Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 

 

 

Στις ΗΠΑ, τα στοιχεία του Ιουνίου για τις λιανικές πωλήσεις και τη βιομηχανική παραγωγή θα παράσχουν πολύτιμη πληροφόρηση για την πορεία της οικονομικής δραστηριότητας. Να σημειωθεί ότι το Μάιο οι λιανικές πωλήσεις σημείωσαν άνοδο (+0,5% μηνιαία μεταβολή, +0,4% για το «control-group» το οποίο περιλαμβάνεται και στον υπολογισμό του ΑΕΠ), ωστόσο μικρή επιβράδυνση αναμένεται τον Ιούνιο (+0,2% μηνιαία μεταβολή). Με ενδιαφέρον αναμένονται και στοιχεία για την αγορά κατοικίας, στα πλαίσια εκτίμησης του momentum στον κλάδο, δεδομένης και της συνεχούς συρρίκνωσης που έχουν σημειώσει οι επενδύσεις σε κατοικίες από το 1ο τρίμηνο του 2018 (-3,0% μ.ο. τριμηνιαία ετησιοποιημένα).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, την Τρίτη ανακοινώνονται τα στοιχεία για την αγορά εργασίας του Μαΐου. Το ποσοστό ανεργίας αναμένεται να παραμείνει αμετάβλητο σε 3,8%, χαμηλό από το 1975.

Στην Ιαπωνία, την Παρασκευή ανακοινώνονται τα στοιχεία του Ιουνίου για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι παραμένει σε υποτονικά επίπεδα.

Τέλος στην Κίνα, τη Δευτέρα ανακοινώνονται τα στοιχεία του ΑΕΠ για το 2ο τρίμηνο του έτους. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η ετήσια μεταβολή αναμένεται να διαμορφωθεί σε 6,2%, από 6,4% το προηγούμενο τρίμηνο και 6,6% το 2018. Επίσης την ίδια μέρα ανακοινώνονται τα στοιχεία του Ιουνίου για την βιομηχανική παραγωγή και τις λιανικές πωλήσεις. Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, η βιομηχανική παραγωγή αναμένεται να επιταχυνθεί ελαφρώς (+5,2% ετήσια μεταβολή, από 5% το Μάιο) ενώ οι λιανικές πωλήσεις αναμένεται ότι θα παραμείνουν περίπου στα ίδια επίπεδα (+8,5% ετήσια μεταβολή).


 

 


 

​​