Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις
  • Αρχική
  • Νέα & Ανακοινώσεις
  • Ψήφισμα για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή Κωνσταντίνου Κεραμέως, τέως Δικαστικού Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

Ψήφισμα για την απώλεια του ομότιμου καθηγητή Κωνσταντίνου Κεραμέως, τέως Δικαστικού Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος


ΨΗΦΙΣΜΑ

Για   την απώλεια του ομότιμου καθηγητή  Κωνσταντίνου Κεραμέως,

τέως  Δικαστικού Συμβούλου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος

 

Τα  μέλη  του  Νομικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,  ο Γενικός Διευθυντής  Νομικών Υπηρεσιών της  Εθνικής  Τράπεζας & του Ομίλου,  ο Διευθυντής, καθώς και οι δικηγόροι της Τράπεζας, εκφράζουν τη  βαθιά  θλίψη τους για την απώλεια  του  ομότιμου  καθηγητή  της  Πολιτικής  Δικονομίας  Κωνσταντίνου Κεραμέως,  ο οποίος, επί σειρά ετών, διετέλεσε Δικαστικός Σύμβουλος  της Εθνικής Τράπεζας.

Ο  εκλιπών υπήρξε  κορυφαίος  επιστήμων  με ιδιαιτέρως  εκτενές    και πολύγλωσσο συγγραφικό έργο  στο  πεδίο του αστικού δικονομικού  και  του  διεθνούς δικονομικού δικαίου, του δικαίου της διεθνούς διαιτησίας, καθώς και του συγκριτικού δικαίου.  Το εξαίρετο επιστημονικό και ερευνητικό του έργο, το οποίο συνέβαλε αποφασιστικά στην εξέλιξη του δικονομικού δικαίου,  χαίρει  καθολικής  αναγνωρίσεως  τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.  Διακεκριμένος  πανεπιστημιακός  δάσκαλος   με υψηλό ακαδημαϊκό ήθος, δίδαξε  αρχικά στη Νομική Σχολή του Αριστοτέλειου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης και στη συνέχεια  στη Νομική  Σχολή  του Εθνικού και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου  Αθηνών.

Από  το  έτος 1992 έως το έτος  2009  διετέλεσε  Δικαστικός  Σύμβουλος, καθώς και μέλος του Νομικού Συμβουλίου  της Εθνικής  Τράπεζας  της  Ελλάδος ,  συμβάλλοντας  με την  υψηλή  νομική  του παιδεία και την εγκυρότητα των απόψεών του  στην αποτελεσματική αντιμετώπιση  κρίσιμων  νομικών ζητημάτων, εξωδίκων και δικαστικών.  

Τα  μέλη του Νομικού Συμβουλίου της Εθνικής Τράπεζας της Ελλάδος,  ο Γενικός Διευθυντής,  ο Διευθυντής, καθώς και οι δικηγόροι της Τράπεζας, εκφράζουν τα  θερμά  συλλυπητήριά  τους  στην οικογένεια και τους οικείους του εκλιπόντος.

 

Αθήνα,  29. 12. 2021

Ο  Γενικός Διευθυντής  Νομικών Υπηρεσιών  της Τράπεζας και του Ομίλου

Καθηγητής  Γεώργιος Τριανταφυλλάκης