Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Νέα & Ανακοινώσεις


 • Συμμετέχουμε στο Συνέδριο Beyond το Σάββατο 16.10 στη ΔΕΘ
  12.10.2021
   

  Συμβάλλοντας στον δημόσιο διάλογο για το οικοσύστημα καινοτομίας συμμετέχουμε το Σάββατο 16.10, 10:00π.μ. στο πλαίσιο του Συνεδρίου Beyond στο πάνελ με τίτλο Ευρώπη και startups μαζί με εκπροσώπους άλλων χρηματοδοτικών πρωτοβουλιών.
  H BEYOND είναι το πρώτο διεθνές συνέδριο για τη Βιομηχανία 4.0 στη Νοτιοανατολική Ευρώπη, τη Μεσόγειο και την περιοχή MENA, η πρώτη διεθνής έκθεση για την τεχνολογία και την καινοτομία.

  Η εκδήλωση διεξάγεται στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης στο Περίπτερο 12.
  Μεταδίδεται διαδικτυακά μέσω Youtube εδώ

 • Συμμετοχή μας στη διαδικτυακή εκδήλωση του EIT Health HUB «Ψηφιακές Τεχνολογίες στη Φαρμακευτική και στην Υγεία»  Τετάρτη 13.10 11:00πμ

  12.10.2021

  Στο πλαίσιο των δράσεων του EIT Health HUB για την Ελλάδα το οποίο συντονίζει ο στενός συνεργάτης του προγράμματος, το Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης και Ηλεκτρονικού Περιεχομένου (ΕΚΤ),
  συμμετέχουμε στην εκδήλωση «Ψηφιακές Τεχνολογίες στη Φαρμακευτική και στην Υγεία» , την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου 2021, 11:00πμ-12:30μμ (Ώρα Ελλάδας).
  Αντικείμενο είναι ο ψηφιακός μετασχηματισμός στον τομέα της φαρμακευτικής και της υγείας, όπου με την υιοθέτηση νέων τεχνολογιών μπορεί να υπάρξουν πολλαπλά οφέλη και θετικός αντίκτυπος, μεταξύ άλλων  στη μείωση του κόστους, στην αποδοτικότερη χρήση πόρων,  στη βελτίωση της εμπειρίας του ασθενούς, αλλά και σε όλη την αλυσίδα αξίας.

  Δείτε το πρόγραμμα της εκδήλωσης εδώ.
  Μπορείτε να κάνετε την εγγραφή σας εδώ.

 • Με χαρά καλωσορίζουμε τους 423 συμμετέχοντες στον 12ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας.
  12.10.2021

  Με επιτυχία ολοκληρώθηκε η υποβολή προτάσεων στον 12ο Διαγωνισμό του Προγράμματος NBG Business Seeds, τον πιο μακροχρόνιο διαγωνισμό του Ελληνικού οικοσυστήματος.
  Φέτος υποδεχόμαστε 423 συμμετέχοντες που υπεβάλαν συνολικά 250 προτάσεις.
  Για μια ακόμη χρονιά η θεματική Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα συγκέντρωσε τις περισσότερες προτάσεις, και συγκεκριμένα 153 (61%), και ακολούθησαν οι θεματικές, Περιβάλλον και Τεχνολογία, με 61 (24%) και Πολιτισμός και Τεχνολογία, με 36 (14%).
  Ο μέσος όρος ηλικίας των συμμετεχόντων είναι τα 37 έτη. Το 40% των προτάσεων ήταν ομαδικές συμμετοχές ενώ τα δύο τρίτα των συμμετοχών προήλθαν από την Αττική και τη Θεσσαλονίκη.
  Η μία στις πέντε προτάσεις υποβλήθηκε από γυναίκα επικεφαλής.
  Η αξιολόγηση των προτάσεων έχει ξεκινήσει και τα αποτελέσματα θα ανακοινωθούν εντός Δεκεμβρίου.

 • Διαδικτυακό Σεμινάριο Επιχειρηματικού Σχεδίου με το ΚΕΜΕΛ
  12.10.2021

  Εγκαινιάζουμε τις φετινές δράσεις για τη στήριξη της Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας με δύο σεμινάρια με σημαντικά στελέχη της αγοράς.
  Αφορούν το Business modeling αλλά και το marketing των επιχειρηματικών μας σχεδίων.
  Τα σεμινάρια είναι ανοικτά στο κοινό.
  Για την εγγραφή στο σεμινάριο χρησιμοποιείστε τους παρακάτω συνδέσμους:

  Πέμπτη 14.10.2021, 17:00 - 20:00
  https://zoom.us/webinar/register/WN_OkMCtqdbTvejVt27IvpKww

  Πέμπτη 21.10.2021, 17:00 - 20:00
  https://zoom.us/webinar/register/WN_LNrdM0wWR6uGmmcq9GuEig

  Ακολουθεί η αναλυτική περιγραφή του σεμιναρίου:
  Μια Startup έχει ως αντικείμενο την αναζήτηση (search) και εξεύρεση ενός επαναλαμβανόμενου και επεκτάσιμου επιχειρηματικού μοντέλου.
  Ο Κύκλος  Ζωής της διαφέρει σημαντικά από τον Κύκλο Ζωής μιας υφιστάμενης επιχείρησης (Εισαγωγή - Ανάπτυξη - Ωρίμανση - Πτώση ), η οποία ασχολείται με την υλοποίηση (execution) ενός προϋπάρχοντος Επιχειρηματικού Μοντέλου και Σχεδίου.
  Τα τελευταία 10 χρόνια δημιουργήθηκαν επιχειρηματικά εργαλεία, μεθοδολογίες και προσεγγίσεις ειδικά για τις πρώιμες (early stage) ανάγκες των Startups όπως:
  Η μεθοδολογία Λιτής Επιχειρηματικής Εκκίνησης (Lean Startup), η Ευέλικτη Μεθοδολογία (Agile Methodology), ο Καμβάς Επιχειρηματικού Μοντέλου (Business Model Canvas), ο Kαμβάς Αξιακής Πρότασης (Value Proposition Canvas), το Ελάχιστο Βιώσιμο Προϊόν (MVP - Minimum Viable Product), ο Σχεδιασμός και στην συνέχεια o κύκλος Δημιουργίας - Μέτρησης - Μάθησης (Build - Measure - Learn) και επικύρωση ή διόρθωση με Pivoting και γρήγορη επανάληψη του κύκλου.

  Ακολουθώντας την παραπάνω μεθοδολογία θα διενεργηθούν δύο Early Stage Startup Workshops όπου θα διερευνηθούν τα παρακάτω θέματα:
  •           Η εξέλιξη του Marketing και το Business Model Canvas
  •           Οι φάσεις εξέλιξης μιας startup και οι στόχοι/ στρατηγική/ ενέργειες που απαιτούνται
  •           Assumption Validation ή πως αντλούμε γνώση από τους πελάτες.

  Αναλυτικό πρόγραμμα:

  Σεμινάριο ΚΕΜΕΛ - NBG Business Seeds

  Πέμπτη 14.10.2021, 17:00μμ - 20:00μμ
  • Η εξέλιξη του Marketing και το Business Model Canvas
  • Οι φάσεις εξέλιξης μιας startup και οι στόχοι/ στρατηγική/ ενέργειες που απαιτούνται
  • Παρουσίαση
  • Αναστασία Αυγερινού, π. Γενική Διευθύντρια του Εθνικού Ταμείου Επιχειρηματικότητας & Ανάπτυξης (ΕΤΕΑΝ ΑΕ), π. τραπεζικός
  • Αθανάσιος Κεφάλας, Πρόεδρος της Imerys Greece
  • Παρεμβάσεις - σχόλια
  • Γιάννης Κώτης, π. Πρόεδρος ALGIDA
  • Δημήτρης Παξιμάδης, π. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ogilvy One

  Πέμπτη 21.10.2021, 17:00μμ - 20:00μμ
  • Assumption Validation ή πως αντλούμε γνώση από τους πελάτες.
  • Παρουσίαση
  • Διονύσης Σπηλιόπουλος, π. Πρόεδρος & Διευθ. Σύμβουλος Schneider Electric ΑΕ
  • Παντελής Κονταξάκης, π. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος “ΧΡΥΣΗ ΕΥΚΑΙΡΙΑ”
  • Παρεμβάσεις - σχόλια
  • Δημήτρης Παξιμάδης, π. Πρόεδρος & Διευθύνων Σύμβουλος Ogilvy One

 • Ημερίδα για τις επενδυτικές ευκαιρίες στην Καινοτομία σε Γαλλία και Ελλάδα
  01/10/2021

  Συμμετέχουμε στη σημαντική πρωτοβουλία της Γαλλικής Κυβέρνησης για τη δημιουργία του French Tech, του ευρωπαϊκού δικτύου καινοτομίας και καινοτόμων επιχειρήσεων, που έχουν σχέση με τη Γαλλία.
  Σε αυτό το πλαίσιο παρουσιάζουμε την Τετάρτη 13 Οκτωβρίου, στις 9:30 π.μ. στο Γαλλικό Ινστιτούτο τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds, καθώς και δύο εταιρείες του προγράμματος, που δραστηριοποιούνται στη Γαλλία: την Insybio και την Κ-Invent.
  Η εκδήλωση αποτελεί την πρώτη δράση στην Ελλάδα του δικτύου French Tech.

 • Δεύτερο Fintech Talks
  30/09/2021

  Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στο δεύτερο Fintech Talks την Πέμπτη 7 Οκτωβρίου, στις 17:00 δύο σημαντικούς ομιλητές, με σημαντική επιχειρηματική δραστηριότητα στο εξωτερικό.
   
  Ο κ. Θόδωρος Γεώργας Theodore Georgas, Co-founder & CTO στην εταιρία Nayms, που παρέχει μια ασφαλή πλατφόρμα για  trading of Underwriting Securities και  ILS contracts. Η εταιρεία έχει ήδη δεχθεί επενδύσεις $8M από σημαντικούς επενδυτές, όπως οι Coinbase Ventures & XBTO Group. 
   
  Ο Γιάννης Γιάνναρος  Co-founder & CEO at Wyre μιας πλατφόρμας πληρωμών που βασίζεται στο blockchain.
  Μπορείτε να εγγραφείτε εδώ.
 • Η παρουσία του NBG Business Seeds στη ΔΕΘ
  20/09/2021

  Σημαντική ήταν και φέτος η παρουσία του NBG Business Seeds στη Διεθνής Έκθεση Θεσσαλονίκης.
  Συμμετείχαμε στις βραβεύσεις του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων για τις startups που συμμετέχουν στο Elevate Greece, διοργανώσαμε δίωρη εκδήλωση στο πλαίσιο του Helexpo Forum, συμμετέχουμε στο Demo Day του Νext Stage Challenge,  ενώ παρουσιάσαμε, στην κεντρική σκηνή του περιπτέρου του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, το πρόγραμμα NBG Business Seeds και την πρωτοβουλία Greek Fintech Hub.
  Αναλυτικά οι εκδηλώσεις  μας:
   
  Σάββατο 11.9 13:00-14:30 Βραβεύσεις Elevate Greece αίθουσα «Αιμίλιος Ριάδης» - Αίθουσα Πολλαπλών Χρήσεων - HELEXPO
  Τρίτη 14.09 στις 18:00, Συμμετοχή του NBG Business Seeds σε συζήτηση πάνελ που φιλοξενεί το Υπουργείο Ψηφιακής Διακυβέρνησης με τις υπηρεσίες του gov.gr αλλά και φορείς του Υπουργείου που συμμετέχουν ως εκθέτες, Main Stage του Περιπτέρου 12 ΔΕΘ
  Τετάρτη 15.9 16:00-18:00 Η Καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν, Αίθουσα 3, Σ.Κ Βελλίδειο. Δείτε το βίντεο της εκδήλωσης εδώ.
  Πέμπτη 16.9 17:00 Demo Day Next Stage Challenge. Αίθουσα Αλεξάνδρειας Ζώνης Καινοτομίας
  Σάββατο 18.9 17:00-18:00 Παρουσίαση NBG Business Seeds και Greek Fintech Hub. Κεντρική Σκηνή, Περίπτερο 7 Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων
 • Παρουσιάσεις δράσεων NBG Business Seeds στη ΔΕΘ
  13/9/2021

  To ΝΒG Business Seeds παρουσιάζει το Σάββατο 18.9 στις 17:00, στο περίπτερο 7 του Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων, τις δράσεις του προγράμματος, καθώς και τη νέα πρωτοβουλία για την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος Fintech.

  Ακολουθεί το αναλυτικό πρόγραμμα της εκδήλωσης:
   
  Σάββατο 18.9 17:00-18:00 Παρουσίαση NBG Business Seeds και Greek Fintech Hub. Κεντρική Σκηνή, Περίπτερο 7 Υπουργείου Ανάπτυξης & Επενδύσεων
   
  17:00-17:30 Παρουσίαση του NBG Business Seeds για τη στήριξη καινοτόμων επιχειρήσεων.
  Ομιλητές:
  Δρ. Σπύρος Αρσένης Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας | NBG Business Seeds
  Δρ. Μιχάλης Βαφόπουλος, CEO Linked Business
   
  17:30-18:00 Παρουσίαση της πρωτοβουλίας Greek Fintech Hub για την ανάπτυξη του ελληνικού οικοσυστήματος Fintech.
  Ομιλητές:
  Δρ. Σπύρος Αρσένης Επικεφαλής Ανάπτυξης Καινοτόμου Επιχειρηματικότητας | NBG Business Seeds
  Παναγιώτης Καραμπίνης, Managing Director Endeavor Greece
  Σαριδάκη Κατερίνα, Διευθύντρια του CapsuleT Travel & Hospitality Accelerator
  Καθ. Κατερίνα Πραματάρη,  ΟΠΑ

 • Η Εθνική Τράπεζα συμμετέχει στα βραβεία του Elevate Greece
  13/9/2021

  Μετά από πρόσκληση του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων, η Εθνική Τράπεζα συμμετείχε στην 1η Τελετή Βράβευσης Νεοφυούς Επιχειρηματικότητας της 85η Διεθνούς Έκθεσης Θεσσαλονίκης (ΔΕΘ), με τίτλο: ‘’Εθνικά Βραβεία Νεοφυούς επιχειρηματικότητας’’, το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου, ώρα 13:00, στο Συνεδριακό Κέντρο της ΔΕΘ, "Αιμίλιος Ριάδης".
  Πιο συγκεκριμένα, ο Διευθυντής Δικτύου της Εθνικής Τράπεζας κ. Χρήστος Πανταζής συμμετείχε στην απονομή του Βραβείου "Επιχειρηματικής Ανάπτυξης και Εξωστρέφειας" χορηγώντας το, με το χρηματικό ποσό των 10.000 ευρώ.
  Νικήτρια εταιρεία αναδείχθηκε η METIS CYBERSPACE TECHNOLOGY https://www.metis.tech/ που δραστηριοποιείται στην παροχή ψηφιακών υπηρεσιών για ναυτιλιακές εταιρείες.
   
  Συγχαρητήρια στη ΜΕΤΙS και σε σε όλους τους υπόλοιπους νικητές!
  Πέραν της βράβευσης, η Τράπεζα έδωσε τη δυνατότητα σε όλες τις νικήτριες εταιρείες να επωφεληθούν της προσφοράς τραπεζικών υπηρεσιών του Business Seeds, εφόσον πληρούν τα κριτήρια ένταξης.
 • Εκδήλωση για την Καινοτομία στη Β. Ελλάδα στο πλαίσιο του Helexpo Forum
  10/09/2021

  Tο πρόγραμμα NBG Business Seeds διοργανώνει την Τετάρτη 15.9 στις 16:00 εκδήλωση με θέμα “H Καινοτομία στη Β. Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν".
  Η εκδήλωση συνδιοργανώνεται σε συνεργασία με το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης και το OK!Thess στην αίθουσα 3 του Βελλίδειου Συνεδριακού Κέντρου.
  Τα θέματα που θα συζητηθούν είναι οι επενδύσεις στη Β. Ελλάδα, η δράση διεθνών εταιρειών στο οικοσύστημα, ο ρόλος εδραιωμένων επιχειρήσεων και τοπικών πρωτοβουλιών και οι δράσεις Πανεπιστημίων και ερευνητικών κέντρων.
  Δείτε το πρόγραμμα εδώ.
  Κάντε την εγγραφή σας εδώ
   
  Οι θέσεις είναι περιορισμένες. Με την ολοκλήρωση της εγγραφής, εκτυπώστε το καρτελάκι εισόδου (badge), το οποίο είναι απαραίτητο για την είσοδό σας στο χώρο του Forum. Μαζί με αυτό, θα επιδείξετε και το πιστοποιητικό εμβολιασμού ή νόσησής σας, καθώς και την αστυνομική σας ταυτότητα (ή το διαβατήριο) για έλεγχο ταυτοπροσωπίας.
 • Συμμετοχή μας στο Green and Social Enterpreneurship Incubator του Higgs
  08/09/2021

  Με μεγάλη χαρά συμμετέχουμε σε μια ακόμη νέα δράση του στενού μας συνεργάτη Higgs, το πρόγραμμα, Green and Social Entrepreneurship Incubator!
   
  Το πρόγραμμα στοχεύει στην υποστήριξη καινοτόμων ιδεών πράσινης ή/και κοινωνικής επιχειρηματικότητας, ενεργοποιώντας ομάδες να εξελίξουν ιδέες, οι οποίες χρησιμοποιούν τοπικούς πόρους και δίκτυα. Απευθύνεται σε πρωτοβουλίες που δίνουν προτεραιότητα στην επίτευξη θετικού κοινωνικού ή/και περιβαλλοντικού αντικτύπου, αλλά παράλληλα δημιουργούν τις προϋποθέσεις για επιχειρηματική δραστηριότητα, η οποία θα υποστηρίξει την οικονομική τους βιωσιμότητα και ανάπτυξη.
   
  Στο πλαίσιο της συνεργασίας μας, ομάδες που συμμετείχαν στο φετινό 12ο Διαγωνισμό μπορούν να συμμετέχουν στο πρόγραμμα και αντίστοιχα επιλεγμένες ομάδες του προγράμματος μπορούν να συμμετέχουν στο Seeds Bootcamp, το διαδικτυακό bootcamp του NBG Business Seeds.
 • Το NBG Business Seeds στο Open Coffee Heraklion
  08/09/2021

  Με μεγάλη χαρά ανοίγουμε για μια ακόμη χρονιά τις εκδηλώσεις του Οpen Coffee Heraklion, με παρουσίαση του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας και παρουσίαση των δύο περσινών νικητών από την Κρήτη: Time is Brain και Robenso. 
  Η παρουσίαση θα γίνει το Σάββατο 11 Σεπτεμβρίου στις 19:30. Γραφτείτε στο event και παρακολουθήστε το είτε ζωντανά είτε online: meetup.

 • Το Greek Fintech Hub ανακοινώνει την έναρξη των Fintech Talks
  27/08/2021

  Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε τη διοργάνωση των Fintech Talks  τα οποία θα ξεκινήσουν το Σεπτέμβριο και θα λαμβάνουν χώρα την 1η Πέμπτη κάθε μήνα στις 5μ.μ.
  Τα Fintech Talks θα ξεκινήσουν διαδικτυακά και ελπίζουμε σύντομα να μπορούμε να τα διοργανώσουμε με φυσική παρουσία.
   
  2.09.2021 Ofrium + FlexFin 
  7.10.2021 powered by Endeavor
  4.11.2021 Powered by ΕΚΠΑ
  2.12.2021 Powered by ΟΠΑ
  3.02.2022 Powered by Onassis Foundation
  3.03.2022 Powered by CapsuleT,
  7.4.2022, 5.5.2022 & 2.6.2022
   
  Εγγραφείτε στο πρώτο Fintech Talk
  Εγγραφείτε στο Newsletter του Greek Fintech Hub για να ενημερώνεστε για τα επόμενα events.
   
  To Greek Fintech Hub είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας σε συνεργασία με την Endeavor Greece, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαζί μας και η Εευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog.
 • Έναρξη 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  14/07/2021

  Γίνε και εσύ μέρος ενός θεσμού!
  Με μεγάλη χαρά ανακοινώνουμε την έναρξη του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.
  Πρόκειται για τον μακροβιότερο Διαγωνισμό Καινοτομίας ελληνικού φορέα, στον οποίο έχουν ήδη συμμετάσχει 6.500 άτομα.
   
  Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες,  που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη καινοτόμων συστημάτων και εφαρμογών,  βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.
   
  Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος (www.nbg.gr/nbgseeds).  Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών και με φορείς στη Θεσσαλονίκη, Πάτρα και Ηράκλειο, εκπρόσωποι επιλεγμένων προτάσεων παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης, σε θέματα επιχειρηματικότητας και λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και του Facebook και συνεργατών του Διαγωνισμού.
   
  Επίσης, για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένες δράσεις, σε συνεργασία με τον οργανισμό The People’s Trust, δράσεις δανεισμού και συμμετοχής στο μετοχικό τους κεφάλαιο, καθώς και δράσεις καθοδήγησης και δικτύωσης σε συνεργασία με τη Google, Amazon, Facebook, Microsoft, PriceWaterHouseCoopers (PwC),  Accenture, Grant Thornton, Watson, Farley & Williams, Israel Advanced Technology Industries (IATI), Ελληνο-Αμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, Census, ΜcKinsey και Endeavor Greece.
   
  Το σύνολο των προτάσεων που συμμετέχουν καλούνται σε δράσεις ενημέρωσης, γνωριμίας και καθοδήγησης (mentoring) από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας και τους συνεργάτες του προγράμματος KEMEΛ, Ίδρυμα Ωνάση,  Εθνικό Κέντρο Τεκμηρίωσης, (HIGGS) Higher Incubator Giving Growth & Sustainability, Οικοσύστημα  Καινοτομίας και Πολιτισμού Θεσσαλονίκης (ΟΚ!Τhess), CapsuleT, H2B Hub, ΕΙΤ Climate-Kic Hub Greece, InnoEnergy και KiNNO, Bayer και Όμιλο ΟΤΕ.
   
  Οι πρωτότυπες προτάσεις, που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 12ου Διαγωνισμού, θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις  θεματικές ενότητες:
   
  1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα (fintech, deeptech, technology, τουρισμός, υγεία, κα)
  2. Περιβάλλον και τεχνολογία (Ενέργεια, κλιματική αλλαγή, αγροδιατροφή κα)
  3. Πολιτισμός και τεχνολογία (πολιτιστική και κοινωνική επιχειρηματικότητα κα)
   
  Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για το Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής του Διαγωνισμού, στην ηλεκτρονική διεύθυνση της Εθνικής Τράπεζας nbg.gr/competition,  καθώς επίσης και στο Linkedin linkedin.com/company/national-bank-of-greece/ Facebook facebook.com/ibanknbg και στο youtube youtube.com/ibanknbg.
   
  Η υποβολή των προτάσεων πραγματοποιείται από την Τετάρτη 14 Ιουλίου 2021 και θα διαρκέσει μέχρι την Δευτέρα 4 Οκτωβρίου 2021 στις 15:00μμ.

  Για να υποβάλετε την πρότασή σας στο 12ο Διαγωνισμό Καινοτομίας & Τεχνολογίας πατήστε εδώ.
  Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες, που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

  Η Οργανωτική Επιτροπή

 • Συνδιοργάνωση εκδηλώσεων για το Be_Digital
  29/06/2021

  Στο πλαίσιο των δράσεων του εσωτερικού community be.digital της Τράπεζας, το NBG Business Seeds διοργάνωσε πέντε εκδηλώσεις με θέμα τις νέες τάσεις στην τραπεζική.
  Συμμετείχαν οι συνεργάτες του προγράμματος: VISA, Microsoft, Accenture και ΕΥ.
  Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν στην ψηφιακή εμπειρία των πελατών, στην ψηφιοποίηση των πληρωμών, στις διεθνείς τάσεις στην τραπεζική και ειδικότερα στην Λιανική Τραπεζική.

  Η συμμετοχή υπήρξε σημαντική. Οι εκδηλώσεις θα συνεχιστούν και τον Σεπτέμβριο.
 • Ανανέωση συνεργασίας με Grant Thonrton
  29/06/2021

  Με μεγάλη χαρά προχωρήσαμε στην ανανέωση της συνεργασίας μας με την εταιρεία Grant Thornton για τη στήριξη των καινοτόμων μικρομεσαίων επιχειρήσεων του προγράμματος NBG Business Seeds.
  Η Grant Thornton, στο πλαίσιο των δράσεων εταιρικής κοινωνικής ευθύνης, προσφέρει για ένα έτος δωρεάν τις φορολογικές, λογιστικές και συμβουλευτικές της υπηρεσίες σε επιλεχθείσες εταιρείες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα ΝΒG Business Seeds.
  Περαιτέρω, θα συμμετάσχει στα workshops που διοργανώνονται δύο (2) φορές τον χρόνο στο πλαίσιο του Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας προκειμένου να παράσχει ενημέρωση και συμβουλές σε επίκαιρα θέματα που θα απασχολούν τις συμμετέχουσες εταιρείες.
 • Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στην πρώτη διεθνή εκδήλωση του Greek Fintech Hub
  22/06/2021

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε διαδικτυακά η πρώτη διεθνής εκδήλωση του Greek Fintech Hub,  με θέμα «Leading Innovation in Financial Services».
  Συμμετείχαν 4 ευρωπαϊκές τράπεζες, με ενεργή παρουσία στις χρηματοδοτήσεις καινοτομίας: η Εθνική Τράπεζα, η ΒΒVA από την Ισπανία, η Sella και η Intesa από την Ιταλία.
  Η συζήτηση αφορούσε τα παρακάτω ζητήματα: Το ρόλο των χρηματοπιστωτικών ιδρυμάτων στα τοπικά οικοσυστήματα καινοτομίας και στο Fintech, τα παραδείγματα χρηματοδοτήσεων και συνεργασιών, το μέλλον του Fintech στη Νότια και ΝοτιοΑνατολική Ευρώπη, τη σκοπιμότητα ενός δικτύου τραπεζών και τον αντίκτυπο των δράσεών του.
  Στην εκδήλωση παρουσιάστηκαν τέσσερις εταιρείες fintech, που έχουν υποστηριχθεί από τις τράπεζες. Από την Ελλάδα παρουσίασε o κ.  Άλεξ Κελαϊδίτης, συνιδρυτής της Flex Fin, ο οποίος  μίλησε για την εταιρεία του και τη συνεργασία του με την Εθνική Τράπεζα.
  Στόχος της εκδήλωσης είναι η ενδυνάμωση της σχέσης των τραπεζών, μέσω της συζήτησης και η διαμόρφωση ενός πλαισίου περιφερειακής συνεργασίας για τη στήριξη της οικονομίας της περιοχής.
  Η επόμενη εκδήλωση προγραμματίζεται για το Φθινόπωρο.
  To Greek Fintech Hub είναι μια πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας, της Endeavor Greece, του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, του Ιδρύματος Ωνάση, του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος και του  Crowd Dialog για την ανάπτυξη του Fintech στην Ελλάδα, μέσα από δράσεις χρηματοδότησης, δικτύωσης, ενημέρωσης, καθοδήγησης και εξωστρέφειας.


 • Απονεμήθηκαν τα χρηματικά Βραβεία του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας
  16/06/2021

  Με την τελετή βράβευσης 10 νέων καινοτόμων επιχειρήσεων ολοκληρώθηκε ο  Διαγωνισμός  «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», που διοργάνωσε για ενδέκατη συνεχή χρονιά η Εθνική Τράπεζα, στο πλαίσιο του προγράμματος NBG Business Seeds. Το πρόγραμμα αυτό είναι μία ξεχωριστή πρωτοβουλία της Εθνικής Τράπεζας,  για την ανάδειξη και την ενίσχυση της νεοφυούς επιχειρηματικότητας στην Ελλάδα. Στην ουσία πλέον πρόκειται για  έναν θεσμό, από τους σημαντικότερους που έχουν διαμορφωθεί στην Ελλάδα, για τη στήριξη της νεοφυούς επιχειρηματικότητας.

  Στον τελευταίο ενδέκατο Διαγωνισμό, υπεβλήθησαν 264 καινοτόμες επιχειρηματικές προτάσεις: Από αυτές 158 αφορούσαν στην κατηγορία Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα, 84 αφορούσαν στην κατηγορία Περιβάλλον και Τεχνολογία και 22 στην κατηγορία Πολιτισμός και Τεχνολογία. Η Εθνική Τράπεζα, σημειώνεται ότι μέσω στρατηγικών συνεργασιών με διεθνείς οργανισμούς και πανεπιστημιακούς φορείς παρέχει στους συμμετέχοντες στο πρόγραμμα NBG Business Seeds mentoring και χρηματοδοτικά εργαλεία, που προάγουν την καινοτόμο και εξωστρεφή επιχειρηματικότητα.
  Κατά την τελετή της απονομής των Βραβείων στους νέους επιχειρηματίες, ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, Κώστας Μιχαηλίδης, τόνισε ότι το πρόγραμμα που δημιουργήθηκε το 2010 για την ενίσχυση της καινοτομίας στην Ελλάδα, «αποτελεί έμπρακτη απόδειξη ότι η Τράπεζα επενδύει συστηματικά και με διάρκεια στη στήριξη και στη χρηματοδότηση της καινοτομίας και της επιχειρηματικότητας». «Για την ΕΤΕ», πρόσθεσε ο κ. Μιχαηλίδης, «η καινοτομία και η τεχνολογία είναι τα εργαλεία για να κάνουμε καλύτερη τη ζωή των πελατών μας, των ανθρώπων μας και ολόκληρης της ελληνικής κοινωνίας». Ο Πρόεδρος της Εθνικής Τράπεζας, αφού ευχαρίστησε όλα τα εμπλεκόμενα μέρη για τη στενή συνεργασία, συνεχάρη τους 468 φετινούς συμμετέχοντες για την προσπάθεια τους, υπογραμμίζοντας ότι το μέλλον είναι στα χέρια τους.

  Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, Χριστίνα Θεοφιλίδη,  προέβη στον απολογισμό της φετινής χρονιάς του προγράμματος NBG Business Seeds υπογραμμίζοντας σχετικά: «Οι δώδεκα μήνες που πέρασαν από την προηγούμενη τελετή βράβευσης σημαδεύτηκαν από σημαντικά γεγονότα. Το πρώτο αφορά στην απόφαση συμμετοχής της τράπεζας σε δύο νέα funds τα οποία είναι σε διαδικασία ίδρυσης. Το δεύτερο είναι η δημιουργία του Greek Fintech Hub, μιας πρωτοβουλίας 7 σημαντικών φορέων για τη στήριξη της επιχειρηματικότητας στον χρηματοοικονομικό κλάδο. Μια άλλη σημαντική αλλαγή που εν μέρει οφείλεται στην πανδημία είναι η λειτουργία του πρώτου διαδικτυακού Seeds Βοotcamp για επιλεγμένες ομάδες του διαγωνισμού από όλη την Ελλάδα».

  Η καινοτομία είναι πλέον στο DNA της Εθνικής μας Τράπεζας, τόνισε η κ. Θεοφιλίδη και επισήμανε: «Στα 11 χρόνια στον διαγωνισμό Καινοτομίας έχουμε υποδεχθεί σχεδόν 4.000 προτάσεις που έχουν υποβληθεί από 6.800 συμμετέχοντες. Έχουμε απονείμει 550.000 ευρώ σε βραβεία σε 110 νικητές. Χρηματοδοτήσαμε με δικά μας κεφάλαια ύψους 4,65 εκατ. ευρώ, 21 εταιρείες ενώ μέσω της συμμετοχής μας στα funds έχουμε συμμετέχει στην χρηματοδότηση ακόμη 85 εταιρειών».

  Οι νικητές του 11ου Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», στους οποίους απονεμήθηκαν από την τράπεζα τα 10 βραβεία είναι:

  Πρώτο χρηματικό βραβείο €20.000  για την εταιρεία Optistructure

  Δεύτερο χρηματικό βραβείο €10.000 για την εταιρεία Docandu

  Τρίτο χρηματικό βραβείο €6.000 για την Εταιρεία Gaming Brotherhood

  Τέταρτο χρηματικό βραβείο €4.000 Ερευνητική ομάδα Time is Brain.

  Απονεμήθηκαν επίσης για το πέμπτο βραβείο, 6 χρηματικά ποσά, €1.500 έκαστο, στις προτάσεις των Kleesto, 12GODS, Robenso, EDEN, EV Loader και φwater.

  Τέλος, ανακοινώθηκε η έναρξη του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας στις 14 Ιουλίου 2021.
 • Συμμετοχή στην εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης ‘Νοσοκομεία & Startups: Εφαρμόζοντας την Καινοτομία σε πραγματικό περιβάλλον’
  16/06/2021

  Συμβάλλοντας ενεργά στον ανοικτό διάλογο του οικοσυστήματος καινοτομίας, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του Εθνικού Κέντρου Τεκμηρίωσης και συμμετέχουμε στην εκδήλωση συζήτησης και δικτύωσης "Νοσοκομεία & Startups: Εφαρμόζοντας την Καινοτομία σε πραγματικό περιβάλλον", η οποία θα πραγματοποιηθεί online την Παρασκευή 25 Ιουνίου 2021, 12:00-14:00.

  Η συζήτηση αφορά στα οφέλη από τη συνεργασία νοσοκομείων και startups, στις προκλήσεις μίας τέτοιας συνεργασίας και στις προϋποθέσεις/δημιουργία enabling environment, προκειμένου αυτή να υλοποιηθεί.

  Για την εγγραφή ακολουθήστε τον παρακάτω σύνδεσμο εδώ.
 • Συμμετείχαμε για 4η χρονιά στο Διαγωνισμό του Γεωπονικού Πανεπιστημίου
  09/06/2021

  Στηρίζοντας ενεργά τις πρωτοβουλίες της ερευνητικής κοινότητας, συμμετείχαμε για 4η χρονιά στο Διαγωνισμό Επιχειρηματικής Ιδέας του Γεωπονικού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Ο επικεφαλής του προγράμματος ΝΒG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε στην κριτική επιτροπή του διαγωνισμού. Φέτος διαγωνίστηκαν ομάδες με ιδιαίτερα καινοτόμες και πρωτότυπες ιδέες για φίλτρα διοξειδίου του άνθρακα, ζωϊκές μεμβράνες και διατροφικά προϊόντα από φύτρες λαχανικών.
 • Ολοκλήρωση αξιολογήσεων προτάσεων 11ου Διαγωνισμού
  26/5/2021

  Ολοκληρώθηκε την Παρασκευή 21.05.2021 η διαδικτυακή αξιολόγηση των προτάσεων του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος NBG Business Seeds.

  Οι δέκα ομάδες, που είχαν προκριθεί στη Γ’ Φάση παρουσίασαν προφορικά τις προτάσεις τους, σε επιτροπή που αποτελούνταν από στελέχη συνεργαζόμενων φορέων του προγράμματος Bayer, Accenture, ΕλληνοΑμερικάνικο Εμπορικό Επιμελητήριο, μέλη ΔΕΠ δέκα δημόσιων πανεπιστημίων και ανώτατα στελέχη της Τράπεζας. Την αξιολόγηση παρακολούθησαν εκπρόσωποι των fund.

  Τα αποτελέσματα και η τελική κατάταξη των δέκα ομάδων θα ανακοινωθούν στην τελετή βράβευσης, που θα λάβει χώρα την Πέμπτη 10.06.2021 στις 17:00. Μπορείτε να εγγραφτείτε και να την παρακολουθήσετε ακολουθώντας το σχετικό link.
 • Greek Fintech Hub
  26/5/2021

  Μια σημαντική πρωτοβουλία για το Fintech στην Ελλάδα και τις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης.
  Παρακολουθείστε το online event ανακοίνωσης της πρωτοβουλίας την Πέμπτη 3 Ιουνίου στις 17:00.

  Επισκεφτείτε το site και γραφτείτε στην εκδήλωση.

  Τι σημαίνει το Fintech στην Ελλάδα; Ποιους ενδιαφέρει; Ποια είναι η δυναμική του; Ποια η θέση των πανεπιστημίων και της έρευνας; Τί αντίκτυπο έχει στους επιμέρους κλάδους των Δημιουργικών Βιομηχανιών, του Τουρισμού και της Υγείας; Ποια η σχέση του με τα χρηματοπιστωτικά ιδρύματα στην Ελλάδα και στο Εξωτερικό; Ποιος είναι ο ρόλος της Ευρωπαϊκής Επιτροπής και άλλων ευρωπαϊκών πρωτοβουλιών; Ποια είναι η διασύνδεση με υπάρχοντα δίκτυα ερευνητών και επιχειρήσεων; Ποια είναι η διασύνδεση με πρωτοβουλίες στις αναπτυσσόμενες οικονομίες της Νότιο-Ανατολικής Ευρώπης;
  Έξι σημαντικοί ελληνικοί φορείς συνεργάζονται στο πλαίσιο μιάς πρωτοβουλίας ανάδειξης των παραπάνω ζητημάτων: Η Εθνική Τράπεζα μαζί με την Endeavor Greece, το Ίδρυμα Ωνάση, το Ξενοδοχειακό Επιμελητήριο Ελλάδος, το Εθνικό Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών και το Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών. Μαζί τους η ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog.
  Με άξονες την ενίσχυση της επιχειρηματικότητας στο Fintech, τη χρηματοδότηση καινοτόμων επιχειρήσεων στον τομέα, τη σύνδεση του Fintech με την έρευνα στα πανεπιστήμια και στα Ερευνητικά κέντρα, την ενημέρωση και τη δικτύωση με σημαντικά δίκτυα και πρωτοβουλίες του εξωτερικού σχεδιάσαμε μια σειρά δράσεων:

  •           Χρηματοδότησης με Fundraising meetups
  •           Δικτύωσης με Ιταλικές και Ισπανικές Τράπεζες που τρέχουν αντίστοιχα προγράμματα χρηματοδότησης
  •           Συνεργασίας με την ευρωπαϊκή πρωτοβουλία Crowd Dialog
  •           Ενημέρωση μέσα από τα μηνιαία  Fintech Talks (1η Πέμπτη κάθε μήνα από Σεπτέμβριο, 17:00)
  •           Διοργάνωση ειδικών Workshop για Fintect σε Creative Industries και Τουρισμό.

  Δύναμη μας οι συνέργειες. Η πρωτοβουλία απευθύνει ανοικτή πρόσκληση σε όλους τους δυναμικούς φορείς τους ελληνικού οικοσυστήματος να συμμετέχουν ενεργά ως μέλη στο εγχείρημα.

 • Συμμετοχή στην Κριτική Επιτροπή για τον Διαγωνισμό Green Ideas Greece
  26/05/2021

  Συνεχίζουμε να στηρίζουμε ενεργά τις πρωτοβουλίες του οικοσυστήματος καινοτομίας. Συμμετείχαμε για δεύτερη χρονιά στην Κριτική Επιτροπή του Διαγωνισμού Green Ideas Greece 2021 που πραγματοποιηθηκε διαδικτυακά, την Τετάρτη 26 Μαίου 2021. Ο διαγωνισμός στοχεύει στην υποστήριξη καινοτόμων ιδεών πράσινης ή/και κοινωνικής επιχειρηματικότητας και συνδιοργανώνεται από το συνεργάτη του Business Seeds ΗIGGS.
 • Συμμετέχουμε ενεργά στην ενημέρωση της ερευνητικής κοινότητας
  20/05/2021

  Συμμετέχοντας στην ενημέρωση της ερευνητικής κοινότητας για την καινοτόμο επιχειρηματικότητα και τα εργαλεία της.
  Ανταποκριθήκαμε στην πρόσκληση του Εθνικού Μετσόβιου Πολυτεχνείου και του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης και δώσαμε τρεις διαλέξεις με θέμα: "Μεταφορά Τεχνολογίας και Ανάπτυξη spin-off" . Το ακροατήριό μας αποτελείτο από φοιτητές της σχολής Ηλεκτρολόγων Μηχανικών και Μηχανικών Υπολογιστών, στο πλαίσιο του μαθήματος "Τεχνολογίες Κινητής και Ηλεκτρονικής Υγείας", καθώς και από φοιτητές των Προγραμμάτων μεταπτυχιακών σπουδών του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου Θράκης: "ΤΡΟΦΙΜΑ, ΔΙΑΤΡΟΦΗ ΚΑΙ ΜΙΚΡΟΒΙΩΜΑ" του Τμήματος Ιατρικής και "ΜΕΤΑΦΡΑΣΤΙΚΗ ΕΡΕΥΝΑ ΣΤΗ ΒΙΟΪΑΤΡΙΚΗ" του Τμήματος Μοριακής Βιολογίας και Γενετικής.
  Συνολικά 138 φοιτητές και 6 μέλη ΔΕΠ παρακολούθησαν τις διαλέξεις.
 • Συμμετοχή σε Ημερίδα του ΑΠΘ
  18/05/2021

  Συνεχίζοντας την ενεργή παρουσία μας στο διάλογο του οικοσυστήματος καινοτομίας, αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του γραφείου Μεταφοράς Τεχνολογίας του Aριστοτέλειου Πανεπιστήμιου Θεσσαλονίκης, να συμμετέχουμε στην Ημερίδα "Ιατρικές Συσκευές: Από το Εργαστήριο στην Αγορά». Ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης αναφέρθηκε στο πρόγραμμα και στις δράσεις επένδυσης σε καινοτόμες επιχειρήσεις. Επικεντρώθηκε στις επιχειρήσεις του προγράμματος από το χώρο της ιατρικής τεχνολογίας, στις οποίες έχει επενδύσει η Τράπεζα.
 • Στηρίζουμε για 7η χρονιά τον Διαγωνισμό Καινοτομίας του ΕΑΠ
  17/05/2021

  Συνεχίζοντας τις δράσεις στήριξης της Πανεπιστημιακής κα Ερευνητικής Κοινότητας, στηρίζουμε για 7η χρονιά τον Επιχειρηματικό Διαγωνισμό του Ελληνικού Ανοικτού Πανεπιστημίου. Συμμετέχουμε με στελέχη μας σε εκδηλώσεις ενημέρωσης, ενώ ο νικητής του διαγωνισμού θα συμμετέχει απευθείας στη Β’ Φάση του 12ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
 • Συμμετοχή μας στο Idea Platform 2021
  10/05/2021

  Συνεχίζοντας τις δράσεις εξωστρέφειας και στήριξης του οικοσυστήματος καινοτομίας συμμετείχαμε ενεργά στο Idea Platform 2021.
  Αποδεχθήκαμε την πρόσκληση του CapsuleT Accelerator του Ξενοδοχειακού Επιμελητηρίου Ελλάδος, στενού συνεργάτη του προγράμματός μας και συμμετείχαμε με στελέχη μας  σε σεμινάριο πάνω στις χρηματοδοτήσεις, στην καθοδήγηση ομάδων και στην κριτική επιτροπή των τελικών παρουσιάσεων.

 • Συμμετοχή της Εθνικής Τράπεζας στο TEDx του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών 8 Μαΐου
  05/05/2021

  Η Εθνική Τράπεζα στηρίζει τις φοιτητικές πρωτοβουλίες για τον ανοικτό διάλογο.
  Χορηγεί και φέτος τη διοργάνωση του TEDx του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών και συμμετέχει ενεργά με τη διοργάνωση workshop με θέμα «Startups workshop: Πώς να γίνετε εργοδότες του εαυτού σας»
  Τι σημαίνει να έχω τι δική μου startup; Από πού ξεκινώ; Τι απαιτείται στα πρώτα βήματα; Ποιες οι προκλήσεις; Υπάρχει οδηγός επιχειρηματικότητας;
  Δύο επιτυχημένοι startuppers συζητούν με τον επικεφαλής της πιο  παλιάς πρωτοβουλίας στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας σε μια ανοικτή και ειλικρινή συζήτηση.
   
  Δρ. Σπύρος Αρσένης, Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds
  Δρ. Μιχάλης Βαφόπουλος Founder & CEO, Linked Business
  Κώστας Αντωνόπουλος, Founder @ Kodika.io
   
  Οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση θα έχουν τη δυνατότητα να λάβουν μέσα στο gift bag το payband της Εθνικής Τράπεζας για ασφαλείς και ανέπαφες πληρωμές.
 • Συνεργασία του NBG Business Seeds με τον ΟΤΕ
  15/04/2021

  Με μεγάλη χαρά καλωσορίζουμε στο δίκτυο των συνεργατών μας τον Οργανισμό Τηλεπικοινωνιών Ελλάδος. Ήδη οι συνέργειες με τον ΟΤΕ είναι πολλές και αφορούν στην εκατέρωθεν συμμετοχή σε δράσεις.
  Στο πλαίσιο του μνημονίου συνεργασίας της Εθνικης Τραπεζας με τον  ΟΤΕ  προγραμματίζονται συνέργειες με στόχο τη στήριξη και προώθηση της καινοτόμου επιχειρηματικότητας. Οι συνέργειες αυτές περιλαμβάνουν την συνδιοργάνωση εκδηλώσεων, δράσεων και εργαστηρίων, αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring, τη συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds, στις δράσεις του ΟΤΕ, στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από τον ΟΤΕ, καθώς και δυνατότητα του ΟΤΕ  να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες για ένταξη στο πρόγραμμα NBG Business Seeds και για διερεύνηση χρηματοδότησης.

 • Ολοκλήρωση Seeds Bootcamp
  14/04/2021

  Ολοκληρώθηκε με τις παρουσιάσεις των ομάδων, το διαδικτυακό bootcamp επιλεγμένων ομάδων του 11ου Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας του προγράμματος Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας.

  Η κριτική επιτροπή, που αποτελείτο από στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, του Ομίλου ΟΤΕ, της Bayer Ηellas, του Κέντρου Αρχιμήδης, του AΠΘ, του Metavallon και Unifund, του Bizrupt, του The People’s Trust, της Apifon και Geekbot ανακοίνωσε τα εξής βραβεία: οι ομάδες RevApp, Almacare, elogistirio και elektronio προκρίνονται απευθείας στη Β’ Φάση του 12ου Διαγωνισμού, οι ομάδες Souma, Εύρεση εργασίας στον Αγροτικό τομέα, Wardrobly και Respoguide κερδίζουν ένα tablet, οι ομάδες RevApp, Gaming Brotherhood, Kleesto και elogistirio μια εξάμηνη συνδρομή υπηρεσιών Apifon, οι ομάδες AlmaCare, Εύρεση εργασίας στον Αγροτικό τομέα, Ρομποτικό όχημα για τον γεωργικό τομέα και EDEN υποστήριξη από την Bayer Hellas, οι ομάδες Gaming Brotherhood, Optistructure και EDEN υποστήριξη από το Κέντρο Αρχιμήδης. Το The People’s Trust κάλεσε όλους τους συμμετέχοντες, που ενδιαφέρονται, να υποβάλουν αίτηση για το grant των 10.000 ευρώ, ενώ το Geekbot προσέφερε δωρεάν συνδρομή στην υπηρεσία του για ένα έτος, σε όσους την έχουν ανάγκη για τη λειτουργία τους.

  Στους τέσσερεις μήνες διάρκειας του προγράμματος στα σεμινάρια συμμετείχαν 11 φορείς: το Κέντρο Αρχιμήδης, το ΚΕΜΕΛ, το Δικηγορικό Γραφείο Λαμπαδάριος, οι εταιρείες DOPE Studio, GrowthRocks / GrowthGirls / Viral-Loops, FerryHopper και Plexearth, o Γιώργος Γάτος και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας.

 • Απολογιστικό Ημερίδων «Η Καινοτομία στην Ελλάδα σήμερα»
  14/04/2021

  Με συμμετοχή 1.400 ατόμων ολοκληρώθηκε ο φετινός κύκλος των Ημερίδων Καινοτομίας σε Αθήνα και Περιφέρεια.
  Συνολικά διοργανώθηκαν 4 διαδικτυακές ημερίδες σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα.
  Συμμετείχαν 235 φορείς, επιχειρήσεις, Πανεπιστήμια και Ερευνητικά κέντρα,  σε 32 πάνελ, με συνολική διάρκεια 20 ώρες.

  Η συζήτηση επικεντρώθηκε σε μια σειρά βασικών ερωτημάτων: Τι σημαίνει καινοτομία σε κάθε μια από τις περιοχές; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές;

  Παρουσιάστηκαν οι Δομές Υποστήριξης Καινοτομίας στα πρώιμα στάδια, οι Διαγωνισμοί Καινοτομίας, η Μικρό-Χρηματοδότηση στα πρώιμα στάδια, Θεσμικοί φορείς υποστήριξης επιχειρηματικότητας, ο ρόλος εδραιωμένων επιχειρήσεων στο οικοσύστημα της καινοτομίας, τα Funds του Innovation Window και οι Ερευνητικές Δομές Καινοτομίας.

  Οι ημερίδες συνδιοργανώθηκαν από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece το Uni.fund, το Μetavallon, τη Bayer Ηellas, το Bizrupt και τη Phaistos Networks. Στην Κρήτη συμμετείχαν στη συνδιοργάνωση το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ και η πρωτοβουλία 4Locals. Στη Δυτική Ελλάδα η Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Patras IQ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πάρκο Πατρών, τo PoS4Work, το Mindspace και το Orange Grove. Στη Β. Ελλάδα, το ΑΠΘ, το ΟΚ!Τhess και το Τecs Capital.

  Ανανεώνουμε το ραντεβού μας για το 2022.

 • Ολοκληρώθηκε η Ημερίδα «Η Καινοτομία στη Β.Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0»
  14/04/2021

  Με επιτυχία και με μεγάλη συμμετοχή ολοκληρώθηκε η τελευταία Ημερίδα για την Καινοτομία στη Β. Ελλάδα και τους φορείς που τη στηρίζουν.
  Την ημερίδα παρακολούθησαν συνολικά 310 άτομα από Ελλάδα , αλλά και από Ελβετία, Γερμανία, Δανία, Ολλανδία, Ηνωμένο Βασίλειο και Αμερική.

  Μέσα από 8 πάνελ καταγράψαμε τη δυναμική της καινοτόμου επιχειρηματικότητας στη Β. Ελλάδα, μέσα από τις δράσεις της πολιτείας, των θεσμικών φορέων, των επιχειρήσεων, των πανεπιστημίων και των ερευνητικών κέντρων.

  Η Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής κα Χριστίνα Θεοφιλίδη ανέφερε στον χαιρετισμό της : «Συνολικά 235 φορείς, επιχειρήσεις, πανεπιστημιακά και ερευνητικά ιδρύματα έχουν συμμετάσχει στον δημόσιο διάλογο στις τέσσερις φετινές ημερίδες. Το αποτέλεσμα αποτυπώνει  με ακρίβεια την καινοτομία σε Αθήνα, Θεσσαλονίκη, Ηράκλειο και Πάτρα».

 • Συμμετοχή μας στο Διαγωνισμό Ennovation 2021
  12/04/2021

  Για μια ακόμη χρονιά, το πρόγραμμα NBG Business Seeds υποστήριξε ενεργά τον διαγωνισμό Ennovation 2021, ο οποίος διεξάγεται για 13η συνεχή χρονιά με τη συνεργασία 21 Πανεπιστημίων σε Ελλάδα και Κύπρο.
  Συμμετείχαμε στην κριτική επιτροπή και βραβεύσαμε μια ομάδα με το βραβείο NBG Business Seeds, που περιλαμβάνει την απευθείας πρόκριση στη Β’ Φάση του 12oυ Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας.
  Το βραβείο απονεμήθηκε στην ομαδα Salica από το Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης για μια λύση βιοδεικτών για την πρόληψη χρόνιων ασθενειών.

 • Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0
  05/04/2021

  Το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, ο Δήμος Θεσσαλονίκης, το ΟΚ!Τhess, το Τecs Capital, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, η Endeavor Greece, το Uni.fund, το Metavallon, η Bayer Ηellas, το Bizrupt και η Phaistos Networks σας προσκαλούν σε online ημερίδα με θέμα «Η Καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0» το Σάββατο 10 Απριλίου, στις 11:00.
  Η ημερίδα, η οποία θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά, χαρτογραφεί την καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στη Βόρεια Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές; 

  Δείτε το πρόγραμμα εδώ.

  Πραγματοποιήστε την εγγραφή σας εδώ.
 • Παρουσίαση του νέου Oδηγού Eπιχειρηματικότητας για τις startups από το ΕλληνοΑμερικάνικό Επιμελητήριο.
  05/04/2021

  Με μεγάλη χαρά χορηγήσαμε και συμμετείχαμε για δεύτερη φορά στη συγγραφή του Οδηγού Επιχειρηματικότητας του ΕλληνοΑμερικάνικου Επιμελητηρίου.

  Αποτελεί μια συνέργεια του προγράμματος NBG Business Seeds με την Επιτροπή Εκπαίδευσης, Επιχειρηματικότητας και Καινοτομίας του ΕλληνοΑμερικάνικου Επιμελητηρίου για την έμπρακτη στήριξη της καινοτόμου επιχειρηματικότητας.

  Στον οδηγό παρουσιάζονται αναλυτικά τα στατιστικά δεδομένα του ελληνικού οικοσυστήματος καινοτομίας, τα θέματα επενδύσεων/χρηματοδοτήσεων, τα νομικά ζητήματα, το δίκαιο διανοητικής ιδιοκτησίας, οι δράσεις του Ομίλου Χρηματιστηρίου Αθηνών και το digital marketing. Τρεις μελέτες περίπτωσεις από γνωστους επιχειρηματίες παρουσιάζουν τον καθοριστικό ρόλο της καινοτομίας για τις μεγάλες επιχειρήσεις.

  H κα Θεοφιλίδη, Γενική Διευθύντρια Λιανικής Τραπεζικής αναφέρει στο κείμενο της “Εδώ και δέκα χρόνια η Εθνική Τράπεζα βρίσκεται στο πλευρό των νεοφυών επιχειρήσεων στηρίζοντας τες έμπρακτα στα πρώτα τους βήματα ενώ με το ευρύ Πρόγραμμα Μετασχηματισμού που εκπονούμε, καινοτομούμε οι ίδιοι και αξιοποιούμε τα εργαλεία που μας παρέχει η τεχνολογία, ώστε να υπηρετήσουμε καλύτερα τους πελάτες μας και να στηρίξουμε την κοινωνία και την οικονομία. Αυτό βρίσκεται στον πυρήνα όλων των ενεργειών μας.”

  Μπορείτε να δείτε την πρόσκληση εδώ.

 • Συνεργασία του NBG Business Seeds με τη Bayer Hellas
  05/04/2021

  Με μεγάλη χαρά υποδεχόμαστε στο δίκτυο συνεργατών μας την Bayer Hellas. Ήδη οι συνέργειες με την Bayer Ελλάς είναι πολλές και αφορούν στη συνδιοργάνωση εκδηλώσεων στην Αγροδιατροφή και την Υγεία και στην εκατέρωθεν συμμετοχή σε δράσεις.

  Στο πλαίσιο του μνημονίου προγραμματίζονται συνέργειες στο πλαίσιο στήριξης της καινοτόμου επιχειρηματικότητας, όπως συνδιοργάνωση εκδηλώσεων και αμοιβαία συμμετοχή σε δράσεις mentoring, συμμετοχή ομάδων που υποστηρίζονται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds στις δράσεις της Εταιρείας, συνδιοργάνωση δράσεων, εκδηλώσεων και εργαστηρίων με στόχο την προώθηση της καινοτομίας, στοχευμένη υποστήριξη και καθοδήγηση σε επιχειρηματικά θέματα ομάδων που υποστηρίζονται από την Bayer καθώς και δυνατότητα της Bayer να προτείνει ώριμες νεοφυείς εταιρείες για ένταξη στο πρόγραμμα NBG Business Seeds και για διερεύνηση χρηματοδότησης.

 • Δημοσίευμα του Startupper Μαg για το NBG Business Seeds
  01/04/2021

  Το Startupper Mag αναφέρεται στις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds για το 2020, αλλά και στη μακροχρόνια δράση του ως Limited Partner σε Venture Capitals, τις χρηματοδοτήσεις καινοτόμων επιχειρήσεων, τα χρηματικά βραβεία του διαγωνισμού, το ειδικό πακέτο για νεοφυείς επιχειρήσεις και τις δομές υποδοχής σε όλη την επικράτεια.
  Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.
 • Δημοσίευμα του Startupper Μαg για τη δράση μας στη Κρήτη
  01/04/2021

  Σε εκτενές δημοσίευμα τριών σελίδων το Startupper Mag αναφέρεται στη μακροχρόνια δράση του προγράμματος NBG Business Seeds στην Κρήτη σχετικά με την καθοδήγηση, χρηματοδότηση και διεξαγωγή bootcamps και ημερίδων. Δηλώσεις για τη συνεργασία τους με το πρόγραμμα κάνουν ο Περιφερειάρχης Κρήτης Σταύρος Αρναουτάκης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ Νεκτάριος Ταβερναράκης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Ηρακλείου Μανώλης Αλιφιεράκης και η επιχειρηματίας και μέλος της πρωτοβουλίας 4Locals Χριστίνα Χαλκιαδάκη.

  Διαβάστε το δημοσίευμα εδώ.
 • Social Impact Hackathon
  01/04/2021

  Συνεχίζοντας τη στήριξη των πρωτοβουλιών του οικοσυστήματος καινοτομίας, συμμετείχαμε στην κριτική επιτροπή του Social Impact Hackathon, που διοργανώθηκε από το συνεργάτη του προγράμματος HIGGS. και αφορούσε πρωτοβουλίες κοινωνικής επιχειρηματικότητας. Επιβραβεύτηκαν η καινοτομία, η βιωσιμότητα και η συμβολή στην κοινωνία και το περιβάλλον. Διακρίθηκαν οι εταιρείες Feel the cup για την επαναχρησιμοποίηση ποτηριών καφέ, η Απάνω Μεριά για τις κοινωνικές και περιβαλλοντικές δράσεις που υλοποιεί στη Σύρο και η Μάρκα του Καταναλωτή για ένα νέο τρόπο σχεδιασμού και τιμολόγησης βασικών καταναλωτικών αγαθών.
  Το Hackathon εντάσσεται στο πρόγραμμα δράσεων της Βρετανικής Πρεσβείας για τον εορτασμό των 200 χρόνων από την έναρξη της Επανάστασης του 1821 και της ελληνο-βρετανικής φιλίας και συμμαχίας.

 • Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε η ημερίδα της Δυτικής Ελλάδας
  24/03/2021

  48 φορείς, ερευνητικά κέντρα, πανεπιστήμια και τοπικές επιχειρήσεις, 7 πάνελς, 5 ώρες συζητήσεων, 245 συμμετέχοντες από Ελλάδα, Αμερική, Ηνωμένο Βασίλειο, Ελβετία και Λουξεμβούργο.
   
  Στην ημερίδα απηύθυναν σύντομο χαιρετισμό ο περιφερειάρχης Δυτικής Ελλάδος Νεκτάριος Φαρμάκης, οι Υφυπουργοί Ανάπτυξης και Επενδύσεων κκ Δήμας και Τσακίρης, ο Πρόεδρος του Επιμελητηρίου Αχαΐας Πλάτων Μαρλαφέκας. Από την Εθνική Τράπεζα συμμετείχαν ο Περιφερειακός Διευθυντής Γιώργος Ντίνος και ο Διευθυντής Δικτύου Α της Εθνικής Τράπεζας Δημήτρης Ζαπάντης. Ο κ. Ζαπάντης στο χαιρετισμό του, αφού αναφέρθηκε στον ψηφιακό μετασχηματισμό της Τράπεζας, στάθηκε σε ένα τοπικό παράδειγμα: «Στην κορύφωση της πανδημίας, μια σημαντική είδηση μας χαροποίησε όλους. Η εξαγορά της εταιρείας Think Silicon από την Applied Materials. Η εταιρεία από την Πάτρα έδειξε ότι η Ελλάδα και η περιφέρεια μπορούν να πρωτοστατήσουν στον τομέα του deep tech. Ο CEO της εταιρείας Γιώργος Σιδερόπουλος συντονίζει ένα από τα πάνελ της ημερίδας. Σαν Τράπεζα είμαστε περήφανοι, καθώς στηρίξαμε την προσπάθειά του. Η Think Silicon συμμετέχει στο πρόγραμμα καινοτομίας της Τράπεζας, ενώ χρηματοδοτήθηκε από το Metavallon, στο οποίο είμαστε επενδυτές και μέλη της συμβουλευτικής του επιτροπής».
   
  Η ημερίδα χαρτογράφησε την καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές;
   
  Συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Patras IQ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πάρκο Πατρών, τo PoS4Work, το Mindspace και το Orange Grove, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece το Uni.fund, το Μetavallon, τη Bayer Ηellas, το Bizrupt και τη Phaistos Networks.
   
  Ανανεώθηκε το ραντεβού για μια ολοήμερη ημερίδα για του χρόνου την Παρασκευή στις 18 Μαρτίου 2022.
 • Διοργάνωση Ημερίδας: “Η Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν”
  09/03/2021

  Διοργανώνουμε για πρώτη φορά την ημερίδα “Η Καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα σήμερα και οι φορείς που τη στηρίζουν”, την Παρασκευή 19.03.2021 στις 16:30.
   
  Η ημερίδα, η οποία  θα πραγματοποιηθεί διαδικτυακά,  χαρτογραφεί την καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα απαντώντας σε βασικά ερωτήματα: Τι σημαίνει καινοτομία στη Δυτική Ελλάδα σήμερα; Ποιους αφορά; Ποιους κλάδους της οικονομίας αγγίζει; Ποιοι φορείς στηρίζουν την προσπάθεια ομάδων και επιχειρήσεων να καινοτομήσουν; Ποια χρηματοδοτικά εργαλεία υπάρχουν; Τι άλλη βοήθεια παρέχεται; Ποια είναι η κατάσταση μετά την πανδημία και ποιες οι προοπτικές;
   
  Συνδιοργανώνεται από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας, την Περιφέρεια Δυτικής Ελλάδας, το Patras IQ, το Επιμελητήριο Αχαΐας, το Πανεπιστήμιο Πατρών, το Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου, το Ανοικτό Πανεπιστήμιο, το Τεχνολογικό Πάρκο Πατρών, τo PoS4Work, το Mindspace και το Orange Grove, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece το Uni.fund, το Μetavallon, τη Bayer Ηellas, το Bizrupt και τη Phaistos Networks.
   
  Μπορείτε να δείτε το πρόγραμμα της ημερίδας εδώ & να κάνετε εγγραφή εδώ.
 • Συμμετοχή στο demo day του Κέντρου Αρχιμήδης
  08/03/2021

  Συνεχίζοντας τις δράσεις στήριξης του οικοσυστήματος καινοτομίας και των πρωτοβουλιών του, το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμμετείχε στο demo day του Β' Κύκλου του προγράμματος του Επιχειρηματικού Επιταχυντή «ΑΡΧΙΜΗΔΗ» του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Μετά από πρόσκληση του κέντρου, στελέχη του προγράμματος παρακολούθησαν τις ενδιαφέρουσες παρουσιάσεις και συμμετείχαν στην καθοδήγηση των ομάδων.
 • Συμμετοχή του προγράμματος στη Συμβουλευτική Επιτροπής του Κέντρου Αρχιμήδης
  08/03/2021

  Συνεχίζοντας τις δράσεις στήριξης του οικοσυστήματος καινοτομίας και των πρωτοβουλιών του, το πρόγραμμα NBG Business Seeds συμμετέχει στη Συμβουλευτική Επιτροπή του Κέντρου Αρχιμήδης του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών.
  Μετά από πρόσκληση του κέντρου, ο συντονιστής του προγράμματος Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε στην πρώτη συνάντηση της Επιτροπής, που αφορούσε στην παρουσίαση του απολογισμού και στην περαιτέρω σύνδεση του πανεπιστημίου με τις επιχειρήσεις και την οικονομία.
 • Ολοκληρώθηκε με μεγάλη συμμετοχή η ημερίδα "H Καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0"
  24/02/2021

  Με ιδιαίτερη επιτυχία ολοκληρώθηκε η διαδικτυακή ημερίδα με τίτλο "Η καινοτομία στην Κρήτη και οι φορείς που τη στηρίζουν 2.0", που πραγματοποιήθηκε την Παρασκευή 19/2 στις 17.00, με περισσότερους από 330 συμμετέχοντες, και με εξαιρετικά επίκαιρα θέματα, που κράτησαν ζωντανό το ενδιαφέρον έως τις 21.00 το βράδυ. Την ημερίδα χαιρέτησαν ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων αρμόδιος για θέματα Έρευνας και Καινοτομίας κ. Χρίστος Δήμας, ο Υφυπουργός Ανάπτυξης και Επενδύσεων κ. Ιωάννης Τσακίρης, ο Πρόεδρος του ΙΤΕ καθ. Νεκτάριος Ταβερναράκης και η Γενική Δ/ντρια Λιανικής Τραπεζικής της Εθνικής Τράπεζας, κα Χριστίνα Θεοφιλίδη. Στόχος της εκδήλωσης ήταν η συζήτηση καίριων ερωτημάτων ,  που αφορούν στις δυνατότητες επιχειρηματικής αξιοποίησης της καινοτομίας στην Κρήτη, τους φορείς που μπορούν να την υποστηρίξουν, τα διαθέσιμα χρηματοδοτικά εργαλεία και τα συντεταγμένα βήματα , που πρέπει να ακολουθήσει μια καινοτόμος επιχείρηση, για να οδηγηθεί στην επιτυχία με τη χάραξη της σωστής στρατηγικής μέσω σωστής καθοδήγησης. Το πρόγραμμα περιλάμβανε 7 θεματικά πάνελς, με ομιλητές εκπροσώπους θεσμικών φορέων από το Υπουργείο Ανάπτυξης και Επενδύσεων, την Περιφέρεια Κρήτης, τα Επιμελητήρια, τον Δήμο Ηρακλείου, τα Ακαδημαϊκά και Ερευνητικά Ιδρύματα του νησιού, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ/ΙΤΕ, την Εθνική Τράπεζα και την Παγκράτια Τράπεζα. Συμμετείχαν , επίσης , εκπρόσωποι σημαντικών επενδυτικών εταιρειών (VC Funds) , καθώς και επιφανείς επιχειρηματίες από την Κρήτη. Τα θέματα που αναπτύχθηκαν αφορούσαν τις δομές υποστήριξης και τη χρηματοδότηση της καινοτομίας στα πρώιμα στάδια, τους διαγωνισμούς καινοτομίας, τις χρηματοδοτήσεις των Funds στην Κρήτη, τον ρόλο των εδραιωμένων επιχειρήσεων και την αξία της δικτύωσης, τους θεσμικούς φορείς υποστήριξης της καινοτομίας και τον ρόλο των επιστημονικών και ερευνητικών ιδρυμάτων στο οικοσύστημα της καινοτομίας στην Κρήτη. H εκδήλωση διεξήχθη υπό την αιγίδα της Περιφέρειας Κρήτης, και συνδιοργανώθηκε από το πρόγραμμα NBG Business Seeds της Εθνικής Τράπεζας,  το H2B HUB του Επιμελητηρίου Ηρακλείου, το Δίκτυο ΠΡΑΞΗ / ΙΤΕ, το Επιστημονικό και Τεχνολογικό Πάρκο Κρήτης  (ΕΤΕΠ-Κ) του ΙΤΕ, τον Οργανισμό Bizrupt, την πρωτοβουλία 4Locals, το Athens Center for Entrepreneurship and Innovation (ACEin) του Οικονομικού Πανεπιστημίου Αθηνών, το Κέντρο Αρχιμήδης του Εθνικού Καποδιστριακού Πανεπιστημίου Αθηνών, την Endeavor Greece, το Uni.fund, το Μetavallon και τη Bayer Ελλάς.


Για τις παλαιότερες ειδήσεις μας, κάντε κλικ εδώ.​