Tips για να ψωνίζετε έξυπνα και οικονομικά

Διαβάστε απλές κινήσεις για να ψωνίζετε πιο σωστά και να βγαίνετε κερδισμένοι

Ψώνια – η διαδικασία για να αποκτήσει κανείς κάτι που επιθυμεί ή κάτι που χρειάζεται. Για αρκετούς αποτελεί μέσο εκτόνωσης, διασκέδασης και ευχαρίστησης. Για άλλους είναι απλά η διαδρομή για να καλυφθεί μία ανάγκη.

Όπως και να χει, οι αγορές αποτελούν συνήθως μία ευχάριστη δραστηριότητα, αρκεί να γνωρίζουμε τους κανόνες, τις παγίδες και τις έξυπνες κινήσεις που μπορούμε να κάνουμε.

Μην βιάζεστε!

Πάρτε τον χρόνο σας. Κάντε έρευνα αγοράς. Όχι μόνο για να βρείτε αυτό που χρειάζεστε στην καλύτερη δυνατή τιμή, αλλά και για να δείτε όσα περισσότερα γίνεται από αυτά που η αγορά έχει να προσφέρει. Οι παρορμητικές αγορές σπάνια αποδεικνύονται επιτυχείς. Σερφάρετε, αναζητήστε, βγείτε στα καταστήματα, συγκρίνετε τιμές, δοκιμάστε. Δώστε στον εαυτό σας χρόνο να σκεφτεί και να αποφασίσει. Και όταν νιώσετε σίγουροι, προχωρήστε στην αγορά που θέλετε.

Value for money!

Ένας από τους σημαντικότερους κανόνες του shopping: η αναλογία τιμής – ποιότητας. Αξίζει τα χρήματα που θα δώσετε; Τα υλικά από τα οποία είναι φτιαγμένο, ο σχεδιασμός, η διαχρονικότητά του ή, φυσικά, οι ανάγκες που καλύπτει, δικαιολογούν το κόστος; Αξιολογείστε. Ιδιαίτερα όταν πρόκειται για μια αγορά υψηλού κόστους.

Tips για να ψωνίζετε έξυπνα (και οικονομικά)

Στις εκπτώσεις

Η περίοδος των εκπτώσεων και των προσφορών είναι, φυσικά, ιδανική για ψώνια. Κρύβει όμως και παγίδες. Φιλτράρετε και αξιολογήστε τις τιμές που βλέπετε, ώστε να σιγουρευτείτε πως αξίζει να επενδύσετε και ότι πραγματικά πρόκειται για προσφορά ή ευκαιρία και όχι για ένα παραπλανητικό εμπορικό τρικ.    Οι εκπτώσεις είναι το ιδανικό χρονικό διάστημα για να κάνετε πιο απαιτητικές αγορές. Υπολογιστές, έπιπλα για το σπίτι, οικιακές συσκευές, τεχνολογικά γκάτζετ, επώνυμα ρούχα και αξεσουάρ, στρώματα ύπνου. Διαχρονικά κομμάτια που συνήθως κοστίζουν ακριβά και οι προσφορές αποτελούν ιδανική περίπτωση για να τα αποκτήσετε εξοικονομώντας χρήματα.

Το χρειάζεστε πραγματικά;

Μια αγορά θεωρείται επιτυχημένη όταν γίνεται απόσβεση του ποσού που έχετε ξοδέψει. Πριν λοιπόν παρασυρθείτε, αναρωτηθείτε: το χρειάζεστε, το θέλετε πραγματικά, πού θα το χρησιμοποιήσετε, πότε, πόσο συχνά; Αν σας καλύψουν οι απαντήσεις που θα δώσετε, προχωρήστε στο ταμείο!

Οριοθετήστε το budget σας

Πριν ξεκινήσετε τη βόλτα σας στα καταστήματα ή πριν αρχίσετε τη διαδικτυακή έρευνα αγοράς, υπολογίστε πόσα χρήματα μπορείτε να ξοδέψετε, και παραμείνετε πιστοί στον προγραμματισμό σας.

Πληρώστε με κάρτα

Κάθε φορά που ψωνίζετε, είναι στο χέρι σας να δημιουργείτε τις κατάλληλες συνθήκες και προϋποθέσεις για την επόμενη φορά που θα κάνετε κάποια αγορά. Αν η κάρτα σας είναι της Εθνικής Τράπεζας, μπορείτε να απολαμβάνετε με κάθε χρήση τα προνόμια του προγράμματος επιβράβευσης go4more. Κάνετε τις αγορές σας και αυτόματα συλλέγετε πόντους. Πόντους που μπορείτε να εξαργυρώσετε στις χιλιάδες συνεργαζόμενες επιχειρήσεις του προγράμματος, εξοικονομώντας ευρώ από τις αγορές σας.

Extra Bonus Tip:

Η καλύτερη και πιο έξυπνη κίνηση που μπορείτε να κάνετε, είναι να ξεκινήσετε την έρευνα αγοράς για οτιδήποτε θέλετε να αποκτήσετε, από τις χιλιάδες επιχειρήσεις με τις οποίες συνεργάζεται το πρόγραμμα go4more, ώστε να κερδίσετε όσο το δυνατόν περισσότερους πόντους από τις έξτρα προσφορές και, φυσικά, χρηματικές εκπτώσεις εξαργυρώνοντας τους πόντους σας.

Οι σωστές αγορές θέλουν χρόνο, κριτήριο, λογική και μια «έξυπνη» κάρτα που θα σας επιβραβεύσει. Για να μην μετανιώσετε καμία επιλογή σας!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top