Οι κατάλληλες τραπεζικές κάρτες για τις ανάγκες της οικογένειας

Ανακαλύψτε την κάρτα που ταιριάζει καλύτερα στην καθημερινότητά σας

Οι ανάγκες μιας οικογένειας μοιάζουν ανεξάντλητες. Από τα εβδομαδιαία ψώνια στο supermarket και τις πληρωμές λογαριασμών και άλλων πάγιων εξόδων, έως τις αγορές κάθε είδους. Η έγκαιρη κάλυψή τους είναι ιδιαιτέρως σημαντική για τα μέλη και την καθημερινότητα των οικογενειών που θα πρέπει, αφενός, να κάνουν σωστή διαχείριση των οικονομικών τους και, αφετέρου, να βρουν έξυπνους τρόπους που θα τους επιτρέψουν να έχουν κάποιο όφελος από τον τρόπο πληρωμής και κάλυψης όλων των παραπάνω αναγκών.

Το τελευταίο μπορεί να επιτευχθεί σε μεγάλο βαθμό με τη χρήση της κατάλληλης τραπεζικής κάρτας.

Τα χαρακτηριστικά των καρτών

Τρία είναι τα είδη των καρτών που μπορούν να αποκτήσουν τα μέλη μιας οικογένειας: οι πιστωτικές, οι χρεωστικές και οι προπληρωμένες. Τα βασικά χαρακτηριστικά τους είναι τα εξής:

Πιστωτικές: Μέσω αυτών οι κάτοχοι μπορούν να πραγματοποιούν πολλές από τις συναλλαγές τους με πίστωση του απαιτούμενου ποσού, χωρίς δηλαδή να το διαθέτουν εκείνη τη στιγμή στον λογαριασμό τους. Στο τέλος κάθε μήνα το κόστος των συναλλαγών που έχουν πραγματοποιηθεί προστίθεται στο λογαριασμό της κάρτας, η οποία έχει συγκεκριμένο όριο.

Χρεωστικές: Αυτές είναι συνδεδεμένες με τον λογαριασμό του εκάστοτε καταθέτη και για να ολοκληρωθεί μία συναλλαγή θα πρέπει να υπάρχει στον λογαριασμό το απαιτούμενο υπόλοιπο.

Προπληρωμένες: Στις κάρτες αυτές, που δεν συνδέονται με κάποιον αποταμιευτικό λογαριασμό απαραίτητα, οι κάτοχοι «φορτώνουν» χρήματα, προκειμένου να πραγματοποιήσουν τις συναλλαγές τους και, κατ’ επέκταση, δεν μπορούν να υπερβούν το ποσό που έχει μέσα η κάρτα. 

Οι κατάλληλες κάρτες για τις ανάγκες όλης της οικογένειας

Ποια σας ταιριάζει

Για όσους θέλουν να έχουν μεγάλη ελευθερία κινήσεων στις συναλλαγές τους ή έχουν αυξημένες και συχνά έκτακτες ανάγκες, όπως μία οικογένεια, τότε η πιστωτική είναι η κάρτα που τους ταιριάζει. Μέσω αυτής μπορούν, μεταξύ άλλων,:

  • να κάνουν αναλήψεις από οποιοδήποτε ATM
  • να πραγματοποιούν αγορές με πίστωση
  • να «χτίσουν» το αφορολόγητό τους
  • να επωφεληθούν από τη δυνατότητα άτοκων δόσεων 
  • να αξιοποιήσουν άλλες παροχές όπως ταξιδιωτική ασφάλιση και συμμετοχή σε προγράμματα επιβράβευσης
     

Η Εθνική Τράπεζα προσφέρει μία νέα γενιά πιστωτικών καρτών, για κάθε τύπο καταναλωτή. Οι ενδιαφερόμενοι έχουν τη δυνατότητα να αποκτήσουν την πιστωτική τους online, επιλέγοντας εκείνοι την κάρτα που θέλουν και απολαμβάνοντας προνόμια και παροχές, όπως δωρεάν ταξιδιωτική ασφάλιση, αλλά και ασφάλιση κάρτας και προσωπικών αντικειμένων.   

Εάν πάλι επιθυμείτε να έχετε άμεσο έλεγχο των αγορών και των εξόδων τα οποία μπορείτε να κάνετε σε μηνιαία βάση, τότε μπορείτε να αποκτήσετε μία χρεωστική κάρτα που θα συνδέεται με τον τραπεζικό σας λογαριασμό, υποστηρίζοντας την απευθείας χρέωσή του, ενώ θα απολαμβάνετε και ασφάλεια στις συναλλαγές σας. 

Τέλος, οι προπληρωμένες κάρτες είναι ιδανικές για την κάλυψη συγκεκριμένων αναγκών με ποσά που δεν πρέπει να ξεπεραστούν, όπως για γονείς που θέλουν να δώσουν χρήματα στο παιδί τους ή για όσους επιλέγουν το διαδίκτυο για τις αγορές τους και προτιμούν «να φορτώσουν» το ποσό που αντιστοιχεί ακριβώς στο αντικείμενο ή την υπηρεσία που πρόκειται να αγοραστεί. 

Ανεξαρτήτως του τύπου της κάρτας που χρησιμοποιείτε, η Εθνική Τράπεζα διαθέτει το πρόγραμμα go4more, μέσω του οποίου κερδίζετε επιβράβευση τόσο για καθημερινές αγορές, όσο και για τραπεζικές σας συναλλαγές, όπως είναι η πληρωμή των δόσεων του δανείου σας ή η απόκτηση ενός καταθετικού πακέτου.

Το πλαστικό χρήμα έχει αντικαταστήσει σε μεγάλο βαθμό τα μετρητά, αφού παρέχει ευκολία, ασφάλεια και αμεσότητα στις συναλλαγές. Είναι ο καλύτερος τρόπος να διαχειρίζεστε έξυπνα τις αγορές σας, να έχετε έλεγχο των οικονομικών σας, να κερδίζετε χρόνο με ανέπαφες συναλλαγές και, φυσικά, να έχετε ασφάλεια με έξυπνες ειδοποιήσεις για κάθε κίνηση του λογαριασμού και της κάρτας σας. Ανακαλύψτε τις επιλογές που έχετε στη διάθεσή σας και κάντε την κατάλληλη επιλογή για τις ανάγκες της οικογένειας και της καθημερινότητάς σας.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top