Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


 

 

Στη Ζώνη του Ευρώ, η προσοχή των επενδυτών επικεντρώνεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη. Δεδομένου και του ήδη εξαιρετικά επεκτατικού χαρακτήρα της νομισματικής πολιτικής, δεν αναμένονται μεταβολές στο πεδίο αυτό. Επίσης την Παρασκευή στο επίκεντρο θα βρεθούν ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης καθώς και οι πρόδρομοι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI για τον Ιανουάριο, καθώς θα παράσχουν σημαντική πληροφόρηση για τις τρέχουσες τάσεις στην οικονομία. Να σημειωθεί ότι τον Δεκέμβριο ο δείκτης PMI στη μεταποίηση μειώθηκε κατά 0,6 μονάδες σε 46,3, παραμένοντας κάτω από το επίπεδο επέκτασης/συρρίκνωσης της οικονομικής δραστηριότητας (50) για 11ο συνεχή μήνα. Στον τομέα των υπηρεσιών, η θετική δυναμική διατηρείται με το δείκτη PMI να αυξάνεται κατά 0,9 μονάδες σε 52,9.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Παρασκευή ανακοινώνεται ο δείκτης PMI στον τομέα της μεταποίησης του Ιανουαρίου. Να σημειωθεί ότι το Δεκέμβριο ο δείκτης υποχώρησε στο 47,5, το δεύτερο χαμηλότερο των τελευταίων 7½ χρόνων (47,4 τον Αύγουστο του 2019).

Τέλος στην Ιαπωνία, το βλέμμα στρέφεται στα στοιχεία του Δεκεμβρίου για τον πληθωρισμό, χωρίς να αναμένεται κάποια σημαντική μεταβολή (0,7% ετήσια μεταβολή από 0,5% τον προηγούμενο μήνα).
 

 


 

​​