Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Χρηματιστήρια

ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
Οι διεθνείς μετοχικές αγορές παρέμειναν εν πολλοίς αμετάβλητες την περασμένη εβδομάδα (εξαιρουμένων των ΗΠΑ), ενώ διατηρούνται οι προσδοκίες για χαλάρωση της νομισματικής πολιτικής από τις κεντρικές τράπεζες.
 

Ο δείκτης S&P500 αυξήθηκε κατά +0,3%, καταγράφοντας νέο ιστορικό υψηλό και ευρισκόμενος μια ανάσα από τις 3000 μονάδες. Άνοδο 1,8% σημείωσε ο κλάδος της Ενέργειας επωφελούμενος από τις υψηλότερες τιμές πετρελαίου.Στο μεταξύ ξεκίνησαν τη Δευτέρα (15/7) οι εταιρικές ανακοινώσεις με τη Citi, ενώ ακολουθούν οι JPMorgan, Wells Fargo και Goldman Sachs την Τρίτη. Υπενθυμίζουμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών η ετήσια μεταβολή των κερδών θα διαμορφωθεί σε -3,3% από -0,3% το προηγούμενο τρίμηνο, αν και αναμένεται ανάκαμψη προς το τέλος του 2019.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης EuroStoxx σημείωσε πτώση -1,0%, με τον κλάδο των Τραπεζών να σημειώνει απώλειες (-1,3%), καθώς με σκεπτικισμό αντιμετώπισαν οι επενδυτές την ανακοίνωση της Deutsche Bank (-8,1% σε εβδομαδιαία βάση, -5,4% από την αρχή του έτους). Συγκεκριμένα η τράπεζα δήλωσε ότι θα προχωρήσει σε αναδιάρθρωση η οποία ως το τέλος του 2022 θα κοστίσει €7,4 δισ. ενώ θα γίνουν και 18 χιλιάδες περικοπές θέσεων εργασίας.​​​​ Μετοχές (Ευρωζώνη)​
+​υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου  
+​οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη του 2019 διατηρούνται υψηλές
​-​οι αποτιμήσεις (Price/Earnings) δεν είναι ακόμα αρκετά ελκυστικές
​-πολιτική αβεβαιότητα (Ιταλία)
-

τέλος των καθαρών αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ​


Ουδέτερη στάση για τις μετοχές​​