Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


 

Στις ΗΠΑ, η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία της αγοράς κατοικίας για τον μήνα Δεκέμβριο. Tην Παρασκευή, με ενδιαφέρον αναμένονται τα εβδομαδιαία στοιχεία που αφορούν τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας καθώς συνδράμουν σημαντικά σε μία σχετικά ενημερωμένη εκτίμηση της κατάστασης της αγοράς εργασίας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ενδιαφέρον αναμένεται την Τετάρτη, η ανακοίνωση για τον πληθωρισμό του Δεκεμβρίου, Σημειώνεται ότι η ετήσια μεταβολή του δείκτη τιμών καταναλωτή το Νοέμβριο είχε διαμορφωθεί σε 0,3%, ενώ του αντίστοιχου δομικού δείκτη σε 1,1%. Την Παρασκευή, οι πρόδρομοι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI για τον Ιανουάριο καθώς και τα στοιχεία του Δεκεμβρίου για τις λιανικές πωλήσεις, θα παράσχουν πολύτιμη πληροφόρηση.

Στη Ζώνη του Ευρώ, η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένεται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (21/1) και οι πρόδρομοι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI (22/1) για τον Ιανουάριο, στα πλαίσια εκτίμησης της τρέχουσας οικονομικής δυναμικής.

Στην Κίνα, η προσοχή επικεντρώνεται στο ΑΕΠ του 4ου τριμήνου και στα στοιχεία του Δεκεμβρίου για την οικονομική δραστηριότητα.

​​