Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


 

Στις ΗΠΑ, η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία του Φεβρουαρίου για την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 6,4% από 6,3% τον προηγούμενο μήνα. Οι πρόδρομοι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας για τον Φεβρουάριο από το Institute for Supply Management (ISM), θα παράσχουν επιπλέον πληροφόρηση για τη δυναμική της οικονομίας.

Στη Ζώνη του Ευρώ, η προσοχή στρέφεται την Τρίτη στα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Φεβρουαρίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν την ετήσια μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή σε 0,8% από 0,9% τον Ιανουάριο. Την Πέμπτη, με ενδιαφέρον αναμένεται το ποσοστό ανεργίας του Ιανουαρίου, το οποίο τον προηγούμενο μήνα είχε διαμορφωθεί σε 8,3%. Επίσης την ίδια μέρα, αναμένονται τα στοιχεία του Ιανουαρίου για τις λιανικές πωλήσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η ετήσια μεταβολή αναμένεται να διαμορφωθεί σε +0,9% από +0,6% τον προηγούμενο μήνα.

Στην Ιαπωνία, με ενδιαφέρον αναμένονται την Τρίτη τα στοιχεία του Ιανουαρίου για την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, το ποσοστό ανεργίας διαμορφώθηκε σε 3% από 2,9% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, στην Κίνα, οι πρόδρομοι δείκτες PMI θα παράσχουν πληροφόρηση για τη δυναμική της οικονομικής δραστηριότητας.

​​