Πώς να ελαφρυνθείτε από τα οικονομικά βάρη

Δείτε πώς να εντοπίσετε την πιο κατάλληλη για εσάς λύση
Η ζωή αλλάζει. Έχει διακυμάνσεις και άλλοτε τα πράγματα πηγαίνουν καλά, άλλοτε δυσκολεύουν. Οι ατυχίες, οι δυσκολίες, αλλά και το αναπάντεχο, είναι μέσα στο πρόγραμμα.  

Μια μακροχρόνια οικονομική κρίση, η πανδημία και άλλες συνθήκες άλλαξαν πρόσφατα σε πολλούς τα δεδομένα. Τι γίνεται με τα δάνεια, τις κάρτες, τα χρέη που έχει κάποιος; Πώς μπορεί να αντεπεξέλθει; Από την άλλη, η ζωή φέρνει και τόσα ωραία. Ένα παιδί, έναν γάμο, σπουδές. Έξοδα που προστίθενται στις ήδη υπάρχουσες υποχρεώσεις και έτσι τα βάρη, ακόμα κι αν προκαλούνται από ευχάριστες συνθήκες, διαρκώς πολλαπλασιάζονται.

Τα δύσκολα απαιτούν ψυχραιμία και λογική.

Ακόμα και στις πιο απαιτητικές  καταστάσεις, αξίζει να δει κανείς τα θετικά που υπάρχουν γύρω του και να μπορέσει έτσι να διακρίνει τις κατάλληλες λύσεις.

Οργάνωση.

Πάρτε ‘χαρτί και μολύβι’ και σημειώστε. Καταγράψτε τα έσοδα, τα έξοδα, τις υποχρεώσεις. Δείτε από πού μπορεί να κάνετε περικοπές και εφαρμόστε τα μέτρα που αυτές απαιτούν. Με άλλα λόγια, είναι σημαντικό να βάλετε πρόγραμμα και να το ακολουθήσετε αποφασιστικά.

Πώς να Ελαφρυνθείτε από Οικονομικά Προβλήματα

Μοιραστείτε τις σκέψεις σας.

Μιλήστε με τους δικούς σας ανθρώπους, μοιραστείτε το βάρος. Ποτέ δεν ξέρετε πότε, ποιος και πώς μπορεί να σας βοηθήσει, προσφέροντας, για παράδειγμα, λίγο από τον χρόνο του ή τη δική του εμπειρία με κάτι ανάλογο.

Ενημερωθείτε.

Για τα προγράμματα, τα εργαλεία και τις λύσεις που υπάρχουν και μπορούν να προσφέρουν μια διέξοδο στον προβληματισμό σας. Μην ξεχνάτε ότι τα οικονομικά άγχη είναι κοινός προβληματισμός και, γι’ αυτό, υπάρχουν εξειδικευμένοι επαγγελματίες που μπορούν να σας καθοδηγήσουν προς μια στοχευμένη και κατάλληλη για τις ανάγκες σας λύση. 

Η Άρση Βαρών, για παράδειγμα, είναι το πρόγραμμα της Εθνικής Τράπεζας που σας ανακουφίζει από τις οφειλές καταναλωτικών δανείων και πιστωτικών καρτών, προσφέροντάς σας μία συγκεντρωτική δόση, αισθητά μειωμένη συγκριτικά με το συνολικό ποσό που πληρώνατε μέχρι σήμερα. 

Ειδικά με την Άρση Βαρών χωρίς εξασφαλίσεις, το επιτόκιο μειώνεται κατά μισή ποσοστιαία μονάδα κάθε έξι μήνες (έως 12 φορές), αν δεν προκύψει καθυστέρηση πληρωμής δόσης για πάνω από 30 ημερολογιακές ημέρες. 

Όπως το παραπάνω, έτσι και άλλα εργαλεία αλλά και τρόποι αντιμετώπισης, είναι στη διάθεσή σας, για να αποσυμφορηθείτε, μέχρι και να εξαλείψετε τις οφειλές σας. Υπάρχει τρόπος και είμαστε εδώ για να σας τον δείξουμε.  

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top