Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Ασφάλιση Φ.Ι.Χ. (Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης) Αγροτικής Χρήσης

​Η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε μία σειρά τριών προγραμμάτων ασφάλισης οχημάτων Φ.Ι.Χ. (Φορτηγά Ιδιωτικής Χρήσης) Αγροτικής Χρήσης τα οποία διανέμονται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας.

 • Κλασικό – Οικονομική επιλογή: Συνδυάζει την υποχρεωτική ασφάλιση που επιβάλλει ο νόμος με επιλεγμένες καλύψεις, απαραίτητες για την προστασία του οχήματος και του ίδιου του οδηγού, όπως η αποκατάσταση ζημιών από ανασφάλιστο όχημα, η εγγύηση ασφαλίστρου και η νομική προστασία.
 • Έξτρα – Έξτρα κάλυψη: Με ένα μικρό επιπλέον κόστος, σας προσφέρει όλες τις καλύψεις του Κλασικού και έξτρα προστασία από τους πιο συνήθεις κινδύνους, όπως η κλοπή, οι ζημιές από πυρκαγιά, αλλά και προστασία του οδηγού με κάλυψη για προσωπικό ατύχημα.
 • Προνομιακό – Πλήρης προστασία: Συνδυάζει ένα πλήθος καλύψεων που προστατεύουν τον οδηγό και το όχημά του, ακόμα και αν συμβεί ατύχημα από δική του υπαιτιότητα (Μικτή ασφάλιση).

Για περισσότερες  λεπτομέρειες δείτε την Αναλυτική Περιγραφή.

​Προϋπόθεση ασφάλισης του αγροτικού οχήματός σας, είναι να χαρακτηρίζεται ως Φορτηγό Ιδιωτικής Χρήσης (Φ.Ι.Χ.) με μία από τις παρακάτω περιγραφές στο πεδίο των παρατηρήσεων της άδειας κυκλοφορίας:

 • «Για τη μεταφορά αγροτικών προϊόντων»
 • «Για τη μεταφορά κτηνοτροφικών προϊόντων»
 • «Για τη μεταφορά μελισσοκομικών προϊόντων»
 • «Για τη μεταφορά αλιευτικών προϊόντων»

Διατίθενται τρία (3) προγράμματα ασφάλισης, ανάλογα με τις παρεχόμενες καλύψεις.

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑΤΑ ΑΣΦΑΛΙΣΗΣ
​ΚΑΛΥΨΕΙΣ​ΚΛΑΣΙΚΟ​ΕΞΤΡΑ​ΠΡΟΝΟΜΙΑΚΟ
​Αστική ευθύνη έναντι τρίτων​√​√​√
​Υλικές ζημιές από ανασφάλιστο όχημα​​√​√​​√​
​Τοπική ρυμούλκηση οχήματος λόγω ατυχήματος (*)​√​​​√​√​
​Εγγύηση Ασφαλίστρου​​√​√​​√​
Φροντίδα ατυχήματος​√​​​√​√​
​Νομική προστασία​​√​​√​√​
​Ασφάλιση πυρός ​√​​√​
​Τρομοκρατικές & Κακόβουλες ενέργειες πυρός​√​​​​√​
​Ολική & Μερική Κλοπή​​√​​​√​
​Φυσικά φαινόμεναΠροαιρετικά​​​​√​
​Προσωπικό ατύχημα οδηγού​​√​​​​√​​
​Ζημιές ιδίου οχήματος από κλοπή​​​√​​​​√​
​Ζημιές ιδίου οχήματος (μικτή)​​​√​
​Ζημιές ιδίου οχήματος από κακόβουλες ενέργειες​​​√​
​Θραύση κρυστάλλων​ΠροαιρετικάΠροαιρετικά​Προαιρετικά​
​Οδική βοήθεια λόγω ατυχήματος ή βλάβης (*)​ΠροαιρετικάΠροαιρετικά​Προαιρετικά​

(*) Δεν παρέχεται η κάλυψη σε αγροτικά οχήματα άνω των 30 ίππων.

Το ασφάλιστρο κάθε προγράμματος εξαρτάται από μια σειρά παραμέτρων, όπως ενδεικτικά αναφέρονται: η ζώνη κυκλοφορίας του οχήματος, οι φορολογήσιμοι ίπποι, το πλήθος των ζημιών, η ηλικία του οδηγού (μικρότερη των 23 ετών), η ημερομηνία απόκτησης διπλώματος (μικρότερη του ενός έτους).

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους ασφάλισης, πατήστε εδώ.

Επισκεφθείτε ένα από τα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας ενημερωθείτε από τα κατάλληλα πιστοποιημένα στελέχη στην ασφαλιστική διαμεσολάβηση αναλυτικά, για τα χαρακτηριστικά, τις καλύψεις και τους όρους των προγραμμάτων και επιλέξτε το πρόγραμμα που ταιριάζει καλύτερα στις ανάγκες σας.    

Η  καταχώριση αυτή έχει χαρακτήρα καθαρά πληροφοριακό και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία προσυμβατική ενημέρωση, την ασφαλιστική σύμβαση και τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτής. Οι πλήρεις προ-συμβατικές και συμβατικές πληροφορίες για τα εν λόγω προγράμματα είναι διαθέσιμες στα Καταστήματα της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε. Για το έγγραφο πληροφοριών για το ασφαλιστικό προϊόν πατήστε εδώ .

Τα ασφαλιστικά προγράμματα δημιουργήθηκαν από την Εθνική Ασφαλιστική και διανέμονται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10559, Αθήνα, Α.Μ.Ε.Ε.Α.: 311481. H διάθεση των ασφαλιστικών προγραμμάτων διενεργείται μόνο από Στελέχη της Τράπεζας που είναι πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Η Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αριθμό 1028 ως ασφαλιστικός πράκτορας. Τα στοιχεία του Ειδικού Μητρώου δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.)» Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μέσω του οποίου μπορείτε να εξακριβώσετε την εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο. Ιστότοπος Ε.ΣΗ.Π.: http://insuranceregistry.uhc.gr/

​Επισκεφθείτε σήμερα κιόλας ένα από τα Καταστήματά μας, για περισσότερες πληροφορίες.

Βασικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι:

 • Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ.
 • Αντίγραφο της άδειας κυκλοφορίας του οχήματος.

Ενημερωθείτε για τα απαιτούμενα σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο έγγραφα πιστοποίησης ταυτότητας του πελάτη στο έντυπο Συστηθήκατε; Αν όχι... κάντε το τώρα.

Δυνατότητες που σας προσφέρει το πρόγραμμά σας

 • Άμεση έκδοση ασφαλιστηρίου συμβολαίου για το πρόγραμμα Κλασικό με την καταβολή του αντίστοιχου ασφαλίστρου.
 • Γρήγορη και απλή διαδικασία προασφαλιστικού ελέγχου για τα προγράμματα Έξτρα και Προνομιακό.
 • Ευελιξία ως προς τη διάρκεια ασφάλισης με επιλογή τρίμηνης, τετράμηνης, εξάμηνης ή ετήσιας διάρκειας ασφαλιστηρίου συμβολαίου.
 • Αυτόματη πληρωμή ασφαλίστρων μέσω πάγιας εντολής για την ανανέωση του ασφαλιστηρίου σας συμβολαίου.
 • Πληρωμή των ασφαλίστρων εξάμηνης και ετήσιας διάρκειας μέσω πιστωτικών καρτών της ΕTΕ με έως 12 άτοκες δόσεις, ανάλογα με τη διάρκεια.
 • Οργανωμένη εξυπηρέτηση σε περίπτωση ατυχήματος:
  • Φροντίδα Ατυχήματος.
  • Τοπική Ρυμούλκηση.
  • Οδική Βοήθεια (προαιρετική κάλυψη).
 • Συμμετοχή στο Σύστημα Φιλικού Διακανονισμού: Ακόμα  και σε περίπτωση μη υπαιτιότητάς σας, η αποζημίωση δίνεται από την Εθνική Ασφαλιστική.
 • Κάλυψη ζημιάς του οχήματός σας, από ανασφάλιστο όχημα και Νομική Προστασία.
 • Εγγύηση Ασφαλίστρου: Σε περίπτωση μέχρι και 2 ατυχημάτων το χρόνο, από υπαιτιότητά σας, δεν αυξάνεται το ασφάλιστρό σας.

 

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις