Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Οικονομικές Ανακοινώσεις

​​​
ΕΛΛΑΔΑ
ΕΥΡΩΖΩΝΗ
ΧΡΗΜΑΤΙΣΤΗΡΙΑ​

ΣΥΝΑΛΛΑΓΜΑ


ΚΡΑΤΙΚΑ ΟΜΟΛΟΓΑ

 
ΕΜΠΟΡΕΥΜΑΤΑ
​​
​ΟΙΚΟΝΟΜΙΚΕΣ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΕΙΣ
 

 

Στις ΗΠΑ, την Τετάρτη δημοσιεύονται τα πρακτικά από την τελευταία συνεδρίαση της Fed (30 Απριλίου-1 Μαΐου). Να σημειωθεί ότι σε αυτή τη συνεδρίαση ο κ. Powell επανέλαβε ότι η Fed παραμένει σε στάση αναμονής, χωρίς να κλίνει σε αυτή τη φάση υπέρ κάποιας συγκεκριμένης κατεύθυνσης (αύξηση ή μείωση επιτοκίων) όσον αφορά τις επόμενες κινήσεις στη νομισματική πολιτική, ενώ απέφυγε οποιαδήποτε αναφορά θα μπορούσε να ερμηνευτεί ως υποστηρικτική της εκτίμησης των αγορών ότι επίκειται κάποια μείωση στο βασικό επιτόκιο.

Στην Ζώνη του Ευρώ, η προσοχή στρέφεται στους πρόδρομους δείκτες επιχειρηματικής δραστηριότητας PMI για το Μάιο, στα πλαίσια εκτίμησης του κατά πόσο διατηρείται το υποτονικό επιχειρηματικό κλίμα. Σημειώνεται ότι ο σύνθετος δείκτης PMI είχε ανέλθει σε 51,5 τον Απρίλιο, χαμηλό τριών μηνών, με τον πρόδρομο δείκτη PMI στον τομέα της Μεταποίησης κάτω από το όριο του 50 για 3ο συνεχόμενο μήνα (47,9).

Στο Ηνωμένο Βασίλειο, με ενδιαφέρον αναμένονται τα στοιχεία του Απριλίου για τον πληθωρισμό, δεδομένου, μεταξύ άλλων, και του κεντρικού ρόλου που διαδραματίζει στη διαμόρφωση της νομισματικής πολιτικής. Το Μάρτιο ο δείκτης τιμών καταναλωτή αυξήθηκε κατά 1,9% (ετήσια μεταβολή).

Τέλος, στην Ιαπωνία, τη Δευτέρα ανακοινώνεται το ΑΕΠ για το 1ο τρίμηνο του έτους, με την τριμηνιαία μεταβολή να αναμένεται σε -0,1% από +0,5% το Τ4:2018. Επίσης, την Παρασκευή δημοσιεύονται τα στοιχεία του Απριλίου για τον πληθωρισμό, ο οποίος εκτιμάται ότι παραμένει σε υποτονικά επίπεδα.


 


 

​​