Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Ασφάλιση Ε.Ι.Χ. (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης) και Μοτοσυκλετών

​​​

Η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε μία σειρά τριών προγραμμάτων ασφάλισης οχημάτων Ε.Ι.Χ. (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης) και Μοτοσυκλετών τα οποία διανέμονται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας :  

 • Κλασικό – Οικονομική επιλογή: Συνδυάζει την υποχρεωτική ασφάλιση που επιβάλλει ο νόμος με επιλεγμένες καλύψεις, απαραίτητες για την προστασία του οχήματος και του ίδιου του οδηγού, όπως η αποκατάσταση ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, η εγγύηση ασφαλίστρου και η νομική προστασία.
 • Έξτρα – Έξτρα κάλυψη: Με ένα μικρό επιπλέον κόστος, σας προσφέρει όλες τις καλύψεις του Κλασικού και έξτρα προστασία από τους πιο συνήθεις κινδύνους, όπως η κλοπή, οι ζημιές από πυρκαγιά ή φυσικά φαινόμενα, αλλά και προστασία του οδηγού με κάλυψη για προσωπικό ατύχημα.
 • Προνομιακό –  Πλήρης προστασία: Συνδυάζει ένα πλήθος καλύψεων που προστατεύουν τον οδηγό και το όχημά του, ακόμα και αν συμβεί ατύχημα από δική του υπαιτιότητα (Μικτή ασφάλιση).

 Όταν έχετε τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου, κάθε θέμα λύνεται απλά.

 

Διατίθενται τρία (3) προγράμματα  ασφάλισης, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και τις παρεχόμενες καλύψεις.

​ ​ ​ ​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΛΥΨΕΙΣΚΛΑΣΙΚΟ​ΕΞΤΡΑ​ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ
​Αστική ευθύνη έναντι τρίτων​​√​​√​​​√
​Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα​​√​​​√​​​√
​Τοπική ρυμούλκηση οχήματος λόγω ατυχήματος (*)​​√​​​√​​​√
​Εγγύηση Ασφαλίστρου​​√​​​√​​​√
​Φροντίδα ατυχήματος​​√​​​√​​​√
​Νομική προστασία​​√​​​√​​​√
​Ασφάλιση πυρός​​​√​​​√
​Τρομοκρατικές & Κακόβουλες ενέργειες πυρός​​​√​​​√
​Ολική & Μερική Κλοπή​​​√​​​√
​Αντικατάσταση αυτοκινήτου λόγω ολικής κλοπής​​​√​​​√
​Φυσικά φαινόμενα​​​√​​​√
​Προσωπικό ατύχημα οδηγού​​​√​​​​​√
​Ζημιές ιδίου οχήματος από κλοπή​​​√​​​√
​Ζημιές ιδίου οχήματος (μικτή)​​​√
​Ζημιές ιδίου οχήματος από κακόβουλες ενέργειες​​​√
​Θραύση κρυστάλλων​Προαιρετικά​Προαιρετικά​​​​√
​Οδική βοήθεια λόγω ατυχήματος ή βλάβης (*)​Προαιρετικά​​Προαιρετικά​​Προαιρετικά

(*) Δεν παρέχεται η κάλυψη σε μοτοσυκλέτες με κυβισμό μικρότερο των 125 κυβικών.

To πρόγραμμα ασφάλισης Κλασικό παρέχεται σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ενώ τα προγράμματα ασφάλισης Έξτρα και Προνομιακό παρέχονται μόνο σε αυτοκίνητα (Ε.Ι.Χ.). Εξαιρείται η ασφάλιση των ενοικιαζόμενων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης. Η εξαίρεση αυτή περιλαμβάνει κάθε μορφή ενοικίασης (leasing, μακροχρόνια και βραχυχρόνια μίσθωση κλπ).

Το ασφάλιστρο κάθε προγράμματος εξαρτάται από μια σειρά παραμέτρων, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: η χρήση (π.χ. Ε.Ι.Χ., ΜΟΤΟ) του οχήματος, ο κυβισμός του κινητήρα, η ισχύς (KW), η ζώνη κυκλοφορίας του οχήματος, ο αριθμός των θέσεων (μόνο για το αυτοκίνητο), το πλήθος των ζημιών, η ηλικία του οδηγού (μικρότερη των 23 ετών), η ημερομηνία απόκτησης διπλώματος (μικρότερη του ενός έτους), η ύπαρξη ρυμουλκούμενου.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τους  όρους ασφάλισης, πατήστε εδώ.

Επισκεφθείτε ένα από τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και ενημερωθείτε από τους πιστοποιημένους συμβούλους μας αναλυτικά για τις παρεχόμενες καλύψεις του κάθε προγράμματος και επιλέξτε το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.  

 

 Η  καταχώριση αυτή έχει χαρακτήρα καθαρά πληροφοριακό και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το ενημερωτικό έντυπο που περιγράφεται στο ν. 4364/2016  και το οποίο βρίσκεται στα Καταστήματα. Η ασφάλιση διενεργείται με τη διαμεσολάβηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10232, Α.Μ.Ε.Ε.Α.: 311481, Αθήνα. Για  περισσότερα πατήστε εδώ. Η Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αριθμό 1028 ως ασφαλιστικός πράκτορας. Τα στοιχεία του Ειδικού Μητρώου δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.)» Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μέσω του οποίου μπορείτε να εξακριβώσετε την εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο. Ιστότοπος Ε.ΣΗ.Π.: http://insuranceregistry.uhc.gr/.

 

Επισκεφθείτε σήμερα κιόλας ένα από τα Καταστήματά μας για  περισσότερες πληροφορίες.

Βασικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι:

 • το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ
 • αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος

Ενημερωθείτε για τα απαιτούμενα σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο έγγραφα πιστοποίησης ταυτότητας του πελάτη στο έντυπο Συστηθήκατε; Αν όχι... κάντε το τώρα.​

Δυνατότητες που σας προσφέρει  το πρόγραμμά σας

 • Άμεση έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το πρόγραμμα Κλασικό με την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου.
 • Γρήγορη και απλή διαδικασία  προασφαλιστικού ελέγχου για τα προγράμματα Έξτρα και Προνομιακό.
 • Ευελιξία ως προς τη διάρκεια ασφάλισης με επιλογή τρίμηνης, τετράμηνης, εξάμηνης ή ετήσιας διάρκειας ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
 • Αυτόματη πληρωμή ασφαλίστρων μέσω πάγιας εντολής για την ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας συμβολαίου.
 • Πληρωμή των ασφαλίστρων εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας μέσω πιστωτικών καρτών της ΕTΕ με έως 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με τη διάρκεια.​
 • Οργανωμένη εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος:
  • Φροντίδα Ατυχήματος
  • Τοπική Ρυμούλκηση
  • Οδική Βοήθεια (προαιρετική κάλυψη)​​
 • Συμμετοχή στο Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού:  ακόμα  και σε περίπτωση  μη υπαιτιότητάς σας, η αποζημίωση δίνεται από την Εθνική Ασφαλιστική.
 • Κάλυψη ζημιάς του οχήματός σας από ανασφάλιστο όχημα και Νομική Προστασία.
 • Εγγύηση Ασφαλίστρου: Σε περίπτωση μέχρι και 2 ατυχημάτων το χρόνο από υπαιτιότητά σας δεν αυξάνεται το ασφάλιστρό σας.

 

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις  

 • Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος;
  Και τα τρία προγράμματα ασφάλισης  (Κλασικό, Έξτρα, Προνομιακό) σας παρέχουν την κάλυψη «Φροντίδα Ατυχήματος».  Σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε τη στιγμή του συμβάντος με την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης της  Εθνικής Ασφαλιστικής τηλ. 18189 ή στο τηλ. 210 90 99 999. Άμεσα στον τόπο του ατυχήματος έρχεται συνεργάτης της Εθνικής Ασφαλιστικής που αναλαμβάνει την καταγραφή των συνθηκών του ατυχήματος, τη φωτογράφιση, τη συμπλήρωση δήλωσης ατυχήματος ενώ φροντίζει επίσης για τη ρυμούλκηση του οχήματος, εάν αυτό είναι απαραίτητο.
 • Εάν δεν καλέσω επί τόπου την "Φροντίδα Ατυχήματος", τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ζημιάς;
  Σε περίπτωση ζημιάς, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Εθνική Ασφαλιστική στο τηλ.  18189 όπου θα σας δοθούν οδηγίες προκειμένου:  α) να οριστεί  ραντεβού για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης σε συνεργείο της επιλογής σας ή να ενημερωθείτε για τα συνεργαζόμενα με την Εθνική Ασφαλιστική συνεργεία β) να ενημερωθείτε για τη διαδικασία αποζημίωσης και γ) να ενημερωθείτε  για το ακριβές status της πορείας διακανονισμού της ζημιάς.
 • Ποια είναι η διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος;
  Μετά τη διεκπεραίωση των εργασιών επισκευής του οχήματός σας, αποστέλλετε τα πρωτότυπα τιμολόγια με συστημένη επιστολή στην Εθνική Ασφαλιστική προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διακανονισμός, εκτός και αν το όχημα μεταφερθεί σε συνεργείο συνεργαζόμενο με την Εθνική Ασφαλιστική, όπου γίνεται απευθείας η καταβολή των εξόδων επισκευής.