Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Χρηματιστήρια

ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 


Οι διεθνείς μετοχικές αγορές σημείωσαν μεικτές μεταβολές την περασμένη εβδομάδα, με τους επενδυτές να επικεντρώνονται στις εξελίξεις σχετικά με το Covid-19, στα εταιρικά αποτελέσματα και στα οικονομικά στοιχεία (ΑΕΠ). Συνολικά, ο δείκτης MSCI AC World αυξήθηκε κατά 0,7% σε εβδομαδιαία βάση.
Στις ΗΠΑ, ο δείκτης S&P500 σημείωσε άνοδο 1% σε εβδομαδιαία βάση με τον κλάδο της Τεχνολογίας να υπέρ-αποδίδει (+2,4%). Κέρδη καλύτερα-του-αναμενομένου σημείωσαν οι “Big Tech” για το 2ο τρίμηνο του έτους (Αpple: $2,58 vs εκτιμήσεις για $2,07, Facebook: $1,80 vs $1,39, Alphabet: $8,54 vs $8,27 και Amazon: $10,3 vs $1,51). Να σημειωθεί ότι οι CEO των παραπάνω εταιριών παρουσιάστηκαν ενώπιων του Κογκρέσου την περασμένη Τετάρτη προκειμένου να υπερασπιστούν τις εταιρίες τους που κατηγορούνται για μονοπωλιακές τακτικές. Συνολικά, με το 57% των εταιριών του S&P500 να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα το 81% έχει εκπλήξει θετικά και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η ετήσια μεταβολή αναμένεται να διαμορφωθεί σε -36% από -44% την προηγούμενη εβδομάδα και -15% το Τ1:2020.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης EuroStoxx υποχώρησε κατά 2,7% σε εβδομαδιαία βάση (-12,9% από την αρχή του έτους), με τον κλάδο των Τραπεζών να οδηγεί την πτώση (-8,3%) λόγω SSM και επέκταση της παύσης πληρωμής μερισμάτων από τις εμπορικές τράπεζες μέχρι τον Ιανουάριο του 2021.
​​​​ Μετοχές (Ευρωζώνη)​
+​υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου  (risk-premia)
+​oι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη του 2020 διατηρούνται υψηλές σε 8%
​-​οι αποτιμήσεις (Price/Earnings) δεν είναι ακόμα αρκετά ελκυστικές
​-η πολιτική αβεβαιότητα (Ιταλία) μειώθηκε αλλά δεν εξαλείφθηκε

Ουδέτερη στάση για τις μετοχές