Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Χρηματιστήρια

ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 
Οι διεθνείς μετοχικές αγορές σημείωσαν κέρδη την περασμένη εβδομάδα, αν και το κλίμα αντιστράφηκε ελαφρώς μετά τη συνεδρίαση της ΕΚΤ.
 
Ο δείκτης S&P500 ενισχύθηκε κατά 0,9% σε εβδομαδιαία βάση μετά από δημοσίευμα ότι αυτήν την εβδομάδα αναμένεται η μετάβαση Αμερικανών αξιωματούχων στην Κίνα στο πλαίσιο εξέλιξης των  εμπορικών διαπραγματεύσεων.


Στο μεταξύ μεικτές ήταν οι ανακοινώσεις των εταιρικών αποτελεσμάτων την περασμένη εβδομάδα, με τη Facebook και την Google να ανακοινώνουν κέρδη ανά μετοχή άνω των προσδοκιών, ενώ Amazon και Tesla απογοήτευσαν. Μάλιστα η μετοχή της τελευταίας υποχώρησε 14% την ημέρα της ανακοίνωσης (-31% από την αρχή του έτους) λόγω μεγαλύτερων-των-αναμενομένων ζημιών (-$408εκ.). Συνολικά με το 41% των εταιρειών του S&P500 να έχει ανακοινώσει κέρδη το 77% αυτών έχει υπέρ-αποδώσει, ενώ σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η ετήσια μεταβολή των κερδών αναμένεται σε -2,7% από -0,3% στο προηγούμενο τρίμηνο.

Στην Ευρωζώνη, ο Eurostoxx σημείωσε άνοδο 1,1% σε εβδομαδιαία βάση (-0,6% την Πέμπτη), με τον κλάδο των Αυτοκινήτων να υπέρ-αποδίδει (+4,1%). Στο μεταξύ με το 21% των εταιριών του να έχουν ανακοινώσει αποτελέσματα το 52% έχει υπέρ-αποδώσει και σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η ετήσια μεταβολή των κερδών αναμένεται σε -0,5% από -2% στο προηγούμενο τρίμηνο. 

​​​​ Μετοχές (Ευρωζώνη)​
+​υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου  
+​οι προσδοκίες για τα εταιρικά κέρδη του 2019 διατηρούνται υψηλές
​-​οι αποτιμήσεις (Price/Earnings) δεν είναι ακόμα αρκετά ελκυστικές
​-πολιτική αβεβαιότητα (Ιταλία)
-

τέλος των καθαρών αγορών ομολόγων από την ΕΚΤ​


Ουδέτερη στάση για τις μετοχές​​