Θα κάνατε μία νέα επαγγελματική αρχή ως συνταξιούχος;

Διαβάστε για ποιους λόγους αυτή είναι ίσως η πιο κατάλληλη στιγμή για ένα νέο ξεκίνημα!
Η αντίληψη πως «μία δεύτερη ζωή αρχίζει μετά τη σύνταξη» επικρατεί όλο και περισσότερο. Ο σύγχρονος άνθρωπος, έχοντας ολοκληρώσει τις επαγγελματικές του υποχρεώσεις, διαθέτει πλέον χρόνο για να προχωρήσει σε επόμενα βήματα και δραστηριότητες. Αυτό μπορεί να περιλαμβάνει διάφορα χόμπυ και απολαύσεις, όπως τα ταξίδια, αλλά μπορεί να είναι και ένα νέο επαγγελματικό ξεκίνημα. Το σημαντικό είναι πόση διάθεση και όρεξη υπάρχει για κάτι απαιτητικό, όπως μια νέα αρχή, καθώς και ποια είναι τα οφέλη από μία τέτοια κίνηση.

Μεγάλη εμπειρία

Η έλλειψη εμπειρίας είναι, ίσως, το σημαντικότερο εμπόδιο στην επαγγελματική πορεία των νέων, καθώς δυσκολεύονται να δουν μακριά και, άρα, είναι επιρρεπείς στα λάθη. Ένας άνθρωπος, ωστόσο, που έχει ήδη 30 ή και 40 χρόνια εργασίας και μάλιστα σε διαφορετικές θέσεις ευθύνης ή και αντικειμένου, είναι σε θέση να προβλέπει και να αντιμετωπίζει πιο άμεσα και ψύχραιμα πολλές συνθήκες που θεωρούνται αστάθμητες και ξαφνικές. 

Διαθέσιμος χρόνος

Είναι αλήθεια πως η εργασιακή ζωή μαζί με την οικογένεια απορροφούν τον περισσότερο χρόνο της ενήλικης καθημερινότητάς μας. Όταν, λοιπόν, έρχεται η ώρα τα παιδιά να πάρουν τον δρόμο τους, τότε απελευθερώνεται χρόνος ο  οποίος, σε συνδυασμό με τη συνταξιοδότηση, αφήνει πολλά και μεγάλα περιθώρια ελευθερίας κινήσεων και διάθεσης χρόνου και ενέργειας σε όποια δραστηριότητα επιλεγεί.

Θα κάνατε μία νέα επαγγελματική αρχή ως συνταξιούχος;

Μπορείτε να κάνετε το πάθος σας επάγγελμα

Δεν είναι λίγοι εκείνοι που ακολουθούν ένα επάγγελμα λόγω των επιλογών που έκαναν όταν ήταν πολύ νέοι ή λόγω των σταθερών απολαβών. Ειδικά σε αυτές τις περιπτώσεις, μετά τη συνταξιοδότηση προκύπτει η ευκαιρία να κάνετε τώρα επάγγελμα το πάθος σας. Αν αγαπάτε τη φωτογραφία, την κηπουρική, τη ζαχαροπλαστική ή οτιδήποτε άλλο, σίγουρα θα βρείτε τρόπους να το επιδιώξετε όσο έντονα ή ήπια επιθυμείτε.

Ευκαιρία να δικτυωθείτε

Αν δεν έχετε ακόμη καταλήξει σε ποιον τομέα θέλετε να δραστηριοποιηθείτε, τότε δεν έχετε παρά να απευθυνθείτε στον κύκλο των γνωριμιών σας, ή και να τον διευρύνετε, αναζητώντας μία επιχειρηματική ιδέα που σας ταιριάζει. Πώς μπορείτε να το κάνετε αυτό; Συμμετέχοντας εθελοντικά σε διάφορες δράσεις ή κάνοντας εγγραφή σε λέσχες, σεμινάρια και άλλου είδους οργανωμένες δραστηριότητες ανάλογα με τα ενδιαφέροντά σας. Όλα ενέργειες που θα σας επιτρέψουν να δικτυωθείτε με ανθρώπους που έχουν τα ίδια ενδιαφέρονται και ανησυχίες με εσάς. 

Τα δεδομένα, λοιπόν, για έναν συνταξιούχο είναι εντελώς διαφορετικά σε σύγκριση με έναν άνθρωπο που τώρα ξεκινάει την επαγγελματική ζωή του. Λαμβάνοντας υπόψη αυτό, και εφόσον έχει την απαραίτητη όρεξη και αγάπη για αυτό που θέλει να κάνει, είναι μάλλον προς όφελός του να προχωρήσει σε ένα νέο επαγγελματικό βήμα.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top