Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις
​​
ΕΛ​ΛΑΔΑ
 
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
 
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

​​​
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

​ΑΜΟΙΒΑΙΑ ΚΕΦΑΛΑΙΑ


Το ευρώ ενισχύθηκε την περασμένη εβδομάδα λαμβάνοντας στήριξη από τα αισιόδοξα στοιχεία από τους δείκτες οικονομικού κλίματος σε Ευρωζώνη και Γερμανία. Συγκεκριμένα, το ευρώ αυξήθηκε κατά 0,8% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σε $1,222, καταγράφοντας υψηλό 7 εβδομάδων και κατά 1,7% έναντι του ελβετικού φράγκου σε 1,104 φράγκα/ ευρώ, σημειώνοντας υψηλό από τον Οκτώβριο του 2019.

 
H Βρετανική Λίρα συνέχισε την ανοδική της πορεία και την περασμένη εβδομάδα, υποστηριζόμενη από την αισιοδοξία των επενδυτών από το σχέδιο σταδιακής άρσης των περιοριστικών μέτρων που ανακοινώθηκε στη χώρα και την εμπιστοσύνη ότι θα επιτευχθούν τα χρονοδιαγράμματα των εμβολιασμών, προεξοφλώντας ισχυρή ανάκαμψη της οικονομικής δραστηριότητας στη συνέχεια. Συγκεκριμένα, η στερλίνα ενισχύθηκε κατά 0,8% έναντι του δολαρίου ΗΠΑ σε $1.413, στο υψηλότερο επίπεδο από τον Απρίλιο του 2018.
Ευρωζώνη

+υψηλό ισοζύγιο τρεχουσών συναλλαγών (3% του ΑΕΠ)
+

η ​αναθεώρηση των Μακροπρόθεσμων Στόχων και του Πλαισίου Στρατηγικής της Νομισματικής πολιτικής συνεπάγεται μηδενικά επιτόκια από τη Fed για μεγάλο χρονικό διάστημα

+

​το Next Generation EU μέσο στήριξης της οικονομίας της Ευρωζώνης

-πιθανή εκ νέου επιβράδυνση της οικονομίας της ζώνης του ευρώ λόγω Covid-19
-​πιθανότητα για νέα μέτρα επεκτατικής νομισματικής πολιτικής από την ΕΚΤ

Εύρος $1,17-$1,20 βραχυπρόθεσμα