Επένδυση με λίγα χρήματα: Γίνεται;

Ενημερωθείτε για επενδυτικές επιλογές που δεν χρειάζονται υψηλό κεφάλαιο συμμετοχής

Η τέχνη της αποταμίευσης

Ένας μικρός κουμπαράς στο σπίτι είναι μια καλή αφορμή για να διδαχθεί το παιδί από πολύ μικρή ηλικία, τη δύναμη και τη χρησιμότητα της αποταμίευσης. Μέσα από την οικονομία θα μάθει να βάζει στόχους και να τους εκπληρώνει. Είναι μια απλή διαδικασία που τροφοδοτεί την υπευθυνότητα, ενισχύει την αυτοπεποίθηση απέναντι στο μέλλον και ενδυναμώνει τη θέληση για διαρκώς μεγαλύτερους στόχους. Το παιδί θα μάθει από νωρίς πως αν επενδύσει λίγο στο παρόν, θα απολαύσει περισσότερο το μέλλον.

Η ασφάλεια θέλει μέθοδο

Εάν όλοι κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, σίγουρα θα μετρήσουμε αρκετές δαπάνες που τελικά δεν άξιζε να κάνουμε. Και σίγουρα θα σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε ένα μέρος αυτών των χρημάτων να το είχαμε βάλει στην άκρη. Όταν δεν αποταμιεύουμε, συναντάμε στιγμές στη ζωή που αισθανόμαστε ευάλωτοι, ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές ευελιξίας ή αντίδρασης. 

Το να ανοίξει λοιπόν ένας γονιός έναν λογαριασμό στο παιδί του, είτε μόλις αυτό γεννηθεί, είτε αργότερα, είναι μια μεθοδική κίνηση που θα καρποφορήσει λύσεις στο μέλλον. Ακόμα κι ένα μικρό ποσό κάθε μήνα δημιουργεί στο τέλος ένα κεφάλαιο ικανό να στηρίξει επιλογές, αποφάσεις, όνειρα, στόχους. Αυτό είναι, πάνω απ’ όλα, ποιότητα ζωής για το νέο άτομο που θα βρεθεί μπροστά στις πρώτες προκλήσεις και τα διλήμματα της ζωής με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.

Το καλύτερο δώρο είναι το καλύτερο μέλλον!

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι σύγχρονοι κουμπαράδες είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, μέσω των οποίων κανείς απολαμβάνει τα προνόμια, τα επιτόκια, την ασφάλεια.  

Ανακαλύψτε τα εξειδικευμένα καταθετικά προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας τα οποία στηρίζουν το πλάνο κάθε γονιού που θέλει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή του παιδιού του. Προγράμματα που βοηθούν το παιδί να εξοικειωθεί με την τραπεζική σχέση και να αφομοιώσει τις αξίες της αποταμίευσης και της υπεύθυνης διαχείρισης των χρημάτων που θα το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.  

Διότι αυτό ακριβώς είναι η αποταμίευση: Ένα διαρκές μάθημα ζωής.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top