Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Ασφάλιση Ε.Ι.Χ. (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης) και Μοτοσυκλετών

​​​

 

Η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε μία σειρά έξι (6) προγραμμάτων ασφάλισης οχημάτων (Επιβατικά Ιδιωτικής Χρήσης) και μοτοποδηλάτων (≤50cc) / μοτοσυκλετών (>50cc) (MOTO) τα οποία διανέμονται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας : 

 • Κλασικό & Auto Protect Κλασικό – Οικονομική επιλογή: Συνδυάζουν την υποχρεωτική ασφάλιση που επιβάλλει ο νόμος με επιλεγμένες καλύψεις, απαραίτητες για την προστασία του οχήματος και του ίδιου του οδηγού, όπως η αποκατάσταση ζημιών από ανασφάλιστο όχημα και η εγγύηση ασφαλίστρου.
 • Έξτρα & Auto Protect Έξτρα – Έξτρα κάλυψη: Με ένα μικρό επιπλέον κόστος, σας προσφέρουν όλες τις καλύψεις των αντίστοιχων κλασικών πακέτων και έξτρα προστασία από τους πιο συνήθεις κινδύνους, όπως η κλοπή, οι ζημιές από πυρκαγιά ή φυσικά φαινόμενα - χαλαζόπτωση, η προστασία του οδηγού με κάλυψη για προσωπικό ατύχημα και η νομική προστασία.
 • Προνομιακό & Auto Protect Προνομιακό – Πλήρης προστασία: Συνδυάζουν ένα πλήθος καλύψεων που προστατεύουν τον οδηγό και το όχημά του, ακόμα και αν συμβεί ατύχημα από δική του υπαιτιότητα (Μικτή ασφάλιση).

Τα πακέτα Auto Protect Κλασικό και Auto Protect Έξτρα (για οχήματα αξίας μέχρι και €25.000), διατίθενται  μέσω Internet Banking και Mobile Banking .

Όταν έχετε τη σωστή ασφάλεια αυτοκινήτου, κάθε θέμα λύνεται απλά.


 

Διατίθενται έξι (6) προγράμματα  ασφάλισης, ανάλογα με το είδος του οχήματος (αυτοκίνητο ή μοτοσυκλέτα) και τις παρεχόμενες καλύψεις.

 Τα προγράμματα αφορούν στην ασφάλιση επιβατικών οχημάτων ιδιωτικής χρήσης (Ε.Ι.Χ.) και μοτοποδηλάτων (≤50cc) / μοτοσυκλετών (>50cc) (MOTO)

​ ​ ​ ​ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
ΚΑΛΥΨΕΙΣΚΛΑΣΙΚΟ / AUTO PROTECT ΚΛΑΣΙΚΟΕΞΤΡΑ / AUTO PROTECT ΕΞΤΡΑΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ / AUTO PROTECT ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ
​Αστική ευθύνη έναντι τρίτων​​√​​√​​​√
​Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα​​√​​​√​​​√
​Τοπική ρυμούλκηση οχήματος λόγω ατυχήματος (*)​​√​​​√​​​√
​Εγγύηση Ασφαλίστρου​​√​​​√​​​√
​Φροντίδα ατυχήματος​​√​​​√​​​√
​Νομική προστασία√ / Προαιρετικά στο Auto Protect Κλασικό​​​√​​​√
​Ασφάλιση πυρός​​​√​​​√
​Τρομοκρατικές & Κακόβουλες ενέργειες πυρός​​​√​​​√
​Ολική & Μερική Κλοπή​​​√​​​√
​Αντικατάσταση αυτοκινήτου λόγω ολικής κλοπής​​​√​​​√
​Φυσικά φαινόμενα​​​√​​​√
​Προσωπικό ατύχημα οδηγούΠροαιρετικά στο Auto Protect Κλασικό​​​√​​​​​√
​Ζημιές ιδίου οχήματος από κλοπή​​​Μόνο στο Έξτρα​​​√
​Ζημιές ιδίου οχήματος (μικτή)​​​√
​Ζημιές ιδίου οχήματος από κακόβουλες ενέργειες​​​√
​Θραύση κρυστάλλων​Προαιρετικά​Προαιρετικά​​​​√
​Οδική βοήθεια λόγω ατυχήματος ή βλάβης (*)​Προαιρετικά​​Προαιρετικά​​Προαιρετικά

(*) Η δυνατότητα παροχής της κάλυψης για τις μοτοσυκλέτες εξαρτάται από τον κυβισμό.

Ειδικότερα τα πακέτα ασφάλισης Κλασικό και Auto Protect Κλασικό παρέχονται σε αυτοκίνητα και μοτοσυκλέτες, ενώ τα  πακέτα Έξτρα, Auto Protect Έξτρα, Προνομιακό και Auto Protect Προνομιακό παρέχονται μόνο σε αυτοκίνητα (Ε.Ι.Χ.).

Το πρόγραμμα Auto Protect Έξτρα για Ε.Ι.Χ αξίας μέχρι και €25.000 παρέχεται άμεσα χωρίς προασφαλιστικό έλεγχο. Ωστόσο, η Εθνική Ασφαλιστική διατηρεί το δικαίωμα να πραγματοποιήσει έκθεση πραγματογνωμοσύνης για έλεγχο του ασφαλισμένου οχήματος κατά περίπτωση πριν ή μετά από την έκδοση του ασφαλιστηρίου.

Τα πακέτα Auto Protect Κλασικό και Auto Protect Έξτρα (για οχήματα αξίας μέχρι και €25.000), διατίθενται μέσω Internet Banking και Mobile Banking . Για την αντίστοιχη προσυμβατική ενημέρωση πατήστε εδώ και για τα έγγραφα πληροφοριών για το ασφαλιστικό προϊόν πατήστε εδώ .

Δεν παρέχεται η δυνατότητα ασφάλισης σε περίπτωση άλλης ενεργής ασφάλισης του ίδιου οχήματος στην Εθνική Ασφαλιστική ή ενεργής ασφάλισης στα υφιστάμενα πακέτα.

Το ασφάλιστρο κάθε προγράμματος εξαρτάται από μια σειρά παραμέτρων, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: η χρήση (π.χ. Ε.Ι.Χ., ΜΟΤΟ) του οχήματος, ο κυβισμός του κινητήρα, η ισχύς (KW), η ζώνη κυκλοφορίας του οχήματος, ο αριθμός των θέσεων (μόνο για το αυτοκίνητο), το πλήθος των ζημιών, η ηλικία του οδηγού (μικρότερη των 23 ετών), η ημερομηνία απόκτησης διπλώματος (μικρότερη του ενός έτους), η ύπαρξη ρυμουλκούμενου.

Εξαιρείται η ασφάλιση οχημάτων με προσωρινές (ορισμένης διάρκειας) ή ξένες πινακίδες, καθώς και η ασφάλιση ενοικιαζόμενων οχημάτων ιδιωτικής χρήσης. Η εξαίρεση αυτή περιλαμβάνει κάθε μορφής ενοικίασης (leasing, μακροχρόνια και βραχυχρόνια μίσθωση κ.λ.π.). Επιπλέον εξαιρούνται τα οχήματα που παρέχουν υπηρεσίες transfer.

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους ασφάλισης των προγραμμάτων Κλασικό, Auto Protect Κλασικό, Έξτρα, Auto Protect Έξτρα, Προνομιακό και Auto Protect Προνομιακό πατήστε εδώ .

Επισκεφθείτε ένα από τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας και ενημερωθείτε από τα κατάλληλα πιστοποιημένα στελέχη στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση αναλυτικά, για τα χαρακτηριστικά, τις καλύψεις και τους όρους των προγραμμάτων και επιλέξτε το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.  

 

Η  καταχώριση αυτή έχει χαρακτήρα καθαρά πληροφοριακό και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία προσυμβατική ενημέρωση, την ασφαλιστική σύμβαση και τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτής. Οι πλήρεις προ-συμβατικές και συμβατικές πληροφορίες για τα εν λόγω προγράμματα είναι διαθέσιμες στα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. και ηλεκτρονικά, για την περίπτωση προγραμμάτων που διατίθενται μέσω Internet ή/και Mobile Banking.

Για τα έγγραφα πληροφοριών για το ασφαλιστικό προϊόν πατήστε εδώ .

Τα ασφαλιστικά προγράμματα δημιουργήθηκαν από την Εθνική Ασφαλιστική και διανέμονται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10559, Αθήνα, Α.Μ.Ε.Ε.Α.: 311481. H διάθεση των ασφαλιστικών προγραμμάτων διενεργείται μόνο από Στελέχη της Τράπεζας που είναι πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Η Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αριθμό 1028 ως ασφαλιστικός πράκτορας. Τα στοιχεία του Ειδικού Μητρώου δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.)» Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μέσω του οποίου μπορείτε να εξακριβώσετε την εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο. Ιστότοπος Ε.ΣΗ.Π.: http://insuranceregistry.uhc.gr/.

 

 

Επισκεφθείτε σήμερα κιόλας ένα από τα Καταστήματά μας για  περισσότερες πληροφορίες.

Βασικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι:

 • το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ
 • αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος

 

Ενημερωθείτε για τα απαιτούμενα σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο έγγραφα πιστοποίησης ταυτότητας του πελάτη στο έντυπο Συστηθήκατε; Αν όχι... κάντε το τώρα.​

Τα πακέτα Auto Protect Κλασικό και Auto Protect Έξτρα (για οχήματα αξίας μέχρι και €25.000), διατίθενται και μέσω Internet Banking και Mobile Banking .

Δυνατότητες που σας προσφέρει το πρόγραμμά σας

 • Άμεση έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το πρόγραμμα Κλασικό / Auto Protect Κλασικό με την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου.
 • Γρήγορη και απλή διαδικασία  προασφαλιστικού ελέγχου για τα προγράμματα Έξτρα / Auto Protect Έξτρα και Προνομιακό / Auto Protect Προνομιακό.
 • Ευελιξία ως προς τη διάρκεια ασφάλισης με επιλογή τρίμηνης, τετράμηνης, εξάμηνης ή ετήσιας διάρκειας ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
 • Αυτόματη πληρωμή ασφαλίστρων μέσω πάγιας εντολής για την ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας συμβολαίου.
 • Πληρωμή των ασφαλίστρων εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας μέσω πιστωτικών καρτών της ΕTΕ με έως 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με τη διάρκεια.​
 • Οργανωμένη εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος:
  • Φροντίδα Ατυχήματος
  • Τοπική Ρυμούλκηση
  • Οδική Βοήθεια (προαιρετική κάλυψη)​​
 • Συμμετοχή στο Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού:  ακόμα  και σε περίπτωση  μη υπαιτιότητάς σας, η αποζημίωση δίνεται από την Εθνική Ασφαλιστική.
 • Κάλυψη ζημιάς του οχήματός σας από ανασφάλιστο όχημα και Νομική Προστασία.
 • Εγγύηση Ασφαλίστρου: Σε περίπτωση μέχρι και 2 ατυχημάτων το χρόνο από υπαιτιότητά σας δεν αυξάνεται το ασφάλιστρό σας.

 

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις  

 • Τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ατυχήματος;
  Και τα έξι προγράμματα ασφάλισης  (Κλασικό/Auto Protect Κλασικό, Έξτρα/Auto Protect Έξτρα, Προνομιακό/Auto Protect Προνομιακό) σας παρέχουν την κάλυψη «Φροντίδα Ατυχήματος».  Σε περίπτωση ατυχήματος θα πρέπει να επικοινωνήσετε τη στιγμή του συμβάντος με την 24ωρη γραμμή εξυπηρέτησης της  Εθνικής Ασφαλιστικής τηλ. 18189 ή στο τηλ. +30 210 90 99 999. Άμεσα στον τόπο του ατυχήματος έρχεται συνεργάτης της Εθνικής Ασφαλιστικής που αναλαμβάνει την καταγραφή των συνθηκών του ατυχήματος, τη φωτογράφιση, τη συμπλήρωση δήλωσης ατυχήματος ενώ φροντίζει επίσης για τη ρυμούλκηση του οχήματος, εάν αυτό είναι απαραίτητο.
 • Εάν δεν καλέσω επί τόπου την "Φροντίδα Ατυχήματος", τι πρέπει να κάνω σε περίπτωση ζημιάς;
  Σε περίπτωση ζημιάς, θα πρέπει να επικοινωνήσετε με την Εθνική Ασφαλιστική στο τηλ.  18189 όπου θα σας δοθούν οδηγίες προκειμένου:  α) να οριστεί ραντεβού για τη διενέργεια της πραγματογνωμοσύνης σε συνεργείο της επιλογής σας ή να ενημερωθείτε για τα συνεργαζόμενα με την Εθνική Ασφαλιστική συνεργεία β) να ενημερωθείτε για τη διαδικασία αποζημίωσης και γ) να ενημερωθείτε  για το ακριβές status της πορείας διακανονισμού της ζημιάς.
 • Ποια είναι η διαδικασία αποζημίωσης σε περίπτωση ατυχήματος;
  Μετά τη διεκπεραίωση των εργασιών επισκευής του οχήματός σας, αποστέλλετε τα πρωτότυπα τιμολόγια με συστημένη επιστολή στην Εθνική Ασφαλιστική προκειμένου να ολοκληρωθεί ο διακανονισμός, εκτός και αν το όχημα μεταφερθεί σε συνεργείο συνεργαζόμενο με την Εθνική Ασφαλιστική, όπου γίνεται απευθείας η καταβολή των εξόδων επισκευής.