Απρόοπτα. Είναι αυτά που ομορφαίνουν ένα ταξίδι… αλλά όχι πάντα

Ενημερωθείτε για τους τρόπους με τους οποίους η πιστωτική σας κάρτας μπορεί να βελτιώσει την εμπειρία του ταξιδιού σας!

Είναι πολλοί εκείνοι που πιστεύουν πως ταξίδι σημαίνει - πάνω από όλα - περιπέτεια. Για να είναι, όμως, το ταξίδι σας μια πραγματικά διασκεδαστική εμπειρία, από εκείνες που θα διηγείστε με ενθουσιασμό και όχι με ‘απόγνωση’, καλό είναι να έχετε κάποιες ‘δικλείδες ασφαλείας’ απέναντι στις αναποδιές που μπορεί να προκύψουν.

Έχετε κλείσει εισιτήρια εγκαίρως και σε καλή τιμή. Έχετε δηλώσει καιρό πριν την άδειά σας. Έχετε οργανώσει τη μεταφορά σας από και προς τα αεροδρόμια. Έχετε κλείσει τη διαμονή σας. Έχετε κάνει λίστα με όσα θα χρειαστεί να έχετε μαζί σας. Έχετε βρει τα αξιοθέατα που θα επισκεφτείτε και τα μέρη που σας αρέσουν για φαγητό ή διασκέδαση. Ναι, είστε σε πολύ καλό δρόμο για να κυλήσουν όλα ομαλά. Με σύμμαχο όμως μία πιστωτική κάρτα και όσα γνωστά ή και λιγότερο γνωστά οφέλη σας προσφέρει, διασφαλίζετε πολύ περισσότερα.


Πιθανές ζημιές

Ποιος δεν έχει ακούσει - ή δεν έχει ζήσει - μια ιστορία απώλειας ή καταστροφής των αποσκευών κατά τη διάρκεια ταξιδιού με αεροπλάνο αλλά και με άλλα μέσα; Ή ακόμα και μια καθυστέρηση ημερών στην παραλαβή τους; Αυτές οι περιπτώσεις μπορούν να κοστίσουν και -κυρίως- να σας χαλάσουν αμέσως τη διάθεση.

Η καθυστέρηση μιας πτήσης, ή ακόμα χειρότερα η ματαίωση ενός ταξιδιού, είναι επίσης από τις περιπτώσεις εκείνες που μπορούν να σας κάνουν να χάσετε χρόνο, χρήματα, ή και σημαντικά ραντεβού.

Τέλος, οι σωματικές βλάβες ή οι υλικές ζημιές είναι κάτι που όλοι απευχόμαστε και που, ωστόσο, είναι πιθανό να συμβούν, καθώς αφήνουμε το comfort zone μας για να ζήσουμε την εμπειρία ενός ταξιδιού.

Για όλους αυτούς αλλά και για πολλούς άλλους λόγους, ένα πρόγραμμα ταξιδιωτικής ασφάλισης, ίσως είναι τελικά πολύ πιο χρήσιμο από όσο φαντάζεστε.

Μήπως έχετε ασφαλιστική κάλυψη ταξιδιού χωρίς να το γνωρίζετε;

Αν έχετε πραγματοποιήσει την πληρωμή ενός ταξιδιού με χρήση πιστωτικής κάρτας, εκτός από τις γνωστές διευκολύνσεις, όπως η πληρωμή με δόσεις ή η δυνατότητα προ-

κρατήσεων, μπορεί να ωφεληθείτε και από διαθέσιμα είδη ταξιδιωτικής ασφάλισης. Οι παροχές καθυστέρησης και κάλυψης απώλειας αποσκευών, η αποζημίωση για υλικές ζημιές, καθώς και η επέκταση της ασφάλειας στα ενοικιαζόμενα αυτοκίνητα είναι μόνο μερικά από αυτά.

Σύγκριση με τα παραδοσιακά ασφαλιστήρια ταξιδιών

Τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια έρχονται με πολλούς περιορισμούς. Για παράδειγμα, οι ιδιώτες που έχουν τραυματιστεί πριν το ταξίδι, δεν καλύπτονται για την τυχόν επανάληψη του τραυματισμού χωρίς προϋπάρχουσα απαλλαγή από την κατάσταση, γεγονός που προσθέτει κόστος σε ένα ασφαλιστικό σχέδιο ταξιδιού. Επίσης, σε αντίθεση με τις πιστωτικές κάρτες, τα παραδοσιακά ταξιδιωτικά ασφαλιστήρια συμβόλαια δεν καλύπτουν την ενοικίαση αυτοκινήτων τόσο στο εσωτερικό, όσο και στο εξωτερικό, και έτσι δεν προσφέρουν κάποια διευκόλυνση σε ένα από τα σημαντικότερα σημεία πολλών ταξιδιών.

Απρόοπτα. Είναι αυτά που ομορφαίνουν ένα ταξίδι… αλλά όχι πάντα

Πολλά ακόμα οφέλη

Πέραν όλων των παραπάνω τα οποία αφορούν συγκεκριμένα σε ταξιδιωτικές παροχές, εννοείται ότι η πιστωτική κάρτα προσφέρει και πολλές ακόμα διευκολύνσεις, ιδιαιτέρως σημαντικές ειδικά τις ημέρες ενός ταξιδιού, όπως άτοκες δόσεις και άμεση ρευστότητα.
Με την κατανόηση των πλεονεκτημάτων που παρέχει η πιστωτική σας κάρτα, μπορείτε να οργανωθείτε καλύτερα και να πάρετε καλύτερες αποφάσεις για το ταξίδι σας. Και -το πιο σημαντικό- μπορείτε να μετριάσετε τα απρόοπτα που δεν συμπεριλαμβάνονται στις ευχάριστες εκπλήξεις, αλλά και να εξοικονομήσετε μετρητά για τις περιπτώσεις που πραγματικά είναι απαραίτητα. 

 

Μπορεί να σας ενδιαφέρουν

Μαζέψτε ακόμη περισσότερες πληροφορίες μέσα από χρήσιμα άρθρα.

Η εθνική μας ομάδα εξυπηρέτησης είναι εδώ

Για ό,τι θέλετε να μάθετε, να ρωτήσετε και να αποκτήσετε, η εξειδικευμένη μας ομάδα είναι δίπλα σας, για να σας εξυπηρετήσει είτε από κοντά είτε τηλεφωνικά.
Κλείσιμο
Κλείσιμο
back-to-top