμα και το μυαλό, αποσπά την προσοχή μας από τις δυσκολίες και προκαλεί ευεξία.

Συναντηθείτε με αγαπημένα πρόσωπα

Οι έρευνες έχουν αποδείξει τη δυναμική και τις ευεργετικές ιδιότητες της αγκαλιάς, αλλά και του γέλιου. Μια σφιχτή αγκαλιά μειώνει τους παλμούς της καρδιάς. Ενώ το γέλιο μειώνει την κορτιζόλη, την ορμόνη του στρες.

Καθίστε στον ήλιο

Οι άνθρωποι που εκτίθενται περισσότερο στο ηλιακό φως, βιώνουν λιγότερα αρνητικά συναισθήματα. Ο ήλιος «καίει» την κατάθλιψη και διώχνει το άγχος. Γι’ αυτό και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες είμαστε όλοι πιο ευδιάθετοι και ξέγνοιαστοι.

Οργανώστε τα οικονομικά σας

Ένας από τους παράγοντες που προκαλούν άγχος στους περισσότερους ανθρώπους είναι τα οικονομικά ζητήματα. Μία οργανωμένη οικονομική ζωή, ένας σωστός προϋπολογισμός, η μείωση των δαπανών αν αντιμετωπίζετε κάποιο χρέος, η συνέπεια στις πληρωμές και η συστηματική αποταμίευση είναι στοιχεία που θα συντελέσουν στη μείωση του άγχους.

Τακτοποιήστε το σπίτι σας

Η ακαταστασία προκαλεί στρες και επηρεάζει την ψυχολογία σας. Ένα καθαρό και οργανωμένο σπίτι επηρεάζει θετικά την ψυχολογία. Μην βαραίνετε το χώρο με περιττά αντικείμενα, τακτοποιήστε τυχόν μικροπράγματα που βρίσκονται σκόρπια και φροντίστε πάντα να μυρίζει όμορφα. Αυτό θα σας προσφέρει ψυχική ηρεμία και ικανοποίηση.

Υπάρχουν αρκετοί τρόποι να μειώσετε το άγχος, αρκεί να εφαρμόζετε καθημερινά και με συνέπεια κάποιες απλές κινήσεις, μέχρι να γίνουν αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top