Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 


 

Στις ΗΠΑ, το ενδιαφέρον στρέφεται στα στοιχεία για την αγορά κατοικίας (Εκδοθείσες Άδειες Οικοδομών, Ενάρξεις Κατοικιών, Πωλήσεις Υφιστάμενων Κατοικιών). Να σημειωθεί ότι η αγορά κατοικίας τις ΗΠΑ εμφανίζεται υπέρ-τιμημένη, με τον δείκτη S&P CoreLogic Case-Shiller National Home Price Index να βρίσκεται τον Αύγουστο στο 100ο εκατοστημόριο έναντι του ιστορικού μέσου όρου 1990-2021.

Στη Ζώνη του Ευρώ, την Παρασκευή, ανακοινώνονται τα στοιχεία του Οκτωβρίου για τους πρόδρομους δείκτες οικονομικής δραστηριότητας (PMIs). Σύμφωνα με τις εκτιμήσεις των αναλυτών, ο δείκτης PMI στον τομέα της μεταποίησης αναμένεται να υποχωρήσει ελαφρώς σε 57 από 58,6 τον προηγούμενο μήνα, ενώ ο δείκτης PMI στον τομέα των υπηρεσιών αναμένεται να υποχωρήσει στο 55 από 56,4 το Σεπτέμβριο

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ιδιαίτερο ενδιαφέρον αναμένονται την Τετάρτη τα στοιχεία για τον πληθωρισμό του Σεπτεμβρίου, με τους αναλυτές να εκτιμούν την ετήσια μεταβολή σε 3,0% από 3,2% τον Αύγουστο.

Τέλος στην Κίνα, τη Δευτέρα ανακοινώνονται τα στοιχεία για το ΑΕΠ στο 3ο τρίμηνο του έτους. Η ετήσια μεταβολή αναμένεται να διαμορφωθεί σε 5,0% από 7,9% το Τ2:2021. Επίσης την ίδια μέρα ανακοινώνονται οι λιανικές πωλήσεις και η βιομηχανική παραγωγή του Σεπτεμβρίου.


 

 

​​