Τέσσερα πλεονεκτήματα της πιστωτικής κάρτας

Μάθετε τέσσερα βασικά σημεία για καλύτερη αξιοποίηση της πιστωτικής σας κάρτας!

Εύκολος τρόπος πληρωμής. Προστασία. Διευκόλυνση. Επιστροφή χρημάτων και επιβράβευση. Η χρήση κάρτας χαρακτηρίζεται από πολλά σημαντικά πλεονεκτήματα, διαφοροποιημένα μεταξύ τους για να καλύπτουν διάφορες ανάγκες. Μήπως ήρθε η ώρα να τα ανακαλύψετε και να σκεφτείτε σοβαρά μια αλλαγή στον τρόπο διεκπεραίωσης των συναλλαγών σας;

“Να χρησιμοποιήσω πιστωτική κάρτα ή καλύτερα όχι;”. Η συζήτηση σχετικά με τις πιστωτικές κάρτες είναι μεγάλη και οι απόψεις συχνά διίστανται. Όμως, η αλήθεια είναι πως η υπεύθυνη χρήση πιστωτικής κάρτας αποτελεί έναν από τους ασφαλέστερους τρόπους για να έχετε ελεγχόμενες και σταθερές οικονομικές συναλλαγές. 

 

Πληρωμή επαναλαμβανόμενων χρεώσεων σε υπηρεσίες

Επειδή ο χρόνος σας είναι πολύτιμος και οι καθημερινές υποχρεώσεις πολλές, παροχές οι οποίες μας διευκολύνουν στο να παραμένουμε συνεπείς και να μην επιβαρυνόμαστε με επιπλέον κόστη, είναι ιδιαιτέρως σημαντικές. Έτσι, η ρύθμιση πάγιων χρεώσεων με πιστωτική κάρτα αποτελεί μια εύκολη και ασφαλή διαδικασία που όλο και περισσότεροι χρησιμοποιούν. Με αυτόν τον τρόπο δεν θα ξεχάσετε ποτέ να κάνετε τις πληρωμές σας, πράγμα που σημαίνει ότι δεν θα έχετε κυρώσεις για καθυστέρηση πληρωμής, ενώ, παράλληλα, όποτε θελήσετε μπορείτε να προχωρήσετε σε παύση της εντολής.

Κάτι ακόμα που μπορείτε να χρησιμοποιήσετε είναι η επιλογή αυτόματης πληρωμής λογαριασμών, εάν η τράπεζα σας προσφέρει αυτήν την υπηρεσία. Απλά συνδέετε την κάρτα σας με τον τραπεζικό σας λογαριασμό και διασφαλίζετε την έγκαιρη αποπληρωμή των λογαριασμών σας.

 

Αποφυγή ταλαιπωρίας όταν ταξιδεύετε

Η χρήση μετρητών ή χρεωστικών καρτών για ξενοδοχεία και ενοικιάσεις αυτοκινήτων είναι μερικές φορές αδύνατη ή έστω αχρείαστα περίπλοκη. Συχνά για να νοικιάσετε ένα όχημα με χρεωστική κάρτα απαιτούνται πολλές συνεννοήσεις ή μπορεί και να μην επιτρέπεται καθόλου από την πολιτική της εκάστοτε εταιρείας ενοικιάσεων.

Επιπλέον, διάφορες τουριστικές επιχειρήσεις, ιδιαίτερα όταν πρόκειται για ταξίδια στο εξωτερικό, μπορεί ακόμη και να εκτελέσουν πιστωτικό έλεγχο, ή να επιβάλλουν τη δήλωση δύο πιστωτικών καρτών, προτού εγκρίνουν κάποια παροχή υπηρεσιών, προκειμένου να διασφαλίσουν ότι μπορείτε να αντεπεξέλθετε οικονομικά σε τυχόν ζημιές ή άλλου είδους χρεώσεις που μπορεί να προκύψουν. 

Ακόμη, γνωρίζοντας τις δυνατότητες της πιστωτικής σας κάρτας μπορείτε να επωφεληθείτε και από την αίσθηση ασφάλειας που σας προσφέρουν επιπλέον παροχές που ίσως έχει, όπως είναι η δευτερεύουσα ασφάλιση ενοικίασης αυτοκινήτου.

 

Πέντε πλεονεκτήματα της πιστωτικής κάρτας

Χτίσιμο του πιστοληπτικού σας προφίλ

Με  συνεπή και σωστή χρήση της πιστωτικής σας κάρτας, μπορείτε να χτίσετε ένα φερέγγυο πιστοληπτικό προφίλ. Αυτό σημαίνει ότι η τράπεζά σας, πιθανότατα, θα σας θεωρήσει πιο εύκολα φερέγγυους σε περίπτωση άλλων τραπεζικών αναγκών που ίσως έχετε στο μέλλον, όπως η λήψη υψηλότερου πιστωτικού ορίου ή κάποιου δανείου, αν αποπληρώνετε τακτικά και εγκαίρως το υπόλοιπο της πιστωτικής σας κάρτας, αποφεύγοντας έτσι τη συσσώρευση χρεών.

Πιστωτικές κάρτες και επαγγελματικά έξοδα

Εάν έχετε τη δική σας επιχείρηση, ή είστε ελεύθερος επαγγελματίας, μια επαγγελματική πιστωτική κάρτα μπορεί να διαχωρίσει τα επαγγελματικά από τα προσωπικά σας έξοδα με τρόπο που θα σας διευκολύνει και θα σας προστατεύει. Επιπλέον, οι επαγγελματικές πιστωτικές κάρτες διαθέτουν συνήθως πολύτιμα εργαλεία οικονομικής διαχείρισης για την παρακολούθηση των δαπανών, την αναλυτική περιγραφή των εξόδων και τον έλεγχο των οικονομικών σας δεδομένων. Καλό είναι να τα ανακαλύψετε και να εμπιστευτείτε κάποιο πακέτο που θα διευκολύνει την καθημερινότητά σας.

Είναι αλήθεια ότι στο μυαλό πολλών, φράσεις όπως «πιστωτικές κάρτες» και «χρέη» συνδέονται αρκετά συχνά. Στην πραγματικότητα, εκατομμύρια άνθρωποι χρησιμοποιούν πιστωτικές κάρτες καθημερινά χωρίς να πληρώνουν τόκους, καθυστερήσεις ή άλλες χρεώσεις. Με λίγη οργάνωση και κατάλληλη ενημέρωση, θα ανακαλύψετε ότι  οι διευκολύνσεις και τα προνόμια είναι στην ουσία όχι μόνο πολλά και σημαντικά, αλλά και εύκολα να τα αξιοποιήσετε και να τα βάλετε στην καθημερινότητά σας. 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top