Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Χρηματιστήρια

ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ


Πτώση για τις μετοχικές αγορές την περασμένη εβδομάδα, καθώς διατηρήθηκε η αβεβαιότητα για την πρόοδο στις εμπορικές διαπραγματεύσεις ΗΠΑ – Κίνας.

Αρνητικά οικονομικά στοιχεία (ΗΠΑ/ISM) και αυξημένη διάθεση κατοχύρωσης κερδών (+25% αρχή έτους), επίσης συνέβαλαν στην καθοδική δυναμική. Συνολικά, ο δείκτης MSCI AC World μειώθηκε κατά 0,5% σε εβδομαδιαία βάση (+19% από την αρχή του έτους). 

Στις ΗΠΑ, ο S&P500 υποχώρησε κατά 0,7% σε εβδομαδιαία βάση (+24% αρχή έτους). Ο βιομηχανικός κλάδος οδήγησε τις απώλειες (-2,3%) έπειτα και από τα υποδεέστερα του αναμενομένου στοιχεία για την επιχειρηματική εμπιστοσύνη (ISM), ιδιαίτερα στη μεταποίηση.

Στην άλλη όχθη του Ατλαντικού, ο δείκτης EuroStoxx υποχώρησε κατά 1,3% εβδομαδιαία. Εντονότερες απώλειες κατέγραψε ο δείκτης FTSE100 (-2,8%), λόγω και ανατίμησης της λίρας Αγγλίας η οποία προσέγγισε το $1,30 την περασμένη εβδομάδα, καθώς το 75% των εσόδων των εταιρειών του δείκτη, προέρχονται από το εξωτερικό και πιέζονται, ceteris paribus, από την ανατιμώμενη συναλλαγματική ισοτιμία.


 

​​​​ Μετοχές (Ευρωζώνη)​
+​υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου  
+​οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη του 2019 διατηρούνται υψηλές
​-​οι αποτιμήσεις (Price/Earnings) δεν είναι ακόμα αρκετά ελκυστικές
​-πολιτική αβεβαιότητα (Ιταλία)
-

τέλος των καθαρών αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ​


Ουδέτερη στάση για τις μετοχές