Είσοδος Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 

Στις ΗΠΑ, με ενδιαφέρον αναμένεται η δημοσίευση των πρακτικών της τελευταίας (29 – 30 Ιανουαρίου) συνεδρίασης της Ομοσπονδιακής Τράπεζας (Fed), κατά την οποία υπήρξε σημαντική αλλαγή στάσης ως προς τις επόμενες κινήσεις στη νομισματική πολιτική. Υπενθυμίζουμε ότι η Fed κατά τη συνεδρίαση αυτή αποφάσισε να «παγώσει» τις αυξήσεις επιτοκίων (2,50%) και σηματοδότησε ότι θα τερματίσει νωρίτερα τη διαδικασία μείωσης του ισολογισμού της.

Στην Ζώνη του Ευρώ, η προσοχή στρέφεται στους πρόδρομους δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI για τον Φεβρουάριο, στα πλαίσια εκτίμησης του κατά πόσο διατηρείται το υποτονικό επιχειρηματικό κλίμα. Σημειώνεται ότι ο σύνθετος δείκτης PMI είχε ανέλθει σε 50,7 τον Ιανουάριο, τα χαμηλότερα επίπεδα από τον Ιούλιο του 2013, παραπέμποντας σε οριακή μόνον μεγέθυνση της οικονομικής δραστηριότητας.

Στο Ηνωμένο Βασίλειο ανακοινώνονται τα στοιχεία του Δεκεμβρίου για την αγορά εργασίας, με το ποσοστό ανεργίας να εκτιμάται ότι παρέμεινε στα ιδιαίτερα χαμηλά επίπεδα του 4,0% (τα χαμηλότερα επίπεδα από το Μάρτιο του 1975). 

Τέλος, στην Ιαπωνία, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία του Ιανουαρίου για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι παραμένει σε υποτονικά επίπεδα.

 
 

​​