Ασφάλιση αυτοκινήτου: Γιατί είναι σημαντική;

Τα χαρακτηριστικά ενός καλού προγράμματος και οι λόγοι να το αποκτήσετε

Το αυτοκίνητο, για τους περισσότερους, είναι αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητας. Είναι η κινητή περιουσία που κάποιος διαθέτει, αρκετά ευάλωτη θα μπορούσαμε να πούμε, μιας και η οδήγηση έχει πολλούς απρόβλεπτους παράγοντες. Κι αυτό καθιστά την ασφάλιση αυτοκινήτου όχι μόνο απαραίτητη, αλλά και υποχρεωτική.

Ακόμα κι αν είστε προσεκτικοί, ακόμα κι αν υπακούτε στον κώδικα οδικής κυκλοφορίας, δεν σημαίνει ότι το κάνουν όλοι. Αντίθετα, υπάρχουν πολλοί παράγοντες που αυξάνουν το ενδεχόμενο ενός ατυχήματος.

Η σημαντικότητα της ασφάλισης αυτοκινήτου

Ένα καλό πρόγραμμα ασφάλισης αυτοκινήτου προσφέρει:

  • Προστασία αυτοκινήτου
  • Ιατρική περίθαλψη σε περίπτωση ατυχήματος
  • Διευκόλυνση, καθώς οι δικηγόροι της ασφαλιστικής αναλαμβάνουν τις μετά το ατύχημα διαδικασίες
  • Προστασία από όσους δεν έχουν τη δική τους ασφάλεια
  • Οδική βοήθεια
  • Αποζημίωση, όχι μόνο σε περίπτωση ατυχήματος. Αποζημίωση από καιρικά φαινόμενα, κλοπή, βανδαλισμούς, πυρκαγιά κ.α.

Ασφάλιση αυτοκινήτου: Γιατί είναι τόσο σημαντική

Είναι υποχρέωσή σας

Η ασφάλεια αυτοκινήτου είναι υποχρεωτική, για τη δική σας ασφάλεια. Είναι θέμα υπευθυνότητας, θέμα προστασίας και κοινωνικής συνείδησης. Δεν εξαιρείται κανένα όχημα που φέρει άδεια και πινακίδες κυκλοφορίας και προβλέπονται αυστηρές κυρώσεις σε βάρος των οδηγών που παρανομούν (αφαίρεση διπλώματος, αφαίρεση άδειας κυκλοφορίας, αφαίρεση πινακίδων, χρηματικό πρόστιμο).

Αναλογιστείτε μόνο πόσο θα σας κόστιζε η αποκατάσταση του αυτοκινήτου σας ακόμα και για κάποια μικρή ζημιά, αν δεν ήταν ασφαλισμένο. Πόσα χρήματα θα έπρεπε να ξοδέψετε αν είχατε προκαλέσει βλάβη στο όχημα κάποιου άλλου. Ακόμα και οδική βοήθεια να χρειαστείτε κάποια στιγμή, το ποσό που θα κληθείτε να πληρώσετε, αν δεν έχετε ασφάλεια, είναι σημαντικά μεγάλο.

Φυσικά, το σημαντικότερο σε αυτήν την περίπτωση είναι η επιλογή του πιο κατάλληλου προγράμματος, σύμφωνα με τις προσωπικές σας ανάγκες. Δεν καλύπτουν όλες οι ασφάλειες τα πάντα, ούτε όλα τα συμβόλαια είναι ίδια. Συζητήστε με κάποιον ειδικό, ώστε να σας βοηθήσει να κάνετε μια ασφάλεια που καλύπτει όσα θέλετε, στο κόστος που επιθυμείτε.

Η Εθνική Ασφαλιστική, έχει δημιουργήσει μία σειρά έξι προγραμμάτων ασφάλισης οχημάτων (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης) και μοτοσυκλετών, τα οποία προσφέρονται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, όπως και, τα περισσότερα, online:

  • Κλασικό & Auto Protect Κλασικό: Συνδυάζουν την υποχρεωτική ασφάλιση που επιβάλλει ο νόμος με επιλεγμένες καλύψεις, απαραίτητες για την προστασία του οχήματος και του ίδιου του οδηγού, όπως η αποκατάσταση ζημιών από ανασφάλιστο όχημα και η εγγύηση ασφαλίστρου.
  • Έξτρα & Auto Protect Έξτρα: Με ένα μικρό επιπλέον κόστος, σας προσφέρουν όλες τις καλύψεις των αντίστοιχων κλασικών πακέτων και έξτρα προστασία από τους πιο συνήθεις κινδύνους, όπως η κλοπή, οι ζημιές από πυρκαγιά ή φυσικά φαινόμενα - χαλαζόπτωση, η προστασία του οδηγού με κάλυψη για προσωπικό ατύχημα και η νομική προστασία.
  • Προνομιακό & Auto Protect Προνομιακό: Συνδυάζουν ένα πλήθος καλύψεων που προστατεύουν τον οδηγό και το όχημά του, ακόμα και αν συμβεί ατύχημα από δική του υπαιτιότητα (Μικτή ασφάλιση).

Η ασφάλεια αυτοκινήτου εξασφαλίζει με τον καλύτερο δυνατό τρόπο την περιουσία σας, αλλά και εσάς τους ίδιους. Ας μην ξεχνάμε άλλωστε πως ζούμε σε έναν κόσμο όπου οι φυσικές καταστροφές των τελευταίων ετών προβληματίζουν και αγχώνουν σημαντικά. Αποκτώντας ένα ευέλικτο και πλήρες συμβόλαιο, αποκτάτε έλεγχο και ασφάλεια μπροστά σε μια ενδεχόμενη ατυχία που αλλιώς θα σας κοστίσει πολύ.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top