Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις
  • Αρχική
  • Επετειακές Εκδηλώσεις Πελοποννήσου

Πάτρα, Καλαμάτα, Πύργος. Από το 1846 μέχρι σήμερα.

​Η Εθνική Τράπεζα συμπληρώνει φέτος περισσότερα από 165 χρόνια συνεχούς παρουσίας στη Δυτική Πελοπόννησο, έχοντας δημιουργήσει σ' αυτή τη διαδρομή άρρηκτους δεσμούς με τον ιστορικό αυτόν τόπο.
Από το 1846 δίνει το δικό της συνεχές «παρών»​ στην Πάτρα, αποτελώντας αναπόσπαστο κομμάτι της οικονομικής και κοινωνικής ζωής της πόλης.
Λειτουργώντας ως κινητήριος μοχλός της τοπικής οικονομίας, επεκτείνει  το Δίκτυό της και το 1857 ιδρύει το πρώτο Κατάστημά της στην Καλαμάτα.
Η επέκταση συνεχίζεται και τα επόμενα χρόνια και το 1864 ιδρύει Κατάστημα στον Πύργο, λειτουργώντας ως καταλύτης ανάπτυξης στην πόλη για 150 χρόνια.

Επί ενάμιση αιώνα και πλέον, στηρίζει τις επιχειρηματικές και παραγωγικές δραστηριότητες της ευρύτερης περιοχής και συμβάλλει στην πρόοδο και την ευημερία της τοπικής οικονομίας και κοινωνίας, χτίζοντας μια σταθερή και διαχρονική σχέση εμπιστοσύνης με την πελατεία της κάθε πόλης.

Με αφορμή την ιστορική αυτή διαδρομή της Τράπεζας στις τρεις πόλεις, διοργανώνεται διάλεξη του καθηγητή κ. Πέτρου Θέμελη, με θέμα «Αρχαία Μεσσήνη 1986-2014»​, στο Δημοτικό Πνευματικό Κέντρο Καλαμάτας, στις 8 Δεκεμβρίου 2014.