Βήματα για να επιλέξετε σωστά το πρώτο σας αυτοκίνητο

Έξυπνες κινήσεις για να πάρετε σωστά μία πολύ σημαντική απόφαση

Μία από τις πιο συμβολικές στιγμές στη ζωή σας θα είναι σίγουρα όταν αποκτήσετε το πρώτο σας αυτοκίνητο. Αν μόλις πήρατε το δίπλωμα οδήγησης ή αν τώρα σας επιτρέπει η οικονομική σας κατάσταση μία τέτοια αγορά, διαβάστε τις παρακάτω κινήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν να επιλέξετε σωστά το αυτοκίνητό σας.

Είναι σίγουρα συνώνυμο της ανεξαρτησίας, είναι, όμως, και μια επένδυση που θα επηρεάζει διαρκώς τα έξοδά σας. Για αυτό, είναι σημαντικό να διασφαλίσετε ότι η απόκτηση του αυτοκινήτου σας θα γίνει σύμφωνα με τις ανάγκες και τις δυνατότητές σας.

Υπολογίστε το budget σας

Πριν από όλα και όσο πιο ρεαλιστικά μπορείτε, υπολογίστε το ποσό που μπορείτε να διαθέτετε κάθε μήνα, τόσο για τη δόση του αυτοκινήτου, όσο και για τα έξτρα έξοδα που απαιτεί ένα αυτοκίνητο, όπως καύσιμα, συντήρηση, ασφάλεια, τέλη κυκλοφορίας. Είναι σημαντικό να έχετε μια όσο γίνεται πληρέστερη εικόνα, πριν πάρετε την τελική απόφαση.

Προσδιορίστε τις ανάγκες σας

Γιατί χρειάζεστε το αυτοκίνητο; Για να μετακινείστε κυρίως στην πόλη; Ταξιδεύετε συχνά; Πόσο σημαντική είναι για εσάς η οικονομία στα καύσιμα ή το εύκολο πάρκινγκ; Ένα αυτοκίνητο φυσικά και πρέπει να είναι σύμφωνο με την αισθητική σας και να σας αρέσει, ωστόσο πρέπει και να εξυπηρετεί την καθημερινότητα και τον γενικότερο τρόπο ζωής σας. Ιεραρχήστε τις ανάγκες σας. Αυτό θα σας βοηθήσει ώστε να κάνετε τη σωστή επιλογή.

Βήματα για να επιλέξετε σωστά το πρώτο σας αυτοκίνητο

Κάντε την έρευνά σας

Αφού έχετε ήδη καθορίσει το ποσό που μπορείτε να διαθέσετε και τις ανάγκες που προκύπτουν από την καθημερινότητά σας, ξεκινήστε την έρευνα. Όσο πιο αναλυτικοί γίνετε, τόσο πιθανότερο είναι να επιλέξετε το πιο κατάλληλο αυτοκίνητο για εσάς. Εκτός, όμως, από την προσωπική σας έρευνα, είναι σημαντικό να μιλήσετε και με φίλους που έχουν ήδη περάσει από την αντίστοιχη διαδικασία και θα σας βοηθήσουν με την εμπειρία τους.

Σκεφτείτε οικολογικά

Αφού πρόκειται να αγοράσετε τώρα αυτοκίνητο, ένα υβριδικό ή αμιγώς ηλεκτρικό είναι μία από τις εξυπνότερες αλλά και σωστές επιλογές που μπορείτε να κάνετε. Έχει χαμηλό κόστος συντήρησης, χαμηλό κόστος επαναφόρτισης, δεν επιβαρύνει το περιβάλλον όσο τα οχήματα παλιότερης τεχνολογίας, ενώ θα πληρώνετε λιγότερα τέλη κυκλοφορίας και θα κυκλοφορείτε ελεύθερα στον δακτύλιο. 

Πιο συγκεκριμένα, τα αμιγώς ηλεκτρικά αυτοκίνητα χρησιμοποιούν μόνο ηλεκτρική ενέργεια για να κινηθούν, καθώς έχουν μόνο ηλεκτροκινητήρα και μπαταρία. Υβριδικά, είναι τα αυτοκίνητα που έχουν συμβατικό αλλά και ηλεκτρικό κινητήρα (ή μπαταρία) για ορισμένες λειτουργίες του αυτοκινήτου.

Ενημερωθείτε για τις διαθέσιμες δυνατότητες χρηματοδότησης

Η αγορά αυτοκινήτου είναι μια επένδυση η οποία σαφώς απαιτεί ένα σημαντικό ποσό χρημάτων. Πολλές φορές, ένα δάνειο έρχεται να δώσει τη λύση. Εξετάστε τις επιλογές σας. Ενημερωθείτε για το ποσό που μπορείτε να δανειστείτε σύμφωνα με το εισόδημα και το οικονομικό σας προφίλ. Υπολογίστε τις δόσεις, τα επιτόκια. Ίσως, ένα μικρότερο δάνειο, που στην ουσία θα παίξει το ρόλο της προκαταβολής του αυτοκινήτου, να είναι μια καλή αρχή κι ένα βοήθημα που δεν θα σας επιβαρύνει πολύ στο μέλλον, ενώ θα σας ανακουφίσει στο παρόν.

Επισκεφτείτε καταστήματα αυτοκινήτων

Από τη στιγμή που θα έχετε αποκτήσει μια εικόνα του αυτοκινήτου που θέλετε και της επένδυσης που μπορείτε να κάνετε, επισκεφθείτε αντιπροσωπείες αυτοκινήτων, δείτε από κοντά τα οχήματα και ενημερωθείτε για τυχόν προσφορές ή εκπτώσεις. Είναι σημαντικό να έχετε την πραγματική αίσθηση των διαστάσεων, των χώρων αποθήκευσης, αλλά και της γενικότερης αίσθησης μέσα στο αυτοκίνητο που θα επιλέξετε.

Test Drive

Eίναι πολύ σημαντικό να δοκιμάσετε το αυτοκίνητο που σκέφτεστε να επιλέξετε. Μπορεί να σας ενθουσιάσει ακόμα περισσότερο, αλλά μπορεί και να σας προβληματίσει. Όση έρευνα κι αν έχετε κάνει, το test drive θα αποτελέσει μία καθοριστική στιγμή για την τελική σας απόφαση. 

Το αυτοκίνητό σας θα εξελιχθεί σε ένα αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς σας, θα γίνει μέρος του τρόπου ζωής σας, πιθανόν και της οικογένειάς σας. Γι’ αυτό, είναι μια επιλογή και μια επένδυση που όσο πιο μεθοδικά γίνει, τόσο πιο συναρπαστική μπορεί να αποβεί.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top