Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


Στις ΗΠΑ, η προσοχή των επενδυτών στρέφεται στην 2η εκτίμηση για το ΑΕΠ του 1ου τριμήνου του έτους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η τριμηνιαία ετησιοποιημένη μεταβολή θα παραμείνει αμετάβλητη σε σχέση με την προηγούμενη εκτίμηση σε -4,8% (+2,1% το 4ο τρίμηνο του 2019). Επίσης με ενδιαφέρον αναμένονται τα εβδομαδιαία στοιχεία που αφορούν τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας καθώς συνδράμουν σημαντικά σε μία σχετικά ενημερωμένη εκτίμηση της κατάστασης της αγοράς εργασίας και εν γένει της οικονομικής δραστηριότητας.

Στην Ζώνη του Ευρώ την Παρασκευή δημοσιεύονται τα στοιχεία του Μαΐου για τον πληθωρισμό. Να σημειωθεί ότι τον Απρίλιο, η ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή διαμορφώθηκε σε 0,4%, ενώ ο Δομικός Δείκτης βρέθηκε στο 0,9%. Επίσης την Πέμπτη ανακοινώνεται ο Δείκτης Οικονομικής Εμπιστοσύνης του Μαΐου, ο οποίος αναμένεται να παρουσιάσει μια μικρή βελτίωση σε σχέση με τον Απρίλιο.

Στην Ιαπωνία, με ενδιαφέρον αναμένεται την Παρασκευή τα στοιχεία του Απριλίου για την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών το ποσοστό ανεργίας αναμένεται σε 2,7% από 2,5% τον προηγούμενο μήνα.

Τέλος, στην Ελλάδα, δημοσιεύονται την Παρασκευή τα στοιχεία του Μαρτίου για τις λιανικές πωλήσεις.


 

 


 

​​