Είσοδος Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Χρηματιστήρια

ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
Οι διεθνείς μετοχικές αγορές σημείωσαν αισθητή πτώση την περασμένη εβδομάδα, με μεικτές αντιδράσεις στο ξεκίνημα της τρέχουσας (Δευτέρα & Τρίτη).
Μεταξύ άλλων, ανησυχίες σχετιζόμενες με το Brexit και ακόμη περισσότερο ο εντεινόμενος σκεπτικισμός για τις προοπτικές των οικονομικών σχέσεων ΗΠΑ και Κίνας, επιβάρυναν το επενδυτικό κλίμα.
Συνολικά, ο δείκτης MSCI ACWI υποχώρησε κατά 3,5% (-7,6% αρχή έτους), με τις μετοχικές αγορές των ανεπτυγμένων οικονομιών να υπό-αποδίδουν την περασμένη εβδομάδα (-3,7% | -6,6% αρχή έτους), έναντι των αναδυόμενων (-1,3% | -15,3% αρχή έτους).


 Ο δείκτης S&P 500 στις ΗΠΑ μειώθηκε κατά 4,6% σε εβδομαδιαία βάση, επιστρέφοντας σε αρνητικό έδαφος από την αρχή του έτους (-1,5%), με τον κλάδο των Τραπεζών στο προσκήνιο την περασμένη εβδομάδα (-8,2%), εν μέσω και υποχώρησης των επιτοκίων των κρατικών ομολόγων (δες ενότητα «Κρατικά Ομόλογα»). Ο δείκτης EuroStoxx κατέγραψε εβδομαδιαία υποχώρηση 3,6%, με τις Τράπεζες επίσης να υπο-αποδίδουν (-5,4%).​​​​ Μετοχές (Ευρωζώνη)​
+​υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου
+​οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη του 2019 διατηρούνται υψηλές
+​​ισχυρή ανάπτυξη ΑΕΠ και το 2019
​-​οι αποτιμήσεις (Price/Earnings) δεν είναι ακόμα ελκυστικές
​-πολιτική αβεβαιότητα (Ιταλία)
-

τέλος των καθαρών αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ​


Ουδέτερη / θετική στάση για τις μετοχές​​