Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


 

Στις ΗΠΑ, με ενδιαφέρον αναμένονται την Πέμπτη τα εβδομαδιαία στοιχεία που αφορούν τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας, καθώς συνδράμουν σημαντικά σε μία σχετικά ενημερωμένη εκτίμηση της κατάστασης της αγοράς εργασίας και εν γένει της οικονομικής δραστηριότητας. Την Πέμπτη και την Παρασκευή, η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία της αγοράς κατοικίας για τον μήνα Μάρτιο.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται το ποσοστό ανεργίας του Φεβρουαρίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν ότι διαμορφώθηκε σε 5,1% από 5% τον Ιανουάριο. Την Τετάρτη, με ενδιαφέρον αναμένεται η ανακοίνωση για τον πληθωρισμό του Μαρτίου. Η ετήσια μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή το Φεβρουάριο είχε διαμορφωθεί σε 0,4%, ενώ του αντίστοιχου δομικού δείκτη σε 0,9%. Επιπρόσθετα, οι πρόδρομοι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI για τον Απρίλιο, καθώς και τα στοιχεία του Μαρτίου για τις λιανικές πωλήσεις, θα παράσχουν πολύτιμη πληροφόρηση για το οικονομικό momentum.

Στη Ζώνη του Ευρώ, η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (22/4) και οι πρόδρομοι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI (23/4) για τον Απρίλιο, στα πλαίσια εκτίμησης της τρέχουσας οικονομικής δυναμικής.

Τέλος, στην Ιαπωνία, ανακοινώνονται την Παρασκευή ο πληθωρισμός του Μαρτίου καθώς και οι πρόδρομοι δείκτες PMI για τον Απρίλιο.

​​