Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


 

Στις ΗΠΑ, η προσοχή στρέφεται στα στοιχεία της αγοράς κατοικίας για το μήνα Ιούνιο. Επίσης, την Πέμπτη με ενδιαφέρον αναμένονται τα εβδομαδιαία στοιχεία που αφορούν τις αιτήσεις για επίδομα ανεργίας καθώς συνδράμουν σημαντικά σε μία σχετικά ενημερωμένη εκτίμηση της κατάστασης της αγοράς εργασίας και εν γένει της οικονομικής δραστηριότητας.

 

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, οι πρόδρομοι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI για τον Ιούλιο, καθώς και τα στοιχεία του Ιουνίου για τις λιανικές πωλήσεις, θα παράσχουν πολύτιμη πληροφόρηση για το οικονομικό momentum.  

Στην Ιαπωνία, την Τρίτη δημοσιεύονται τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Ιουνίου. Τον Μάιο, η ετήσια μεταβολή του Δείκτη Τιμών Καταναλωτή είχε διαμορφωθεί σε -0,1%, ενώ του αντίστοιχου Δομικού Δείκτη στο     -0,2%.  

Στη Ζώνη του Ευρώ, η προσοχή στρέφεται στη συνεδρίαση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας την Πέμπτη. Επίσης, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται ο δείκτης καταναλωτικής εμπιστοσύνης (22/7) και οι πρόδρομοι δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI (23/7) για τον Ιούλιο, στα πλαίσια εκτίμησης της τρέχουσας οικονομικής δυναμικής

​​