Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Χρηματιστήρια

ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
Οι εξελίξεις στο εμπόριο και τα μεικτά οικονομικά στοιχεία διατήρησαν τις μετοχές στις ΗΠΑ σε ρηχά νερά την περασμένη εβδομάδα.
 
Συγκεκριμένα ο δείκτης S&P500 έκλεισε την εβδομάδα σχεδόν αμετάβλητος (-0,2%) με τον Τεχνολογικό  (-1,6%) και τον Τραπεζικό κλάδο (-2,7%) να υπό-αποδίδουν. Να σημειωθεί ωστόσο ότι παρά τις αναταραχές στο εμπόριο, ο S&P500 βρίσκεται μόλις 2% χαμηλότερα από τα ιστορικά υψηλά του Απριλίου.


Καθώς οι ανακοινώσεις εταιρικών κερδών στις ΗΠΑ ολοκληρώνονται, με το 92% των εταιρειών να έχει ανακοινώσει αποτελέσματα, το 75% αυτών έχει υπέρ-αποδώσει, ενώ η ετήσια μεταβολή των κερδών διαμορφώνεται σε -0,5% στο 1ο τρίμηνο του έτους (-4,1% οι προσδοκίες πριν ξεκινήσουν οι ανακοινώσεις αποτελεσμάτων) από +13,4% στο 4ο τρίμηνο του 2018.

Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, κέρδη +1,8% σημείωσε ο EuroStoxx, μετά από την πιθανή αναβολή της επιβολής δασμών των ΗΠΑ σε εισαγόμενα αυτοκίνητα. Όσον αφορά τους κάδους, ισχυρά κέρδη σημείωσε ο κλάδος της Ενέργειας (+3,4%) και ο Τεχνολογικός (+3,5%).


​​​​ Μετοχές (Ευρωζώνη)​
+​υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου  
+​οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη του 2019 διατηρούνται υψηλές
​-​οι αποτιμήσεις (Price/Earnings) δεν είναι ακόμα αρκετά ελκυστικές
​-πολιτική αβεβαιότητα (Ιταλία)
-

τέλος των καθαρών αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ​


Ουδέτερη στάση για τις μετοχές​​