Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Χρηματιστήρια

ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ

 

 

Άνοδο σημείωσαν οι διεθνείς μετοχικές αγορές λαμβάνοντας ώθηση από τα συνεχιζόμενα ενθαρρυντικά αποτελέσματα στο μέτωπο των ιατρικών δοκιμών. Συνολικά, ο δείκτης MSCI AC World κατέγραψε άνοδο κατά 1,9% σε εβδομαδιαία βάση (+10% από την αρχή του έτους).

 

Στις ΗΠΑ, ο δείκτης S&P500 κατέγραψε άνοδο κατά 2% σε εβδομαδιαία βάση (+12,3% από την αρχή του έτους), σημειώνοντας νέο ιστορικό υψηλό την Τρίτη, λόγω της άρσης της πολιτικής αβεβαιότητας στις ΗΠΑ με τον απερχόμενο Πρόεδρο Τραμπ να συναινεί στην έναρξη των διαδικασιών ομαλής μεταβίβασης της εξουσίας. Επιπλέον, οι επενδυτές εξέλαβαν θετικά και την πρόταση της πρώην επικεφαλής της Κεντρικής Τράπεζας των ΗΠΑ (Fed) Γιέλεν από τον Μπάιντεν, για τη θέση του νέου Υπουργού Οικονομικών της χώρας.
 
Στην άλλη πλευρά του Ατλαντικού, ο δείκτης EuroStoxx ενισχύθηκε κατά 1,1% σε εβδομαδιαία βάση, με υπέρ-απόδοση των κλάδων της Ενέργειας (+5,7%), λόγω των υψηλότερων τιμών πετρελαίου και των Ταξιδιών και Αναψυχής (+5%), λόγω προσδοκιών για μεσοπρόθεσμη ανάκαμψη του κλάδου μετά τη διάθεση των εμβολίων.


​​​​ Μετοχές (Ευρωζώνη)​
+​υψηλά ασφάλιστρα κινδύνου  (risk-premia)
+ αισιόδοξες εκτιμήσεις για ανάκαμψη της εταιρικής κερδοφορίας το 2021 (+52% από -40% το 2020)
​-​οι αποτιμήσεις (Price/Earnings) είναι σε πολύ υψηλά επίπεδα σε απόλυτους όρους (19.4x)


Ουδέτερη στάση για τις μετοχές