Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

H υπηρεσία i-bank Pay B2B powered by PayByBank από την Εθνική Τράπεζα είναι μία Πανευρωπαϊκή λύση, σε συνεργασία με την WORLDBRIDGE–Ίδρυμα Πληρωμών Α.Ε. (Paylink) που παρέχει τη δυνατότητα είσπραξης τιμολογίων πελατών επιχειρήσεων, σε πραγματικό χρόνο και αυτοματοποιημένα, με τη χρήση ενός ειδικού κωδικού πληρωμής. 


Η υπηρεσία είναι διαθέσιμη από τις εμπορικές εφαρμογές PYLON της εταιρείας Epsilon Net, παρέχοντας στην επιχείρηση:

 • ολοκληρωμένο και αξιόπιστο μηχανισμό διαχείρισης κωδικών ηλεκτρονικής πληρωμής για την  
      ολική εξόφληση τιμολογίων ή έναντι υπολοίπου, μέσω του διατραπεζικού συστήματος πληρωμών
      ΔΙΑ.Σ. 

 • δυνατότητα αυτόματης αντιστοίχισης (reconciliation) των πληρωμών με τα εκδοθέντα τιμολόγια &  

 • υψηλό επίπεδο ασφάλειας των συναλλαγών, χωρίς να απαιτείται η γνωστοποίηση των
      προσωπικών δεδομένων του πληρωτή και χωρίς ειδική εγγραφή εκ μέρους του.
Η δυνατότητα είσπραξης τιμολογίων και συσχετισμού των πληρωμών μέσω της υπηρεσίας i-bank Pay B2B powered by PayByBank παρέχεται, χωρίς περαιτέρω διαδικασίες, σύμφωνα με τους όρους χρήσης και λειτουργίας της εφαρμογής PayByBank. Η εγγεγραμμένη επιχείρηση γνωρίζει άμεσα, με την εκκαθάριση της συναλλαγής και την πίστωση του ποσού στο λογαριασμό της, ποια τιμολόγια/παραγγελίες έχουν εξοφληθεί ή είναι σε εκκρεμότητα.  

Οι προϋποθέσεις ένταξης στην υπηρεσία για την επιχείρηση που επιθυμεί να εισπράττει τιμολόγια είναι:
 • να διαθέτει εμπορική εφαρμογή PYLON (PYLON Commercial) 
 • να έχει αγοράσει την υπηρεσία (module) Ηλεκτρονικές Πληρωμές/e-payments από την Epsilon Net
      και
 • να είναι εγγεγραμμένη στο i-bank Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας.
Ο πληρωτής των τιμολογίων (οφειλέτης) δεν χρειάζεται να πραγματοποιήσει ειδική εγγραφή. 
H πληρωμή μπορεί να πραγματοποιηθεί μέσω Internet/Mobile/Phone Banking, φυσικού καταστήματος, αλλά και με μετρητά σε 1.000 και πλέον συνεργαζόμενα φυσικά σημεία σε όλη την Ελλάδα, στο πλαίσιο της παρούσας υπηρεσίας. 

Για περισσότερες πληροφορίες για τους όρους χρήσης και λειτουργίας της εφαρμογής PayByBank και της Υπηρεσίας i-bank Pay B2B powered by PayByBank πατήστε εδώ.


 • Εγγραφή
  Η υπηρεσία i-bank Pay B2B powered by PayByBank δίνει την δυνατότητα στους χρήστες που έχουν ήδη αγοράσει την υπηρεσία (module) από την Epsilon Net να μεταβούν στο i-bank Internet Banking της Εθνικής Τράπεζας και εφόσον αυθεντικοποιηθούν, να ολοκληρώσουν τη διαδικασία εγγραφής πελατών Worldbridge στη συγκεκριμένη υπηρεσία.
 • Έκδοση κωδικού πληρωμής ανά τιμολόγιο
  Με την έκδοση του παραστατικού οφειλής εκδίδεται αυτόματα μέσω της μηχανογραφικής εφαρμογής PayByBank της Paylink, που είναι συνδεδεμένη με την υπηρεσία i-bank pay B2B της Τράπεζας, ένας ειδικός κωδικός πληρωμής (μοναδικός για κάθε τιμολόγιο), που αναγράφεται στο παραστατικό. Στον ειδικό κωδικό πληρωμής που εκδίδεται, ενσωματώνονται πληροφορίες που ταυτοποιούν τη συγκεκριμένη πληρωμή με ποσό και αποδέκτη πληρωμής.
 • Διαβίβαση κωδικού πληρωμής
  Ο κωδικός αυτός, διαβιβάζεται μέσω της ασφαλούς διασύνδεσης της υπηρεσίας i-bank pay B2B της Τράπεζας με τη μηχανογραφική εφαρμογή PayByBank της Paylink, στην εφαρμογή Enterprise Resource Planning (ERP) ή σε άλλο λογιστικό πρόγραμμα της επιχείρησης και αναγράφεται στο τιμολόγιο που αυτή εκδίδει και αποστέλλει στον πελάτη της (Πληρωτής).
 • Πληρωμή τιμολογίου
  Για την πληρωμή ο πελάτης της επιχείρησης (πληρωτής) συνδέεται με το Internet Banking της Τράπεζας συνεργασίας του και επιλέγει Πληρωμές Λογαριασμών > PayByBank, χρησιμοποιώντας τον κωδικό πληρωμής που αναγράφεται στο παραστατικό που εξέδωσε και που του απέστειλε η επιχείρηση.
  Για την εξόφληση του παραστατικού μπορεί να χρησιμοποιηθεί το Internet Banking ή οποιοσδήποτε άλλος διαθέσιμος τρόπος πληρωμής (Phone Banking, Mobile Banking, τραπεζικά καταστήματα & φυσικά καταστήματα αλλά και με μετρητά σε 1.000 και πλέον συνεργαζόμενα στο πλαίσιο της παρούσας φυσικά σημεία σε όλη την Ελλάδα.
 • Ενημέρωση πληρωμής τιμολογίου
  Μόλις ολοκληρωθεί η συναλλαγή, η εφαρμογή ERP (για τις εγγεγραμμένες Επιχειρήσεις που διαθέτουν την εφαρμογή Enterprise Resource Planning) ή το λογιστικό πρόγραμμα της εγγεγραμμένης επιχείρησης, θα ενημερωθεί αυτόματα για την πληρωμή του τιμολογίου με την εκκαθάριση της συναλλαγής και θα ενημερωθεί αυτόματα η καρτέλα του πελάτη της επιχείρησης (πληρωτή), επομένως δεν είναι απαραίτητη η αποστολή αποδεικτικού πληρωμής.
 • Εκκαθάριση συναλλαγής
  Η εκκαθάριση της συναλλαγής πραγματοποιείται στον τραπεζικό λογαριασμό που έχει δηλώσει η εγγεγραμμένη στην υπηρεσία επιχείρηση, ανεξαρτήτως του καναλιού μέσω του οποίου πραγματοποιήθηκε η πληρωμή του τιμολογίου.
Επικοινωνία
Για περισσότερες πληροφορίες ή υποστήριξη, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας στην ηλεκτρονική διεύθυνση ibcorporate.info@nbg.gr, αναγράφοντας ονοματεπώνυμο ή την επωνυμία της επιχείρησής σας, ΑΦΜ και τηλέφωνο επικοινωνίας.