Καθημερινές συνήθειες για να προστατεύετε την υγεία σας

Είναι τόσο σημαντικό αλλά και απλό να προστατεύετε την υγεία σας καθημερινά

Η ενέργεια, η ευεξία και το ισχυρό ανοσοποιητικό αποτελούν βασικά στοιχεία μιας ευχάριστης και παραγωγικής καθημερινότητας. Η πανδημία του Covid 19 υπογράμμισε τη σημαντικότητα των καθημερινών συνηθειών που σχετίζονται με την υγεία μας και ανέδειξε ως προτεραιότητα την ατομική ευθύνη. 

Πώς μπορεί κανείς, όμως, να θωρακίσει τον οργανισμό του για να αισθάνεται περισσότερο ασφαλής; Παρακάτω παραθέτουμε πέντε από τους τρόπους των οποίων η αξία επιβεβαιώνεται διαρκώς από τις επιστημονικές έρευνες. 

Σωστή διατροφή

Η σπουδαιότητα της υγιεινής διατροφής είναι γνωστή. Φρούτα και λαχανικά αποδεικνύονται ισχυροί σύμμαχοι ενός δυνατού ανοσοποιητικού. Αν σας είναι δύσκολο να ακολουθήσετε πιστά ένα πρόγραμμα, τουλάχιστον φροντίστε να προσθέτετε στην ημέρα σας μερικές μερίδες φρούτων και λαχανικών. Μειώστε όσο γίνεται την κατανάλωση junk food και λιπαρών, αποφύγετε όσο περισσότερο μπορείτε τη συνήθεια του καπνίσματος και αφαιρέστε τη ζάχαρη από το ημερήσιο πρόγραμμά σας. Επίσης, μην ξεχνάτε να πίνετε αρκετό νερό, σε καθημερινή βάση.

Γυμναστείτε

Τα οφέλη της γυμναστικής είναι πολλά. Ένα από αυτά και η αποτελεσματικότητά της απέναντι στο άγχος. Η άσκηση που θα επιλέξετε δεν χρειάζεται να είναι εξαντλητική. Και μισή ώρα περπάτημα αρκεί για να δείτε διαφορά. Λίγο χαλαρό τρέξιμο, ποδήλατο, χορός… Οι ειδικοί προτείνουν 150 λεπτά αερόβιας γυμναστικής την εβδομάδα. Η άσκηση βελτιώνει την κυκλοφορία του αίματος, απελευθερώνει ενδορφίνες (τις ορμόνες της χαράς), προσφέρει την αίσθηση ότι κάνατε κάτι για τον εαυτό σας και, κατά συνέπεια, καταπολεμά το άγχος.

Καθημερινές Συνήθειες για να Προστατεύετε την Υγεία σας

Ύπνος

Διαρκώς οι έρευνες αποδεικνύουν τη σημασία του ποιοτικού ύπνου στη ζωή μας. Ο ύπνος είναι μια φυσιολογική διαδικασία, απαραίτητη για τη σωματική και ψυχική υγεία του ανθρώπου. Βελτιώνει τη λειτουργία του νευρικού συστήματος, ενισχύει το ανοσοποιητικό, ανανεώνει τα κύτταρα, βελτιώνει τη διάθεση. Είναι λοιπόν πολύ σημαντικό να διατηρείται καθημερινά ένα σταθερό ωράριο ύπνου.

Χαλάρωση

Το στρες είναι χωρίς αμφιβολία μία από τις βασικές αιτίες για διάφορες ασθένειες. Όπως προτείνουν οι ειδικοί, δοκιμάστε να βρείτε τις δικές σας διεξόδους, ένα σπορ ή μια δραστηριότητα που να σας αποσυμπιέζει. Γελάστε, συναντηθείτε με φίλους που σας γεμίζουν θετική ενέργεια, παίξτε με τα παιδιά σας και, γενικά, επενδύστε όσο χρόνο μπορείτε σε δραστηριότητες που σας αποσυμφορίζουν από τις έγνοιες της καθημερινότητας.

Πρόληψη

Η πρόληψη σώζει ζωές. Η σημασία των ετήσιων check up είναι καθοριστική και κομβικής σημασίας για πραγματικά σοβαρές ασθένειες. Η συνέπεια στις εξετάσεις είναι το ελάχιστο που οφείλει κανείς στον εαυτό του, ώστε να τον προστατεύσει.   Ενημερωθείτε για τα προγράμματα υγείας που είναι διαθέσιμα και καλύπτουν πολύ σημαντικές ανάγκες.

Ένα αντιπροσωπευτικό παράδειγμα είναι το πρόγραμμα πρωτοβάθμιας φροντίδας Υγείας Full Πρόληψη της Εθνικής Ασφαλιστικής, για πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και φροντίδα της υγείας σας. Το πρόγραμμα διατίθεται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, καθώς και μέσω του Internet Banking. Μεταξύ άλλων περιλαμβάνει:

-Δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τη γυναίκα, τον άνδρα, το παιδί.

-Δωρεάν ετήσιο check up και ειδικά πακέτα προληπτικών ελέγχων και υπηρεσιών με προνομιακές τιμές που προσφέρονται από τα Συμβεβλημένα με την Εθνική Ασφαλιστική Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου Affidea.

-Εξέταση μοριακής ανίχνευσης (PCR) για τον κορονοϊό (SARS-CoV-2) με ελάχιστη συμμετοχή του ασφαλισμένου.

Η υγεία είναι το πολυτιμότερο δώρο της ζωής. Και η θωράκισή της είναι επιλογή μας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top