Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Χρηματιστήρια

ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Στο ρυθμό των μεταπτώσεων των προσδοκιών για εποικοδομητικές εξελίξεις στα μέτωπα των “trade wars” και του Brexit κινήθηκαν οι μετοχικές αγορές, με αρνητική εκκίνηση την περασμένη εβδομάδα και ανακοπή της πτωτικής πορείας στη συνέχεια.

Συνολικά, ο δείκτης MSCI World ήταν εν πολλοίς αμετάβλητος την περασμένη εβδομάδα (κλείσιμο Πέμπτης).Στις ΗΠΑ, ο δείκτης S&P500 εισήλθε σε ανοδική τροχιά από τα μέσα της εβδομάδας, καταγράφοντας τελικά μικρές εβδομαδιαίες απώλειες κατά 0,5%. Πέρα από τα τελικά συμπεράσματα από τις συνομιλίες ΗΠΑ – Κίνας που αναμένεται να ολοκληρωθούν την Παρασκευή (11 Οκτωβρίου), σημαντικό καταλύτη βραχυπρόθεσμα θα αποτελέσουν και οι ανακοινώσεις των εταιρειών για τα αποτελέσματα του Τ3:2019 και η καθοδήγησή τους για την πορεία των δραστηριοτήτων τους. Σημειώνεται ότι οι ανακοινώσεις αυτές είναι προγραμματισμένες να ξεκινήσουν εντός της τρέχουσας εβδομάδας με τρεις μεγάλες τράπεζες (Citi, JPMorgan & Wells Fargo).

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ο δείκτης EuroStoxx αυξήθηκε κατά 1,1% εβδομαδιαία, με υπέρ-απόδοση για τις Τράπεζες (+2,7%) λόγω υψηλότερων επιτοκίων, ενώ η ανοδική δυναμική συνεχίστηκε την Παρασκευή.

 

 


​​​​ Μετοχές (Ευρωζώνη)​
+​υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου  
+​οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη του 2019 διατηρούνται υψηλές
​-​οι αποτιμήσεις (Price/Earnings) δεν είναι ακόμα αρκετά ελκυστικές
​-πολιτική αβεβαιότητα (Ιταλία)
-

τέλος των καθαρών αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ​


Ουδέτερη στάση για τις μετοχές