Είσοδος Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Χρηματιστήρια

ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
Οι διεθνείς μετοχικές αγορές σημείωσαν άνοδο την περασμένη εβδομάδα, με τα θετικά μηνύματα από τις διαπραγματεύσεις μεταξύ ΗΠΑ και Κίνας για εμπορική συμφωνία, να αντισταθμίζουν τον αρνητικό αντίκτυπο από υποτονικά οικονομικά στοιχεία.
 
Συγκεκριμένα, ο S&P500 ενισχύθηκε κατά 1,4% (κλείσιμο Πέμπτης 14/2), παρότι την Πέμπτη τα στοιχεία για τις λιανικές πωλήσεις στις ΗΠΑ, είχαν αρνητική επίδραση (-0,3%). Ο κλάδος Ενέργειας υπέρ-απέδωσε την περασμένη εβδομάδα (+3,1% | +12,8% αρχή έτους), εν μέσω αύξησης των τιμών πετρελαίου.


Όσον αφορά τις εταιρικές ανακοινώσεις, με το 74% των εταιριών να έχουν προβεί σε ανακοινώσεις, το 68% παρουσιάζει κέρδη ανά μετοχή καλύτερα από τις προσδοκίες των αναλυτών. Η ετήσια αύξηση των κερδών ανά μετοχή (EPS) αναμένεται σε 13% στο Τ4:2018, από 26% μ.ό. στο 9Μ:2018.

Στην Ευρωζώνη, ο δείκτης Eurostoxx αυξήθηκε κατά 1,9% σε εβδομαδιαία βάση, με τις Ιταλικές Τράπεζες στο +2,5%, εν μέσω συνεχιζόμενης μείωσης των μη εξυπηρετούμενων δανείων (βλ. ενότητα «Κρατικά Ομόλογα»).

 


​​​​ Μετοχές (Ευρωζώνη)​
+​υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου  
+​οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη του 2019 διατηρούνται υψηλές
​-​οι αποτιμήσεις (Price/Earnings) δεν είναι ακόμα αρκετά ελκυστικές
​-πολιτική αβεβαιότητα (Ιταλία)
-

τέλος των καθαρών αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ​


Ουδέτερη στάση για τις μετοχές


​​