Tips για έναν οικονομικότερο γάμο

Ανακαλύψτε ιδέες για να έχει ο γάμος σας λιγότερο κόστος και περισσότερη διασκέδαση!

Αποφασίσατε να παντρευτείτε; Παρακάτω σας δίνουμε μερικά tips για να εξοικονομήσετε χρήματα.

Κατά την ετοιμασία ενός γάμου, όλα όσα σχεδιάζετε και επιλέγετε να κάνετε καταλήγουν σε ένα γενικό κόστος το οποίο διαρκώς αυξάνεται όσο προστίθενται νέα δεδομένα στις υπηρεσίες που χρειάζεστε ή που δεν γνωρίζατε ότι θα χρειαστείτε. Το παν είναι η σωστή οργάνωση.

Δημιουργήστε λίστες

Σημειώστε όλα όσα ένας γάμος χρειάζεται. Νυφικό, κοστούμι, εκκλησία, φωτογράφο, dj, κέντρο διασκέδασης, προσκλητήρια, μπομπονιέρες, στολισμό, τα πάντα. Καταγράψτε μεθοδικά όλα τα έξοδα που απαιτούνται καθώς και ιδέες που έρχονται ξαφνικά. Μιλήστε με γνωστούς, συγγενείς και φίλους που έχουν ήδη παντρευτεί. Η εμπειρία τους σε αυτές τις περιπτώσεις είναι εξαιρετικά σημαντική.

Κάντε ένα αρχικό budget

Η πρώτη απόφαση αφορά στον αριθμό των ατόμων που θα καλέσετε, αλλά και τις επιλογές που θα κάνετε σε σχέση με τον χώρο και τα βασικά στοιχεία που διαμορφώνουν το γαμήλιο δείπνο και πάρτυ. Είναι πολύ σημαντικό να επιχειρήσετε να κάνετε έναν πρώτο αναλυτικό προϋπολογισμό πριν ακόμα κάνετε τις τελικές επιλογές σας.

Tips για έναν οικονομικότερο γάμο!

Πλάνο αποταμίευσης

Από τη στιγμή που αποφασίζετε να παντρευτείτε μέχρι τη μέρα του γάμου, συνήθως μεσολαβεί ένα σημαντικό χρονικό διάστημα το οποίο θα μπορούσατε να εκμεταλλευθείτε για να συγκεντρώσετε ή να συμπληρώσετε το ποσό που απαιτεί το κόστος του γάμου. Δοκιμάστε να υπολογίσετε πόσα χρήματα θα έπρεπε να αποταμιεύετε μηνιαίως έτσι ώστε να φτάσετε στον στόχο σας.

Συζητήστε

Δείτε τις ανάγκες σας, υπολογίστε το κόστος και τις αποταμιεύσεις σας και κρατήστε από κοινού το γαμήλιο κόστος στο πλαίσιο που μπορείτε να ελέγχετε.

Έρευνα αγοράς

Η έρευνα αγοράς είναι το παν. Τηλεφωνήστε, πάρτε προσφορές, βρείτε αυτό που είναι πιο κοντά στα χρήματα που έχετε αποφασίσει να διαθέσετε, αλλά και στο προσωπικό σας στυλ. Η έρευνα αγοράς είναι κάτι στο οποίο καλό είναι να αφιερώσετε αρκετό χρόνο.

Αναζητήστε τρόπους να αυξήσετε τα έσοδά σας

Θα μπορούσατε να πουλήσετε κάποια έπιπλα ή αντικείμενα που δεν χρειάζεστε πια σε μία από τις εξειδικευμένες ηλεκτρονικές πλατφόρμες που πλέον υπάρχουν. Η τάση που θέλει κάθε νέα αλλαγή να γίνεται αφορμή για ένα ξεκαθάρισμα σε αντικείμενα που μας ακολουθούν από το παρελθόν έχει και άλλες διαστάσεις, καθώς «προσφέρει» και στα ίδια τα αντικείμενα μια «δεύτερη ζωή».

Ψωνίστε έξυπνα

Η περίοδος πριν και μετά τον γάμο συνδυάζεται με αγορές προϊόντων, πολλές φορές, πολύ διαφορετικού τύπου. Προτιμήστε να ψωνίσετε με την κάρτα σας από καταστήματα που συμμετέχουν στο πρόγραμμα go4more και κερδίστε πόντους, εκπτώσεις και προσφορές. Θα είναι μια ευχάριστη έκπληξη, αλλά και βοήθεια που θα έχετε στις επόμενες αγορές σας.

Do it yourself

Το DIY είναι μεγάλη τάση τα τελευταία χρόνια και αν πιάνουν τα χέρια σας μπορείτε κάποια πράγματα, όπως μπομπονιέρες ή προσκλητήρια, να τα φτιάξετε μόνοι σας, μειώνοντας αρκετά το κόστος τους. Ζητήστε τη βοήθεια φίλων σας που σίγουρα θα χαρούν πολύ να συμμετέχουν και διοργανώστε ένα πολύ χρήσιμο DIY «πάρτυ».

Off season

Ένας τρόπος για να μειώσετε το κόστος του γάμου είναι η κατάλληλη επιλογή της ημερομηνίας και της ημέρας. Οι τιμές έχουν πολύ σημαντικές αποκλίσεις.

Προσφορές

Ενημερωθείτε για τις προσφορές και τις εκπτώσεις από τις οποίες μπορείτε να επωφεληθείτε. Ή συζητήστε με επαγγελματίες, με ειδικούς στον χώρο και ζητήστε μια προσφορά στα μέτρα του προϋπολογισμού σας. Αφαιρώντας κάποιες υπηρεσίες που τελικά δεν τις κρίνετε απαραίτητες, θα σχεδιάσετε ένα σημαντικά πιο οικονομικό πακέτο.    Οι ιδέες για τη μείωση του γαμήλιου κόστους είναι πολλές. Εσείς γνωρίζετε καλύτερα τις ανάγκες σας και είναι σημαντικό να κινηθείτε βάσει αυτών στον πρώτο προϋπολογισμό της επίσημης κοινής σας ζωής!

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top