Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 

 


Στις ΗΠΑ, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία του Φεβρουαρίου για τον πληθωρισμό, μεταξύ άλλων και λόγω του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζει στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η ετήσια αύξηση του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή αναμένεται να επιβραδυνθεί σε 2,2% από 2,5% τον Ιανουάριο ενώ η ετήσια αύξηση του αντίστοιχου Δομικού Δείκτη αναμένεται να  παραμείνει αμετάβλητη σε σχέση με τον προηγούμενο μήνα στο 2,3%. Την Παρασκευή ανακοινώνεται ο Δείκτης Καταναλωτικής Εμπιστοσύνης του Πανεπιστήμιου Μίσιγκαν του Μαρτίου, ο οποίος αναμένεται να σημειώσει πτώση σε  96,4 από 101 τον Ιανουάριο.

Στην Ζώνη του Ευρώ, στο επίκεντρο θα βρεθεί η συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) την Πέμπτη με τους επενδυτές να αναμένουν μείωση κατά 10 μ.β. στο επιτόκιο διευκόλυνσης αποδοχής καταθέσεων σε -0,60% από 0,50% και διατήρηση του επιτοκίου προσφοράς για πράξεις κύριας αναχρηματοδότησης σε 0%. Την Τρίτη, η προσοχή στρέφεται στην τελική εκτίμηση για το ΑΕΠ του 3ου τριμήνου, η πρώτη που θα περιλαμβάνει και αναλυτικά στοιχεία ανά κατηγορία δαπανών, χωρίς να αναμένεται κάποια μεταβολή σε σχέση με την προηγούμενή εκτίμηση (0,1% τριμηνιαία μεταβολή και 0,9% ετήσια μεταβολή). 

 

Στην Κίνα, η προσοχή επικεντρώνεται στα στοιχεία του Φεβρουαρίου για το εξωτερικό εμπόριο, στα πλαίσια καλύτερης εκτίμησης της τρέχουσας δυναμικής για την οικονομική δραστηριότητα. Οι αναλυτές εκτιμούν ότι η ετήσια μεταβολή των εξαγωγών από αρχή του έτους θα διαμορφωθεί σε -15,2% από +7,6% το Δεκέμβριο και των εισαγωγών σε -16,6% από +16,3%.

 

 


 

​​