Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

​​​​

​Η Εθνική Ασφαλιστική δημιούργησε το Πρόγραμμα Πρωτοβάθμιας Φροντίδας Υγείας Full Πρόληψη, για σωστή πρόληψη, έγκαιρη διάγνωση και φροντίδα της υγείας σας το οποίο διανέμεται από το δίκτυο καταστημάτων της Εθνικής Τράπεζας: 

 • Προσφέρει δωρεάν προληπτικές εξετάσεις για τη γυναίκα, τον άνδρα, το παιδί
 • Προσφέρει δωρεάν ετήσιο check up και ειδικά πακέτα προληπτικών ελέγχων και υπηρεσιών με
      προνομιακές τιμές.
 • Λειτουργεί ανεξάρτητα και συμπληρωματικά από οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική κάλυψη υγείας
      σε άλλο ιδιωτικό ή δημόσιο ασφαλιστικό φορέα.
   

Οι  ιατρικές  υπηρεσίες προσφέρονται από τα Συμβεβλημένα με την Εθνική Ασφαλιστική Διαγνωστικά Κέντρα του Ομίλου Affidea  έναν από τους μεγαλύτερους παρόχους στον κλάδο υπηρεσιών υγείας της Ευρώπης.

Για περισσότερες λεπτομέρειες δείτε την Αναλυτική Περιγραφή.​

Το Πρόγραμμα Full Πρόληψη παρέχεται σε δύο πακέτα:

Πακέτο Α':

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με παραπεμπτικό οποιουδήποτε ιατρού αντίστοιχης ειδικότητας και συμπτωματολογίας μέχρι 2.000€ το χρόνο επί του εκάστοτε ισχύοντος Κρατικού Τιμοκαταλόγου (ΦΕΚ).

Πακέτο Β':

Δωρεάν διαγνωστικές εξετάσεις με παραπεμπτικό Ιατρού Δικτύου ή Ιατρού ΕΟΠΥΥ αντίστοιχης ειδικότητας και συμπτωματολογίας μέχρι 700€ το χρόνο επί του εκάστοτε ισχύοντος Κρατικού Τιμοκαταλόγου (ΦΕΚ).

Εξαιρούνται οι εξετάσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο ΦΕΚ ( κρατικός τιμοκατάλογος), οι ακτινογραφίες και οι υπέρηχοι. Στις περιπτώσεις αυτές η χρέωση ισούται με το 50% επί του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου του Ομίλου Affidea 

Επιπλέον Παροχές και για τα δύο πακέτα (Α΄& Β΄) :

 • Δωρεάν ετήσιο check up
      (ισχύει για μια (1) μόνο φορά ετησίως και εφόσον δεν έχει καλυφθεί από τυχόν ετήσιο προγεννετικό έλεγχο. Οι εξετάσεις του προληπτικού ελέγχου διενεργούνται όλες μαζί)

 • Προγεννητικός έλεγχος
      (με 6 μήνες αναμονή για τον πρώτο χρόνο του συμβολαίου και εφόσον δεν έχει χρησιμοποιηθεί 
      το δωρεάν ετήσιο check up)

 • Δωρεάν Τεστ Pap & Μαστογραφία για τις γυναίκες και εξέταση PSA για τους άνδρες άνω των 45
      ετών

 • Ειδικά πακέτα προληπτικών ελέγχων και υπηρεσιών με προνομιακές τιμές

Ηλικία Ασφάλισης
από 30 ημερών έως 70 ετών

Κόστος Προγράμματος

 • Για το Πακέτο Α' Μηνιαίο Κόστος: 12,21€
 • Για το Πακέτο Β' Μηνιαίο Κόστος: 10,75€

Επιπλέον 4€ για δικαίωμα συμβολαίου μόνο στην πρώτη δόση.

 

 

Η  καταχώριση αυτή έχει χαρακτήρα καθαρά πληροφοριακό και σε καμία περίπτωση δεν αντικαθιστά το ενημερωτικό έντυπο που περιγράφεται στο ν. 4364/2016  και το οποίο βρίσκεται στα Καταστήματα. Η ασφάλιση διενεργείται με τη διαμεσολάβηση της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος Α.Ε., Αιόλου 86, 10232, Α.Μ.Ε.Ε.Α.: 311481, Αθήνα. Για  περισσότερα πατήστε εδώ. Η Τράπεζα είναι εγγεγραμμένη στο Ειδικό Μητρώο του Επαγγελματικού Επιμελητηρίου Αθηνών με αριθμό 1028 ως ασφαλιστικός πράκτορας. Τα στοιχεία του Ειδικού Μητρώου δημοσιεύονται στην ηλεκτρονική πλατφόρμα «Ενιαίο Σημείο Πληροφόρησης (Ε.ΣΗ.Π.)» Ενεργών Ασφαλιστικών Διαμεσολαβητών, μέσω του οποίου μπορείτε να εξακριβώσετε την εγγραφή στο Ειδικό Μητρώο. Ιστότοπος Ε.ΣΗ.Π.: http://insuranceregistry.uhc.gr/.

​Επισκεφθείτε σήμερα κιόλας ένα από τα Καταστήματά μας για περισσότερες πληροφορίες.

Βασικά δικαιολογητικά που πρέπει να προσκομίσετε είναι:

 • Το Δελτίο Αστυνομικής Ταυτότητας ή Διαβατήριο σε ισχύ

Ενημερωθείτε για τα απαιτούμενα σύμφωνα με το ισχύον κανονιστικό πλαίσιο έγγραφα πιστοποίησης  ταυτότητας του πελάτη στο έντυπο Συστηθήκατε; Αν όχι…κάντε το τώρα.

Δυνατότητες που σας προσφέρει το πρόγραμμά σας

 • Συνεισφέρει στην πρόληψη κινδύνων υγείας και προσφέρει σημαντικό οικονομικό όφελος σε διαγνωστικές εξετάσεις
 • Συνδυάζει τη φερεγγυότητα της Εθνικής Ασφαλιστικής με την τεχνογνωσία της Affidea
 • Λειτουργεί ανεξάρτητα και συμπληρωματικά από οποιαδήποτε άλλη ασφαλιστική κάλυψη υγείας σε άλλο ιδιωτικό ή δημόσιο ασφαλιστικό φορέα
 • Εφαρμογή Κρατικού Τιμοκαταλόγου Εξετάσεων (ΦΕΚ) έτσι ώστε το ετήσιο χρηματικό όριο του κάθε πακέτου να μπορεί να καλύψει σημαντικό πλήθος εξετάσεων
 • Πανελλαδική κάλυψη διαγνωστικών κέντρων 99%
 • Χρήση του 18189 για κλείσιμο ραντεβού, πληροφορίες και ιατρικές συμβουλές
 • Δωρεάν κάλυψη διαγνωστικών εξετάσεων (εντός του συμφωνημένου πλαφόν) σε περίπτωση
      επείγοντος περιστατικού σε όλο το ευρωπαϊκό δίκτυο του Ομίλου Affidea και των Εξωτερικών    Ιατρείων του ΥΓΕΙΑ Αλβανίας. Εξαιρείται η Κύπρος, όπου παρέχεται έκπτωση 25%.
 • Παροχή έκπτωσης στην Ασφάλιση Οχημάτων που παρέχεται από την Εθνική Ασφαλιστική.

Προγραμματισμός ετήσιου check up / διαγνωστικών εξετάσεων / ιατρικών επισκέψεων

Για να προγραμματίσετε το ετήσιο check up, διαγνωστικές εξετάσεις και ιατρικές επισκέψεις, μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο 18189 


Συχνές ερωτήσεις - απαντήσεις

 • Ποιος τιμοκατάλογος εφαρμόζεται για τον καθορισμό των τιμών διαγνωστικών και απεικονιστικών εξετάσεων , σε διαγνωστικά κέντρα, μικροβιολογικά εργαστήρια, ιδιωτικές κλινικές;
  Για τον καθορισμό των αποζημιούμενων τιμών των εξετάσεων εφαρμόζεται ο εκάστοτε ισχύων  Κρατικός Τιμοκατάλογος (ΦΕΚ). Εξαιρούνται οι εξετάσεις που δεν έχουν ενταχθεί στο ΦΕΚ, οι ακτινογραφίες και οι υπέρηχοι. Στις περιπτώσεις αυτές, η χρέωση ισούται με το 50% του ιδιωτικού τιμοκαταλόγου του Ομίλου Affidea.
 • Από πότε μπορώ να αρχίσω να χρησιμοποιώ το πρόγραμμα;
  Η χρήση των παροχών του προγράμματος αρχίζει μετά από 30 ημερολογιακές ημέρες από την ημερομηνία έναρξης της πρώτης  ασφάλισης για τις Διαγνωστικές εξετάσεις και το check up(*) και μετά από 6 μήνες για τον προγεννητικό έλεγχο(**).

  Σε περίπτωση ανανέωσης του προγράμματος οι προαναφερόμενες καλύψεις παρέχονται άμεσα από την ημερομηνία έναρξης ισχύος της ανανέωσης.


  (*) Η παροχή ισχύει για μια (1) μόνο φορά ετησίως και εφόσον δεν έχει καλυφθεί τυχόν ετήσιος προγεννητικός έλεγχος. Οι εξετάσεις του προληπτικού ελέγχου διενεργούνται όλες μαζί.

  (**) Η παροχή ισχύει για μια (1) μόνο φορά ετησίως, κατόπιν επιβεβαιωμένης εγκυμοσύνης και εφόσον δεν έχει καλυφθεί τυχόν ετήσιος προληπτικός έλεγχος. Οι εξετάσεις του προγεννητικού  ελέγχου διενεργούνται όλες μαζί.

 • Χρειάζεται να συμπληρώσω το ερωτηματολόγιο υγείας πριν την ασφάλιση;
  Ναι, είναι απαραίτητη η συμπλήρωση του ερωτηματολογίου υγείας.
 • Πώς θα καταβάλλω το ασφάλιστρο;
  Η καταβολή του ασφαλίστρου γίνεται κάθε μήνα με χρέωση του συνδεδεμένου καταθετικού λογαριασμού ή της πιστωτικής κάρτας από το 2ο ασφάλιστρο και μετά,  που έχετε υποδείξει κατά την ημερομηνία συμμετοχής σας  στο πρόγραμμα.
 • Πως θα κάνω χρήση του προγράμματος;
  Για τη χρήση του προγράμματος θα καλείτε στο τηλεφωνικό κέντρο της Εθνικής Ασφαλιστικής στο τηλ 18189.
  Επίσης καθ’ όλο το 24ωρο, 365 ημέρες το χρόνο, μπορείτε  να λάβετε ιατρικές συμβουλές, να συζητήσετε θέματα υγείας που σας απασχολούν, να κλείσετε  ραντεβού με γιατρό του δικτύου, να μάθετε  για τα Διαγνωστικά Κέντρα και τους γιατρούς της περιοχής σας.