Αποταμίευση: Τα οφέλη του παιδικού λογαριασμού

Όλοι οι λόγοι για να διδάξετε από νωρίς στο παιδί σας την αποταμίευση

Αποταμίευση σημαίνει μέλλον. Καλύτερο μέλλον. Και αυτό είναι κάτι που κάθε γονιός ονειρεύεται για το παιδί του. Γι’ αυτό, το να διδάξετε έμπρακτα την αξία της αποταμίευσης και της καλής σχέσης με τα χρήματα, είναι μια έξυπνη κίνηση του σήμερα με ευεργετικά οφέλη στο αύριο. Το ίδιο και ένας καταθετικός λογαριασμός που ανοίγει τώρα και θα καλύψει μελλοντικές ανάγκες του παιδιού σας. 

Πιο συγκεκριμένα, από τη στιγμή που κάποιος γίνεται γονιός οι προτεραιότητες αλλάζουν. Τα πάντα αλλάζουν. Οι ευθύνες, οι υποχρεώσεις, η καθημερινότητα. Το ζητούμενο, διαρκώς, είναι η ευτυχία του παιδιού. Σήμερα, αλλά και αύριο. Αυτό το αύριο μπορεί να το εξασφαλίσει σε ένα μεγάλο βαθμό η αποταμίευση. Γιατί προσφέρει τη δυνατότητα δημιουργίας ενός κεφαλαίου στη διάρκεια των χρόνων, το οποίο θα καλύψει διάφορες ανάγκες και θα βοηθήσει στην πραγματοποίηση των στόχων του.  

Η τέχνη της αποταμίευσης

Ένας μικρός κουμπαράς στο σπίτι είναι μια καλή αφορμή για να διδαχθεί το παιδί από πολύ μικρή ηλικία, τη δύναμη και τη χρησιμότητα της αποταμίευσης. Μέσα από την οικονομία θα μάθει να βάζει στόχους και να τους εκπληρώνει. Είναι μια απλή διαδικασία που τροφοδοτεί την υπευθυνότητα, ενισχύει την αυτοπεποίθηση απέναντι στο μέλλον και ενδυναμώνει τη θέληση για διαρκώς μεγαλύτερους στόχους. Το παιδί θα μάθει από νωρίς πως αν επενδύσει λίγο στο παρόν, θα απολαύσει περισσότερο το μέλλον.

Η ασφάλεια θέλει μέθοδο

Εάν όλοι κάνουμε μια αναδρομή στο παρελθόν, σίγουρα θα μετρήσουμε αρκετές δαπάνες που τελικά δεν άξιζε να κάνουμε. Και σίγουρα θα σκεφτούμε ότι θα μπορούσαμε ένα μέρος αυτών των χρημάτων να το είχαμε βάλει στην άκρη. Όταν δεν αποταμιεύουμε, συναντάμε στιγμές στη ζωή που αισθανόμαστε ευάλωτοι, ότι δεν έχουμε πολλές επιλογές ευελιξίας ή αντίδρασης. 

Το να ανοίξει λοιπόν ένας γονιός έναν λογαριασμό στο παιδί του, είτε μόλις αυτό γεννηθεί, είτε αργότερα, είναι μια μεθοδική κίνηση που θα καρποφορήσει λύσεις στο μέλλον. Ακόμα κι ένα μικρό ποσό κάθε μήνα δημιουργεί στο τέλος ένα κεφάλαιο ικανό να στηρίξει επιλογές, αποφάσεις, όνειρα, στόχους. Αυτό είναι, πάνω απ’ όλα, ποιότητα ζωής για το νέο άτομο που θα βρεθεί μπροστά στις πρώτες προκλήσεις και τα διλήμματα της ζωής με περισσότερη αυτοπεποίθηση και ασφάλεια.

Αποταμίευση: Τα οφέλη του παιδικού λογαριασμού

Το καλύτερο δώρο είναι το καλύτερο μέλλον!

Οι εποχές έχουν αλλάξει. Οι σύγχρονοι κουμπαράδες είναι οι τραπεζικοί λογαριασμοί, μέσω των οποίων κανείς απολαμβάνει τα προνόμια, τα επιτόκια, την ασφάλεια.  

Ανακαλύψτε τα εξειδικευμένα καταθετικά προγράμματα της Εθνικής Τράπεζας τα οποία στηρίζουν το πλάνο κάθε γονιού που θέλει να εξασφαλίσει όσο το δυνατόν καλύτερες συνθήκες για τη ζωή του παιδιού του. Προγράμματα που βοηθούν το παιδί να εξοικειωθεί με την τραπεζική σχέση και να αφομοιώσει τις αξίες της αποταμίευσης και της υπεύθυνης διαχείρισης των χρημάτων που θα το ακολουθούν σε όλη του τη ζωή.  

Διότι αυτό ακριβώς είναι η αποταμίευση: Ένα διαρκές μάθημα ζωής.

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top