Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


 

Στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον επικεντρώνεται στα στοιχεία του Νοεμβρίου για την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η σημαντική βελτίωση συνεχίστηκε, με ισχυρή άνοδο της απασχόλησης και μείωση του ποσοστού ανεργίας κατά 0,1% σε 4,5%. Εύρωστη δυναμική εκτιμάται ότι διατηρήθηκε και για τους μισθούς. Ταυτόχρονα, οι πρόδρομοι δείκτες PMI για το Νοέμβριο από το Institute for Supply Management (ISM), θα παράσχουν επιπλέον πληροφόρηση για τη δυναμική της οικονομικής δραστηριότητας. Στο δημοσιονομικό πεδίο, εξελίξεις πιθανώς να λάβουν χώρα στο Κογκρέσο των ΗΠΑ όσον αφορά το νομοσχέδιο που αφορά κυρίως κοινωνικές πολιτικές για την επόμενη 10-ετία.

Στη Ζώνη του Ευρώ, η προσοχή στρέφεται την Τρίτη, στην προκαταρκτική εκτίμηση για τον πληθωρισμό του Νοεμβρίου. Περαιτέρω επιτάχυνση για την ετήσια μεταβολή αναμένεται να ανακοινωθεί, κατά 0,2%, τόσο για το Δείκτη Τιμών Καταναλωτή (σε +4,3%) όσο και για τον αντίστοιχο Δομικό Δείκτη (σε +2,2%). Με ενδιαφέρον αναμένεται την Πέμπτη και το ποσοστό ανεργίας του Οκτωβρίου.

Στην Κίνα, η προσοχή επικεντρώνεται στους πρόδρομους δείκτες PMI για το Νοέμβριο, καθώς θα παράσχουν πολύτιμη πληροφόρηση για τη δυναμική της οικονομικής δραστηριότητας.

Στην Ελλάδα, την Τρίτη ανακοινώνονται οι λιανικές πωλήσεις του Σεπτεμβρίου, ενώ ο δείκτης PMI του Νοεμβρίου για τον τομέα της Μεταποίησης αναμένεται την Τετάρτη.

Τέλος, σημειώνεται ότι την Τετάρτη αναμένονται οι ανανεωμένες προβλέψεις για την παγκόσμια οικονομία από τον Οργανισμό Οικονομικής Συνεργασίας και Ανάπτυξης (ΟΟΣΑ).

  

​​