Αναζητάτε τη νέα σας δουλειά; Διαβάστε χρήσιμα tips!

Ενημερωθείτε για τις κινήσεις που ίσως σας φέρουν πιο κοντά στη νέα σας δουλειά
Η επαγγελματική σας καθημερινότητα επηρεάζει σημαντικά τη διάθεσή σας, την ποιότητα της ζωής σας, ακόμα και τον τρόπο που κάνετε επιλογές ή σχέδια για το μέλλον. Η παραγωγικότητα και η δημιουργικότητα είναι άμεσα συνδεδεμένα με το πόσο αγαπάτε αυτό που κάνετε και, έτσι, είναι απαραίτητο αυτό να σας προσφέρει ευχαρίστηση. 

Αν εργάζεστε ήδη, βρίσκεστε μεταξύ θέσεων, ψάχνετε την πρώτη σας δουλειά ή απλώς θέλετε να γνωρίζετε τις επιλογές σας, υπάρχουν κινήσεις που μπορεί να σας βοηθήσουν στο επόμενό σας βήμα. 

Σωστός σχεδιασμός και timing

Σχεδιάστε τα επόμενα βήματά σας και οργανώστε τις ενέργειες και τις κινήσεις που πρέπει να κάνετε. Είναι σημαντικό να έχετε ένα πλάνο, να “σπάσετε” τον μεγάλο σας στόχος σε πολλούς μικρότερους και να γίνει έτσι η διαδικασία ευκολότερη και, κυρίως, πιο σωστή. Ένα βήμα τη φορά. 

Επίσης, κάθε επιλογή, αλλαγή ή ευκαιρία χρειάζεται και την κατάλληλη στιγμή. Καλό είναι να γνωρίζετε την αγορά στην οποία κινείστε για να μπορείτε να κρίνετε, στον βαθμό που είναι εφικτό, αν η επαγγελματική κίνηση που σκέφτεστε να κάνετε είναι σωστή ή αν είναι καλύτερο να περιμένετε για κάτι καλύτερο ή διαφορετικό που ίσως έρχεται. 
 

Προετοιμασία για τη διαδικασία των συνεντεύξεων

Το πλάνο σας για εύρεση εργασίας είναι σημαντικό να περιλαμβάνει αυτό το στάδιο.  
Χωρίς να πανικοβληθείτε, σκεφτείτε και συνυπολογίστε τυχόν εμπόδια ή καθυστερήσεις που μπορεί να προκύψουν. Αυτό θα σας εξοπλίσει με αποφασιστικότητα και θα σας αποτρέψει από το να αποθαρρυνθείτε στη διαδρομή για τη δουλειά που επιθυμείτε. 

Υπενθυμίστε στον εαυτό σας τους λόγους για τους οποίους είστε κατάλληλοι για την καριέρα που θέλετε να χτίσετε και συγκεντρώστε επιχειρήματα προς αυτή την κατεύθυνση. Όλα τα παραπάνω θα σας βοηθήσουν σημαντικά στη διαδικασία των συνεντεύξεων, όπου πέρα από τις γνώσεις στο αντικείμενό σας, καθοριστικό ρόλο θα έχει η καλή σας ψυχολογία.  

Δώστε χρόνο στην προετοιμασία σας, διαβάστε και παραμείνετε ψύχραιμοι σε περιόδους αναμονής. Η σωστή επιλογή εργασίας είναι κάτι που απαιτεί χρόνο και η ανυπομονησία μπορεί να σας κάνει λιγότερο παραγωγικούς. 

Αναζητάτε τη νέα σας δουλειά; Διαβάστε χρήσιμα tips!

Εκπαιδευτείτε ανάλογα

Σιγουρευτείτε ότι έχετε τα κατάλληλα προσόντα και τις γνώσεις για αυτό που επιδιώκετε. Διαβάστε πολλές αγγελίες για σχετικές θέσεις εργασίας, ώστε να γνωρίζετε τι ζητάει η αγορά και επικοινωνήστε με γνωστούς σας από τον ίδιο χώρο για να σας μεταφέρουν τη δική τους οπτική και εμπειρία.  

Είναι σημαντικό να επιμορφώνεστε διαρκώς και να γνωρίζετε τυχόν ελλείψεις που πρέπει να καλυφθούν. Σεμινάρια, online μαθήματα αλλά και πολλές δωρεάν πηγές, είναι μόνο κάποιες από τις δυνατότητες που υπάρχουν για επιμόρφωση, επιπλέον επαγγελματική εκπαίδευση ή απλώς εμπλουτισμό των γνώσεών σας.

Φτιάξτε το βιογραφικό σας

Το βιογραφικό είναι απαραίτητο εργαλείο στην αναζήτηση εργασίας και, ανάλογα πώς θα το γράψετε, μπορεί να λειτουργήσει προς όφελός σας, αλλά και αποτρεπτικά.  

Ενημερωθείτε για τα χαρακτηριστικά που πρέπει να έχει το βιογραφικό σημείωμα στον κλάδο που σας ενδιαφέρει. Με πόση λεπτομέρεια πρέπει να παρουσιάσετε τις σπουδές ή τα μέχρι τώρα επαγγελματικά σας βήματα; Πόσο αναλυτικά πρέπει να καταγράψετε επιπλέον πληροφορίες; Από κλάδο σε κλάδο κάποια στοιχεία και κατευθύνσεις αλλάζουν, ενώ άλλα ισχύουν καθολικά και πρέπει να τηρούνται.  

Ενημερωθείτε, δημιουργήστε το και στείλτε το σε κοντινά σας άτομα για την άποψή τους. Είναι σημαντικό να επιβεβαιώσουν ότι προβάλλονται με μια ματιά τα δυνατά σας σημεία.  

Ακόμη, αντίστοιχα σημαντική με το βιογραφικό σημείωμα, είναι η online παρουσία σας. Δημιουργήστε προφίλ στο LinkedIn ή, αν έχετε ήδη, φροντίστε να είναι ανανεωμένο, σωστό και να αποδίδει τόσο το τί προσφέρετε όσο και το τί ψάχνετε.

Φτιάξτε το δίκτυό σας

Επικοινωνήστε με γνωστούς και φίλους που έχουν σχέση με το αντικείμενό σας. Με επαγγελματίες που μπορεί να σας βοηθήσουν, να σας συμβουλεύσουν, να σας καθοδηγήσουν. 

Μην διστάσετε να εντοπίστε, στους κατάλληλους online τόπους και πλατφόρμες, αναγνωρισμένους επαγγελματίες στον τομέα που σας ενδιαφέρει και να μάθετε ή να εμπνευστείτε από το προφίλ τους. Ακόμα και να τους στείλετε μερικές ερωτήσεις.

Οι ενδείξεις ότι πρέπει να κάνετε το επόμενο βήμα

Αν εργάζεστε ήδη και σκέφτεστε τις επόμενες κινήσεις σας, καλό είναι να κάνετε στον εαυτό σας τις παρακάτω ερωτήσεις. Νιώθετε δημιουργικοί; Αγαπάτε το αντικείμενό σας; Σας προσφέρει ικανοποίηση; Αποδίδει οικονομικά όσο θα επιθυμούσατε; Αξιοποιείτε τις κλίσεις ή τα ταλέντα σας;  

Πριν προχωρήσετε είναι σημαντικό να συνειδητοποιήσετε πού βρίσκεστε και πού ακριβώς θέλετε να πάτε. Οι παρακάτω ερωτήσεις θα σας βοηθήσουν: 

-Αγαπάτε αυτό που κάνετε; 

-Ποιος είναι ο στόχος σας; 

-Ποιες είναι οι προσδοκίες σας από το νέο σας βήμα; 

Αν οι απαντήσεις σας στα παραπάνω είναι ξεκάθαρες και σαφείς, τότε και ο νέος σας στόχος θα είναι συγκεκριμένος και θα σας φέρνει πιο κοντά σε αυτό που επιθυμείτε. 

Ακόμη, καλό είναι να συζητήσετε με ανθρώπους που ήδη τόλμησαν την αλλαγή στην καριέρα τους και η εμπειρία τους στην ανάλογη διαδικασία μπορεί να σας κατευθύνει σωστά. 

Τα επαγγελματικά βήματα απαιτούν χρόνο, αφοσίωση και προσπάθεια αλλά, η σωστή επιλογή μπορεί να οδηγήσει σε μία διαρκώς καλύτερη καθημερινότητα

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top