Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


 

Στις ΗΠΑ, την Παρασκευή έχουμε την ανακοίνωση για την αγορά εργασίας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να διαμορφωθεί σε 10,5% τον Ιούλιο από 11,1% τον προηγούμενο μήνα. Να σημειωθεί ότι η Fed στη συνεδρίαση της περασμένης εβδομάδας σημείωσε ότι είναι αποφασισμένη να χρησιμοποιήσει όλο το εύρος των εργαλείων που διαθέτει για να στηρίξει την αμερικανική οικονομία, ενώ ταυτόχρονα παραμένει πιστή στους στόχους για στήριξη της αγοράς εργασίας και σταθεροποίηση των τιμών.

Στη Ζώνη του Ευρώ, η προσοχή στρέφεται την Τετάρτη στα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις του Ιουνίου, στα πλαίσια εκτίμησης της δυναμικής της οικονομικής δραστηριότητας. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η ετήσια μεταβολή αναμένεται να διαμορφωθεί σε +0,4% από -5,1% τον προηγούμενο μήνα.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πέμπτη συνεδριάζει η Τράπεζα της Αγγλίας χωρίς ωστόσο να αναμένεται κάποια μεταβολή στη νομισματική της πολιτική (τρέχον επιτόκιο: 0,10%). Επίσης την ίδια μέρα θα δημοσιευτεί και η Έκθεση Νομισματικής Πολιτικής που περιλαμβάνει τις προβλέψεις της Κεντρικής Τράπεζας.

Στην Κίνα, τη Δευτέρα αναμένεται ο Δείκτης Μεταποιητικής Δραστηριότητας Caixin του Ιουλίου, με τις εκτιμήσεις να προβλέπουν ότι θα παραμείνει σχεδόν στα ίδια επίπεδα (51,1 από 51,2 τον Ιούνιο).
Τέλος, στην Ελλάδα την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας του Μαΐου, με την προηγούμενη μέτρηση του ποσοστού ανεργίας να ανέρχεται σε 15,5%.

​​