Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


Στις ΗΠΑ, η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), η οποία αναμένεται να προχωρήσει σε μείωση του βασικού της επιτοκίου κατά 25 μ.β., για δεύτερη φορά σε σύντομο χρονικό διάστημα (η πρώτη έλαβε χώρα στις 31 Ιουλίου), στο εύρος 1,75%-2,0%. Με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται και οι τριμηνιαίες οικονομικές προβλέψεις της Fed καθώς και οι προβλέψεις των συμμετεχόντων στην Ομοσπονδιακή Επιτροπή Ανοικτής Αγοράς για την πορεία του επιτοκίου τα επόμενα χρόνια. Να σημειώσουμε ότι σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αγορών θα λάβουν χώρα τρεις επιπλέον μειώσεις επιτοκίων τους επόμενους 15 μήνες. Επίσης την Τρίτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τη βιομηχανική παραγωγή του Αυγούστου.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Πέμπτη συνεδριάζει η Τράπεζα της Αγγλίας. Δεδομένης της διατήρησης της πολιτικής αβεβαιότητας και της χαμηλής ορατότητας όσον αφορά την πορεία του Brexit, δεν αναμένονται μεταβολές στη νομισματική πολιτική (τρέχον επιτόκιο: 0,75%). Επίσης την Τετάρτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Αυγούστου. Η ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αναμένεται σε 1,8% από 2,1% τον Ιούλιο.

Τέλος, στην Κίνα, τη Δευτέρα ανακοινώνονται τα στοιχεία του Αυγούστου για την βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η βιομηχανική παραγωγή επιταχύνθηκε ελαφρώς (+5,2% ετήσια μεταβολή, από 4,8% τον Ιούλιο) ενώ ο ετήσιος ρυθμός αύξησης των λιανικών πωλήσεων αναμένεται περίπου στα ίδια επίπεδα (+7,9% ετήσια μεταβολή). 
 

 


 

​​