Προτάσεις για ένα αξέχαστο road-trip

Μάθετε πώς να κάνετε ακόμα πιο ωραίο το ταξίδι σας με αυτοκίνητο 
Ένα επιτυχημένο road trip είναι πραγματικά μια αξέχαστη εμπειρία. Γεμάτη εικόνες, εναλλαγές τοπίων, περιπέτεια, απόλαυση. Ανεξάρτητα με το πόσες μέρες θα διαρκέσει και το πόσες πόλεις ή χώρες θα αλλάξετε, υπάρχουν κάποια tips που θα σας φανούν χρήσιμα, ώστε το ταξίδι σας να είναι ασφαλές και να απολαύσετε τη διαδρομή.

Ελέγξτε το αυτοκίνητο

Είναι σχεδόν αυτονόητο ότι δεν ξεκινάτε χωρίς να έχετε ελέγξει το αυτοκίνητο. Το πρώτο σας μέλημα λοιπόν είναι ένα έγκαιρο ραντεβού στο συνεργείο σας. Να τσεκάρετε τα λάδια, την πίεση στα λάστιχα, τα φρένα, την μπαταρία, το ψυγείο, τους υαλοκαθαριστήρες, τη ρεζέρβα, τα πάντα. Εξίσου σημαντικό είναι να έχετε εφοδιάσει πλήρως και το φαρμακείο του αυτοκινήτου σας. 

Επίσης, φροντίστε για την καθαριότητά του. Αφαιρέστε ό,τι περιττό υπάρχει γιατί ο χώρος θα σας χρειαστεί.

Να είστε ξεκούραστοι

Η οδήγηση χρειάζεται καθαρό μυαλό και το road trip θετική διάθεση. Φροντίστε να έχετε κοιμηθεί καλά το προηγούμενο βράδυ για να έχετε όλη την απαραίτητη ενέργεια και αντοχή, ειδικά αν οδηγείτε εσείς.

Μην ξεχάσετε τα απαραίτητα έγγραφα

Ανάλογα με το πού θα είναι το ταξίδι σας, ελέγξτε ότι έχετε όλα τα έγγραφα που θα χρειαστούν. Ταυτότητα, διαβατήριο, δίπλωμα οδήγησης, άδεια κυκλοφορίας κλπ. Αν ταξιδεύετε εκτός Ελλάδας, ενημερωθείτε για τυχόν επιπλέον έγγραφα που θα πρέπει να έχετε μαζί, για το όχημα ή για τους υπόλοιπους επιβάτες.

Πρατήρια καυσίμων

Θα σας φανεί πολύ χρήσιμο, αν πριν ξεκινήσετε έχετε εντοπίσει ή έστω έχετε μια γενική εικόνα ως προς τα σημεία της διαδρομής όπου υπάρχουν πρατήρια καυσίμων. Έτσι θα αποφύγετε τυχόν απρόοπτα ενώ είναι και μια καλή ευκαιρία για να κάνετε στάση και για οτιδήποτε άλλο χρειαστείτε.

Προτάσεις για ένα Αξέχαστο Road-trip

Προγραμματισμός ή αυθορμητισμός

Εξαρτάται από την προσωπικότητα και τον χαρακτήρα σας. Κάποιοι αγαπούν τον αυθορμητισμό και την απόλυτη ελευθερία. Κάποιοι έχουν οργανώσει τα πάντα από πριν. Αν ανήκετε στη δεύτερη κατηγορία, φροντίστε να έχετε κάνει τις ανάλογες κρατήσεις στα καταλύματα που έχετε βρει και μην ξεχνάτε να φιξάρετε την ώρα της άφιξής σας, γιατί τα road trips έχουν και απρόοπτα. 

Σε όποια όμως κατηγορία κι αν ανήκετε, να θυμάστε ότι ο αυθορμητισμός είναι βασικό στοιχείο ενός road trip. Καλό είναι να έχετε ένα πρόγραμμα, αλλά κρατήστε το χαλαρό, ώστε να σας επιτρέπει ελευθερίες.

Μετρητά

Είναι σημαντικό να έχετε πάνω σας μετρητά. Όχι απαραίτητα πολλά αλλά κάποια, ώστε να νιώθετε ασφάλεια ό,τι κι αν συμβεί, σε περίπτωση που για κάποιες πληρωμές που θα χρειαστούν, ανάλογα και την περιοχή όπου θα βρίσκεστε, δεν υπάρχει η δυνατότητα POS.

Σνακς

Απαραίτητα, μιας και θα οδηγείτε για αρκετές ώρες. Προτιμήστε ελαφριά σνακ τα οποία τρώγονται εύκολα και θα σας δώσουν ενέργεια, χωρίς να σας βαρύνουν. Και, φυσικά, μην ξεχάσετε να έχετε μαζί σας νερό. Μια cooler bag ή ένα φορητό ψυγείο είναι ιδανικά για το ταξίδι σας, ώστε να μεταφέρετε με ασφάλεια ό,τι θέλετε.

Σημαντικά εφόδια

Λίγο πριν ξεκινήσετε ελέγξτε ότι έχετε μαζί όλα τα απαραίτητα. Power banks, ρούχα για διαφορετικές καιρικές συνθήκες ή αντιολισθητικές αλυσίδες (ανάλογα την εποχή και τον προορισμό). Επίσης, παρόλο που φυσικά το GPS αποτελεί πλέον αναπόσπαστο κομμάτι της καθημερινότητάς μας, σε ένα μεγάλο road trip καλό είναι να έχετε μαζί σας και χάρτες. Σίγουρα έναν κλασικό, πρόσφατα ενημερωμένο και τυπωμένο, ώστε να σας καθοδηγεί σε περίπτωση που βρεθείτε σε περιοχές χωρίς σήμα ή χωρίς μπαταρία.

Οικολογική συνείδηση

Μην ξεχνάτε φυσικά να προσέχετε το περιβάλλον. Να έχετε πάντα μαζί σας μια σακούλα για τα σκουπίδια σας και να τα πετάτε στην επόμενη στάση σας στους ειδικούς κάδους. 

Ένα road trip το κάνει επιτυχημένο η κατάλληλη παρέα. Φροντίστε να είστε με φίλους με τους οποίους ταιριάζετε, ειδικά αν έχετε κανονίσει και δραστηριότητες στη φύση ή αν το ταξίδι σας βασίζεται πιο πολύ στην περιπέτεια. Ο συνοδηγός σε ένα ταξίδι με το αυτοκίνητο παίζει σημαντικό ρόλο, αφού θα χρειαστεί να σας καθοδηγεί όταν χρειαστείτε χάρτη, να σας βοηθάει όσο οδηγείτε, και, αν το έχετε συμφωνήσει, να μοιράζεστε την οδήγηση. 

Road trip σημαίνει απόλαυση, αγαπημένη μουσική και ωραία τοπία. 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top