Οργάνωση Οικονομικού Ταξιδιού

Χρήσιμα tips για να ταξιδεύετε με μικρότερο κόστος
Ένα ταξίδι είναι από τα πολυτιμότερα δώρα που μπορείτε να κάνετε στον εαυτό σας και στην οικογένειά σας. Μια εμπειρία που σας φέρνει σε επαφή με διαφορετικούς πολιτισμούς και κουλτούρες και σας βοηθάει να αλλάξετε παραστάσεις, να δημιουργήσετε αναμνήσεις και να διευρύνετε τους ορίζοντές σας. 

Ένα ταξίδι όμως, ειδικά στο εξωτερικό, έχει πολλές παραμέτρους και καλό είναι να έχετε κάνει πρώτα κάποιες οργανωτικές κινήσεις, ώστε να αποφύγετε τα απρόοπτα καθώς και τα άσκοπα έξοδα. Διαβάστε παρακάτω μερικά tips που μπορούν να κάνουν το ταξίδι σας πιο οικονομικό και πιο ασφαλές.  

Κάντε την έρευνά σας

Συγκεντρώστε πληροφορίες για τον προορισμό που θα επισκεφθείτε. Αξίζει να ψάχνετε πάντα λίγο περισσότερο και να μην στηρίζεστε αποκλειστικά σε μία μόνο πηγή πληροφόρησης. Εάν για εσάς το φαγητό είναι προτεραιότητα, αναζητήστε πληροφορίες σε τοπικά sites ή στα sites των μεγάλων εφημερίδων κάθε χώρας. Ακόμη, μπορείτε να αναζητήσετε πληροφορίες σε παγκόσμιας εμβέλειας ταξιδιωτικούς οδηγούς που εστιάζουν στο φαγητό, όπως το eater.com, ή και σε άλλα χαρακτηριστικά του κάθε προορισμού, όπως είναι το trip advisor. Από ξενοδοχεία μέχρι τα αξιοθέατα που αξίζει να επισκεφθείτε, είναι σημαντικό να το έχετε ψάξει!

Κλείστε online εισιτήρια για μουσεία

Εάν έχετε αποφασίσει να επισκεφθείτε κάποιο μουσείο, φροντίστε να έχετε κλείσει από πριν ηλεκτρονικά το εισιτήριό σας διότι έτσι θα αποφύγετε να χάσετε πολύτιμο χρόνο περιμένοντας. Επίσης, μπορείτε να εντοπίσετε online πακέτα που περιλαμβάνουν περισσότερα από ένα αξιοθέατα του μέρους που πρόκειται να επισκεφθείτε. Αυτό θα σας προσφέρει καλύτερη οργάνωση αλλά και μικρότερο κόστος.

Προστατεύστε την υγεία σας

Μιλήστε με έναν ταξιδιωτικό πράκτορα, με έναν γιατρό, με κάποιον που μπορεί να σας απαντήσει υπεύθυνα και ενημερωθείτε αν χρειάζεται να κάνετε κάποιο εμβόλιο πριν ταξιδέψετε ή αν κάτι πρέπει να προσέξετε ιδιαίτερα στη χώρα που θα επισκεφθείτε.

Οργάνωση Οικονομικού Ταξιδιού

Να είστε προσεκτικοί με τα προσωπικά σας αντικείμενα

Όπου και να ταξιδέψετε, καλό είναι να είστε προνοητικοί με τις τσάντες και τα προσωπικά σας αντικείμενα. Αν έχετε μαζί σας κάμερα, tablet ή άλλες ηλεκτρονικές συσκευές φροντίστε να μην είναι σε κοινή θέα. 

Μην κυκλοφορείτε έχοντας πάνω σας πολλά μετρητά, ούτε όλα τα ταξιδιωτικά σας έγγραφα. Κρατήστε μερικά μετρητά στο πορτοφόλι σας κα τις κάρτες σας σε κάποια εσωτερική τσέπη. Επίσης, μπορείτε να έχετε προετοιμαστεί για όλα τα ενδεχόμενο με κάποιο πρόγραμμα ασφάλισης καρτών και άλλων αντικειμένων, το οποίο διασφαλίζει την εύκολη αποζημίωσή σας. 

Κάθε τόπος έχει τη δική του κουλτούρα

Ειδικά αν το ταξίδι σας είναι μακρινό, είναι πολύ σημαντικό να έχετε συλλέξει πληροφορίες για την κουλτούρα, τις θρησκευτικές πεποιθήσεις και τις αντιλήψεις της συγκεκριμένης χώρας, καθώς και για τις συμπροφορές που πρέπει να έχετε ή να αποφύγετε ως επισκέπτης. Ενημερωθείτε πριν το ταξίδι σας ή ζητήστε πληροφορίες μόλις φτάσετε στο ξενοδοχείο σας.

Οι μετακινήσεις σας

Σίγουρα θα θελήσετε να περπατήσετε, να εξερευνήσετε το μέρος στο οποίο έχετε ταξιδέψει, να ακολουθήσετε τον ρυθμό του. Αν θέλετε να νιώσετε τον παλμό της πόλης, αλλά και να κάνετε οικονομία, χρησιμοποιήστε τα μέσα μαζικής μεταφοράς. Φροντίστε φυσικά να έχετε ενημερωθεί για τις τυχόν ιδιαιτερότητες. Είναι ασφαλές; Μήπως καλύτερα να αποφύγετε το μετρό τις βραδινές ώρες; Υπάρχει πάντα και η επιλογή του ταξί.  
Για όλα αυτά μπορείτε να ενημερωθείτε online, καθώς και από το ξενοδοχείο σας ή από φίλους που έχουν κάνει ήδη το ίδιο ταξίδι. 

Για ένα αξέχαστο ταξίδι, πριν επιλέξετε προορισμό, επιλέξτε τις εμπειρίες που σας ενδιαφέρουν. Αν θέλετε να κάνετε ένα γαστρονομικό ταξίδι, επιλέξτε μια περιοχή με αντίστοιχη κουλτούρα, όπως η Λυών. Αν θέλετε να απολαύσετε μουσεία, η Ρώμη είναι πάντα μια πολύ ωραία ιδέα. Αντίστοιχα, αν σας αρέσει η θάλασσα, οι δραστηριότητες στη φύση ή η αρχιτεκτονική παλαιότερων εποχών.  

Κάθε ταξίδι είναι μοναδικό και με απλές κινήσεις μπορείτε να μειώσετε τις πιθανότητες κάποιου απρόοπτου εξόδου ή συνθήκης που μπορεί να χαλάσει τη μέρα σας εκεί. 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top