Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 

 

Στις ΗΠΑ, η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση του βασικού της επιτοκίου, για πρώτη φορά εδώ και περισσότερο από μια δεκαετία, κατά 25 μ.β. στο εύρος 2,0%-2,25%. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγορών αναμένονται τρεις επιπλέον μειώσεις επιτοκίων τους επόμενους 18 μήνες. Παράλληλα την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας του Ιουλίου. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών οι νέες θέσεις εργασίας αναμένεται να αυξηθούν κατά +160 χιλ. από +224 χιλ. τον προηγούμενο μήνα, ενώ το ποσοστό ανεργίας αναμένεται αμετάβλητο σε 3,7%.

Στη Ζώνη του Ευρώ την Τετάρτη αναμένεται η ανακοίνωση για το ΑΕΠ του 2ου τριμήνου, η οποία ωστόσο δεν περιλαμβάνει αναλυτικά στοιχεία. Η τριμηνιαία μεταβολή αναμένεται να υποχωρήσει σε 0,2% (1,0% ετήσια μεταβολή) από 0,4% το προηγούμενο τρίμηνο (1,2% ετήσια μεταβολή).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πέμπτη συνεδριάζει η Τράπεζα της Αγγλίας. Δεδομένης της διατήρησης της πολιτικής αβεβαιότητας και της χαμηλής ορατότητας όσον αφορά την πορεία του Brexit, δεν αναμένονται μεταβολές στη νομισματική πολιτική.

Τέλος, στην Κίνα, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στους πρόδρομους δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI για τον Ιούλιο. Ο δείκτης Μεταποιητικής δραστηριότητας αναμένεται να παραμείνει κάτω από το όριο επέκτασης/συρρίκνωσης (50) της δραστηριότητας για 3ο συνεχόμενο μήνα σε 49,6.


 

 


 

​​