Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη πιστωτική κάρτα

Tips και προτάσεις για να επιλέξετε την κάρτα που ταιριάζει ακριβώς στις ανάγκες και την καθημερινότητά σας

Όπως σε όλα τα πράγματα στη ζωή, έτσι και στην επιλογή πιστωτικής κάρτας η γνώση σχετικά με τα ιδιαίτερα χαρακτηριστικά, τα προνόμια και τις διαφορετικές ανάγκες που κάθε μία καλύπτει είναι πολύ σημαντική. 

Δίνει λύσεις σε τακτικές υποχρεώσεις και έκτακτα έξοδα, μέσα από άμεση ρευστότητα, αλλά και άτοκες δόσεις. Προσφέρει διευκολύνσεις και προνόμια. Χρειάζεται, όμως, και προσοχή ώστε η χρήση της να είναι πάντα προς όφελός σας. Η πιστωτική κάρτα πρέπει να ταιριάζει στις ανάγκες σας, τις καθημερινές, αλλά και τις πιο ξεχωριστές. Και αυτό είναι κάτι που μπορεί να επιτευχθεί με σωστή σκέψη και λίγη έρευνα. 

Ποιος είναι, όμως, ο καταλληλότερος τρόπος για να επιλέξετε σωστά την πιστωτική κάρτα που θα βελτιώσει την καθημερινότητά σας;

 

Η δική σας έρευνα αγοράς

Πολύ σημαντικό, πριν εκδώσετε τη νέα σας κάρτα είναι να διαβάσετε τις παροχές και τους όρους χρήσης των διαθέσιμων στην αγορά επιλογών ώστε να επιλέξετε, έτσι, την καταλληλότερη για εσάς. Επιπλέον, σημαντικός παράγοντας στην απόφασή σας είναι τα βασικά είδη αγορών ή πληρωμών που πραγματοποιείτε, καθώς, πλέον, υπάρχουν λύσεις που διαφοροποιούνται ανάλογα με τις συνήθειες και τις επιθυμίες σας. 

Για παράδειγμα, αν τα περισσότερα έξοδα κάθε μήνα αφορούν στο σουπερμάρκετ, μπορείτε να αποκτήσετε μία πιστωτική που σας επιβραβεύει για τις σχετικές αγορές σας, ενώ αν είστε τακτικοί πελάτες σε συγκεκριμένα μαγαζιά με ρούχα, καλλυντικά, ή προϊόντα τεχνολογίας, ίσως θα ήταν καλύτερο να προτιμήσετε μία κάρτα που θα σας προσφέρει πόντους για αγορές σε εμπορικά κέντρα. Υπάρχουν πολλές ακόμη επιλογές ανάλογα με τις ανάγκες σας, ώστε να έχετε το μεγαλύτερο δυνατό όφελος όσο περισσότερο χρησιμοποιείτε την κάρτα σας.

 

 

Όσα πρέπει να θυμάστε για την καλή χρήση της κάρτας

Όταν αρχίσετε να χρησιμοποιείτε τη νέα σας πιστωτική κάρτα είναι καλό να δώσετε προσοχή στα ποσά που χρεώνεστε, όπως επίσης και να ζητάτε αντίγραφο του χρεωστικού δελτίου κάθε φορά που πραγματοποιείτε μια αγορά. 

Ακόμα, θα είναι χρήσιμο να ελέγχετε κάθε μήνα τις χρεώσεις των λογαριασμών σας και να τους εξοφλείτε εντός της προθεσμίας. Έτσι, θα είστε σίγουροι ότι δεν πρόκειται να επιβαρυνθείτε με τόκους από τη μη έγκαιρη εξόφληση της κάρτας σας. Επιπλέον, καθώς η κάρτα σας θα διαθέτει ένα συγκεκριμένο πιστωτικό όριο, θα πρέπει να μην το υπερβαίνετε, ενώ ακόμη είναι σημαντικό να φροντίζετε θέματα ασφαλείας σχετικά με την κάρτα ή το PIN σας.

 

Πώς να επιλέξετε την κατάλληλη πιστωτική κάρτα

Σύμμαχοι στις καθημερινές προκλήσεις

Θέλετε οι διαδικασίες να είναι γρήγορες, να έχετε χαμηλή συνδρομή, ταξιδιωτική ασφάλιση, συμμετοχή σε πρόγραμμα επιβράβευσης όλων των συναλλαγών με την κάρτα και εύκολη διαχείρισή της online;

Μήπως προτιμάτε περισσότερη ελευθερία κινήσεων, προσωποποιημένη εξυπηρέτηση και περισσότερα lifestyle προνόμια;

Ή ίσως επιθυμείτε ακόμα πιο premium παροχές και σας αρέσει να απολαμβάνετε μεγαλύτερη επιβράβευση από την κάρτα σας;

Η νέα γενιά πιστωτικών καρτών που δημιουργήσαμε στην Εθνική Τράπεζα σάς προσφέρει σημαντικά προνόμια και παροχές, όπως τη δυνατότητα να επιλέξετε εσείς την κάρτα που θέλετε, ανεξαρτήτως του πιστοληπτικού σας ορίου. Σας καλούμε να τις ανακαλύψετε!

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top