Πιστωτική κάρτα και φοιτητές: ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Ανακαλύψτε τρόπους με τους οποίους η πιστωτική σας κάρτα μπορεί να αποτελέσει από νωρίς ένα πολύτιμο εργαλείο

Είτε ξεκινάς τώρα τη φοιτητική σου ζωή, είτε έχεις ήδη πάρει μια γεύση από αυτήν, υπάρχει κάτι που ίσως χρειάζεται να σκεφτείς σοβαρά: την απόκτηση μιας πιστωτικής κάρτας για διευκόλυνση στις καθημερινές σου συναλλαγές, αλλά και για έξτρα ρευστότητα σε αυτήν την περίοδο της ζωής σου, που τα έξοδα μπορεί ξαφνικά να γίνουν απρόβλεπτα.

Η φοιτητική ζωή ανοίγεται μπροστά σου και πρόκειται να είναι μια από τις πιο ωραίες περιόδους της ζωής σου. Ενέργειες όπως το άνοιγμα του κατάλληλου τραπεζικού λογαριασμού ή η έκδοση μίας πιστωτικής κάρτας, εφόσον ενημερωθείς σωστά για τη σωστή χρήση της, αποτελούν κινήσεις που μπορούν να σε βοηθήσουν, όχι μόνο να ευχαριστηθείς περισσότερο αυτή την περίοδο, αλλά και να επωφεληθείς από προνόμια και διευκολύνσεις.

 

Τα πλεονεκτήματα χρήσης πιστωτικής κάρτας από νωρίς

Χρησιμοποιώντας πιστωτική κάρτα ως φοιτητής, εκτός από επιπλέον ρευστότητα, έχεις και την ευκαιρία να δημιουργήσεις μία υγιή σχέση με τη διαχείριση των χρημάτων, αλλά και με την τράπεζα με την οποία συνεργάζεσαι. Έχοντας ένα συνεπές ιστορικό αποπληρωμής, πιθανόν να είναι πιο εύκολο να αποκτήσεις στο μέλλον τραπεζικά προϊόντα, που θα χρειάζεσαι, όπως ένα στεγαστικό δάνειο, ένα δάνειο αυτοκινήτου ή κάποιο άλλο είδος χρηματοδότησης. 
Και στην πιο άμεση καθημερινότητά σου, όμως, η υπεύθυνη και σωστή χρήση πιστωτικής κάρτας μπορεί να σου προσφέρει σημαντικά οφέλη. 

Εκτός από ένα πρόγραμμα επιβράβευσης για τις αγορές σου με την κάρτα, το οποίο μπορεί τακτικά να σου αποφέρει σημαντικές εκπτώσεις, ως φοιτητής μπορεί να έχεις και περιόδους με αυξημένα ή και απρόβλεπτα έξοδα, όπως κάποιος μεγάλος λογαριασμός κοινής ωφέλειας, χρήματα που θα χρειαστούν για βιβλία ή ένα ταξίδι με φίλους που δεν θέλεις να χάσεις. 

Διευκολύνσεις όπως στις παραπάνω περιπτώσεις, και σε πολλές ακόμα, είναι δυνατές, εφόσον όμως γίνεται σωστή διαχείριση της πιστωτικής κάρτας, όπως η έγκαιρη αποπληρωμή και η μη υπέρβαση του πιστωτικού ορίου. Με τον τρόπο αυτό, ο φοιτητής όχι μόνο διατηρεί όλες τις δυνατότητες της πιστωτικής κάρτας, όπως οι άτοκες δόσεις σε πολλούς εμπόρους και επιχειρήσεις, ενώ παράλληλα θέτει από νωρίς και σωστές βάσεις στο θέμα της διαχείρισης των χρημάτων και της κάλυψης των αναγκών της καθημερινότητας, τώρα και στο μέλλον. 

 

Ποια οφέλη προσφέρουν οι τράπεζες στους φοιτητές

Οι περισσότερες τράπεζες διαθέτουν εξειδικευμένα προϊόντα που έχουν σαν βάση τους έναν καταθετικό λογαριασμό, ενώ ορισμένα από αυτά δίνουν επιπλέον τη δυνατότητα υπερανάληψης, καθώς και έκδοσης πιστωτικής κάρτας. Η δυνατότητα δόσεων, η επιβράβευση από προγράμματα πιστότητας, η ταξιδιωτική ασφάλιση, η χαμηλή συνδρομή και πολλά άλλα, μπορούν σίγουρα να αποσυμφορήσουν κόστη και να διευκολύνουν ανάγκες, όπως το ξεκίνημα μιας νέας ζωής σε ένα καινούριο μέρος.

Για να έχεις καλύτερη εικόνα των παροχών, μία πιστωτική κάρτα μπορεί να σου προσφέρει:

  • δυνατότητα αναλήψεων από το ΑΤΜ
  • δυνατότητα άτοκων δόσεων
  • προνομιακό επιτόκιο αγορών
  • συμμετοχή σε προγράμματα επιβράβευσης
  • χρήση στο εξωτερικό
  • ειδικά προνόμια, εκπτώσεις και δώρα
  • συμμετοχή σε διαγωνισμούς, κληρώσεις και προγράμματα ανταμοιβής
  • ασφάλιση αγορών
  • ταξιδιωτική ασφάλιση
 

Πιστωτική κάρτα και φοιτητές: ποια είναι τα πλεονεκτήματά της;

Η δική σου πιστωτική κάρτα

Πριν κάνεις αίτηση για μία πιστωτική κάρτα, είναι σημαντικό να εξετάσεις πώς αυτή θα ταιριάξει στην οικονομική σου καθημερινότητα, καθώς και να ανακαλύψεις πώς μπορείς να τη διαχειρίζεσαι έξυπνα, ώστε να έχεις το μέγιστο όφελος και να χτίζεις τα θεμέλια για ένα οικονομικά υγιές μέλλον. 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top