Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Ασφάλιση Κατοικίας

Το σπίτι σας, αποτελεί για εσάς ένα σημαντικό και αγαπημένο περιουσιακό σας στοιχείο. Για τη διατήρησή του χρειάζεται η προσωπική σας φροντίδα αλλά και η ασφάλεια που μπορεί να προσφέρει ένας μεγάλος ασφαλιστικός οργανισμός, καλύπτοντας ζημιές από αναπάντεχα γεγονότα όπως η φωτιά, ο σεισμός, η πλημμύρα, η κλοπή κ.ά.

Η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε ολοκληρωμένα πακέτα κάλυψης τα οποία διανέμονται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας:

 • για την κατοικία και την οικοσκευή
 • για ακίνητα υπέγγυα και ελεύθερα βαρών
 • για επιλεγμένες κατηγορίες γραφείων και επιχειρήσεων.

 

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την Αναλυτική Περιγραφή.

Παροχές του Προγράμματος

Η Εθνική Τράπεζα σας δίνει τη δυνατότητα να επιλέξετε μεταξύ 5 διαφορετικών συνδυασμών ασφαλιστικών καλύψεων:

 • Βασικό πακέτο κάλυψης
  • Κατοικίας
  • Κατοικίας και Οικοσκευής
 • Πλήρες πακέτο κάλυψης
  • Κατοικίας
  • Κατοικίας και Οικοσκευής
 • Ανεξάρτητη ασφάλιση οικοσκευής

 

Ανάλογα με το πακέτο που θα επιλέξετε καλύπτεστε για:  Βασικό Πλήρες Οικοσκευής(1)
Πυρκαγιά, Κεραυνό, Έκρηξη 
Σεισμό (2)    

Θραύση / Διάρρηξη Δεξαμενών/Σωληνώσεων,

Κεντρικής Θέρμανσης, Ύδρευσης, Ψύξης και Αποχέτευσης 

Τρομοκρατικές ενέργειες  √
Καταιγίδα, θύελλα, πλημμύρα   
Θραύση Υαλοπινάκων- Καθρεπτών-Θυρών-Παραθύρων  
Αστική ευθύνη για ζημιές έναντι τρίτων   
Έξοδα ξενοδοχείου  
Κλοπή οικοσκευής, ζημιές από διάρρηξη, ληστεία μετρητών και τραπεζικών επιταγών    
Έξοδα άντλησης υδάτων         
Μηνιαίο Κόστος για 100 τ.μ   €20,4   €21,2  

Μηνιαίο Κόστος για 100 τ.μ. χωρίς κάλυψη σεισμού

(μόνο για ακίνητα ελεύθερα βαρών)

 €6,5  €7,3  
Μηνιαίο Κόστος για Οικοσκευή αξίας €30.000          €9,2 (3)

Μηνιαίο Κόστος για Οικοσκευή αξίας €30.000 χωρίς κάλυψη σεισμού

(μόνο για ακίνητα ελεύθερα βαρών) 

     €4,3 (3)

(1)  Με την προϋπόθεση ότι το εμβαδόν των κυρίων χώρων του ακινήτου δεν ξεπερνά τα 180 τ.μ.

(2)  Η κάλυψη σεισμού δίνεται σε ακίνητα που κατασκευάστηκαν μετά το 1960

(3)  Το κόστος Ασφάλισης Οικοσκευής προστίθεται στο κόστος Ασφάλισης Κατοικίας όταν επιλέγεται  ασφάλιση Κατοικίας και Οικοσκευής.

 

Για να ενημερωθείτε σχετικά με τους όρους των πακέτων κάλυψης, κάνετε κλικ στον αντίστοιχο σύνδεσμο:

Η κάλυψη Οικοσκευής παρέχεται και ανεξάρτητα από τα πακέτα κάλυψης Κατοικίας.

Η  καταχώριση αυτή έχει χαρακτήρα καθαρά πληροφοριακό και σε καμία περίπτωση δεν υποκαθιστά την προβλεπόμενη από την ισχύουσα νομοθεσία προσυμβατική ενημέρωση, την ασφαλιστική σύμβαση και τους γενικούς και ειδικούς όρους αυτής.

Η ασφάλιση διενεργείται με τη διαμεσολάβηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10559, Αθήνα Α.Μ.Ε.Ε.Α.: 311481. Για  περισσότερα πατήστε εδώ .

Στην περίπτωση διάθεσης των ασφαλιστικών προγραμμάτων μέσω του Δικτύου Καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, αυτή διενεργείται μόνο από Στελέχη της Τράπεζας που είναι πιστοποιημένοι ασφαλιστικοί διαμεσολαβητές. Η Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αριθμό 1028 ως ασφαλιστικός πράκτορας. Τα στοιχεία του Ειδικού Μητρώου δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.)» Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μέσω του οποίου μπορείτε να εξακριβώσετε την εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο. Ιστότοπος Ε.ΣΗ.Π.: http://insuranceregistry.uhc.gr/

 

Επισκεφθείτε σήμερα κιόλας ένα από τα  Καταστήματά μας όπου μπορείτε να ενημερωθείτε από τους πιστοποιημένους συμβούλους μας και να αποκτήσετε άμεσα και χωρίς χρονοβόρες διαδικασίες, μια πραγματική ασπίδα προστασίας για την περιουσία σας.  

Εάν δεν έχετε λάβει δάνειο για το ακίνητό σας, για τη συμμετοχή σας στα προγράμματα ασφάλισης κατοικίας θα πρέπει να μας ενημερώσετε για τα εξής στοιχεία: Διεύθυνση, Έτος κατασκευής, Εμβαδόν κυρίων και βοηθητικών χώρων και Χρήση (π.χ. κατοικία, μονοκατοικία, αποθήκη κ.λπ.).

Εάν έχετε λάβει ή είχατε λάβει στο παρελθόν δάνειο για το ακίνητό σας δεν χρειάζεται να προσκομίσετε κανένα πρόσθετο δικαιολογητικό.

Ενημερωθείτε για τα απαιτούμενα σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο έγγραφα πιστοποίησης ταυτότητας του πελάτη στο έντυπο Συστηθήκατε; Αν όχι …κάντε το τώρα.​​

Δυνατότητες που σας προσφέρει το πρόγραμμά σας

 • Πραγματική προστασία του ακινήτου για εσάς που έχετε χρηματοδοτηθεί για την αγορά, ανέγερση / αποπεράτωση ή επισκευή του ακινήτου σας μέσω στεγαστικού δανείου από την Εθνική Τράπεζα ή είστε ιδιοκτήτης ακινήτου το οποίο θέλετε να ασφαλίσετε.
 • Προστασία του περιεχομένου του ακινήτου σας, στην περίπτωση που υποστεί ζημιές ή καταστροφές π.χ. από πυρκαγιά, σεισμό, κλοπή κ.α.
 • Δυνατότητα επιλογής ασφαλιστικών καλύψεων.
 • Γρήγορες και απλές διαδικασίες ασφάλισης.

 

Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις

 • Μπορώ να ασφαλίσω την ιδιόκτητη κατοικία μου για την οποία δεν έχω πάρει στεγαστικό δάνειο;
  Μπορείτε να ασφαλίσετε το σπίτι σας ανεξάρτητα εάν σας έχει χορηγηθεί δάνειο για την αγορά του ή όχι. Άλλωστε, πάντα υπάρχουν κίνδυνοι. Εμείς σας προτείνουμε ένα πρόγραμμα που δημιουργήθηκε από την Εθνική Ασφαλιστική και διανέμεται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας, το οποίο προσφέρει συνολική ασφάλιση καθώς εξασφαλίζει κάλυψη ζημιών από φωτιά και σεισμό, αλλά και μια σειρά από καθημερινούς κινδύνους που απειλούν την περιουσία σας, όπως οι ζημιές από θραύση σωληνώσεων ή οι ζημιές από διάρρηξη.
 • Μπορώ να ασφαλίσω οποιαδήποτε κατηγορία ακινήτου;
  Μπορείτε να ασφαλίσετε διαμέρισμα, μονοκατοικία, αποθήκη οικιακή, θέση στάθμευσης ιδιωτική, καθώς και γραφείο και επιχείρηση (συγκεκριμένες κατηγορίες). Για περισσότερες πληροφορίες μπορείτε να απευθυνθείτε σε οποιοδήποτε Κατάστημά μας.
 • Μπορώ να ασφαλίσω το εξοχικό μου;
  Βεβαίως και μπορείτε. Ωστόσο, ακίνητα τα οποία παραμένουν ακατοίκητα για 3 μήνες, δεν μπορούν να ασφαλιστούν έναντι κλοπής και ζημιών που θα προκληθούν από βίαιη είσοδο με σκοπό την κλοπή.
 • Είμαι ιδιοκτήτης κατοικίας και δεν έχω ασφαλίσει το σπίτι μου. Μπορώ να ασφαλίσω μόνο το περιεχόμενο;
  Φυσικά, και μπορείτε. Δεν είναι απαραίτητο η ασφάλιση του περιεχομένου να συνδυάζεται με κάποιο πακέτο ασφάλισης του ακινήτου.
 • Υπάρχει δυνατότητα ασφάλισης έργων τέχνης ή συλλογών με ιδιαίτερη αξία;
  Σε περίπτωση ασφάλισης περιεχομένου κατοικίας, παρέχεται κάλυψη έως €3.000 ανά τεμάχιο σε ειδικά αντικείμενα, δηλαδή πίνακες ζωγραφικής, γλυπτά, αντίκες, παλαιές εικόνες, χειροποίητους τάπητες, μουσικά όργανα, ασημικά, οπτικοακουστικά αντικείμενα. Η συνολική αποζημίωση για τα παραπάνω ειδικά αντικείμενα δεν μπορεί να υπερβαίνει το 60% του συνολικού ασφαλισμένου κεφαλαίου του περιεχομένου με μέγιστο ποσό τα €50.000.
 • Πώς θα πληρώνω;
  Η καταβολή των ασφαλίστρων γίνεται  αυτόματα,  με χρέωση του καταθετικού λογαριασμού  που θα μας υποδείξετε,  κάθε μήνα, εκτός  κι εάν έχετε στεγαστικό δάνειο, οπότε, στην περίπτωση αυτή, θα ακολουθεί τη συχνότητα πληρωμής των δόσεων του δανείου.