Είσοδος Είσοδος για Ιδιώτες Είσοδος για Επιχειρήσεις

Νέα & Ανακοινώσεις

​​​​​​

 • Ημερίδα γνωριμίας και networking στο ΟΚ!ΤΗΕSS την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 16:00μμ
  19/12/2017

  Σε συνεργασία με το OK!Thess και το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, το πρόγραμμα NBG Business Seeds διοργανώνει εκδήλωση γνωριμίας και δικτύωσής με τους συμμετέχοντες από την Β. Ελλάδα την Πέμπτη 21 Δεκεμβρίου στις 16:00μμ στο OK!Thess.

  Η ατζέντα έχει ως εξής:

  16:00-16:30     Προσέλευση
  16:30-16:50     Καλωσόρισμα στο OK!Thess
  16:50-17:10     Λάζαρος Παπαδόπουλος – Athlenda – Τι σημαίνει να είσαι startupper – Ευκαιρίες και διακυβεύματα
  17:10-17:30     Σπύρος Αρσένης – Συντονιστής προγράμματος NBG Business Seeds - Παρουσίαση προγράμματος NBG Business Seeds – επόμενα βήματα διαγωνισμού.
  17:30-18:30     1’ λεπτό παρουσίαση ομάδων
  18:30-19:00     Μανόλης Χατζηγιάννης - Γραφείο Μεταφοράς Τεχνολογίας ΑΠΘ - Παρουσίαση του Business Model Canvas
  19:00-20:30     Μentoring - συζήτηση με ομάδες.
  20:30   Ποτό – συζήτηση

 • Ανακοίνωση επιπλέον συμμετεχόντων στη Β' Φάση του 8 Διαγωνισμού Καινοτομίας & Τεχνολογίας
  19/12/2017

  Σύμφωνα με τους όρους του Διαγωνισμού και σε συνέχεια της ανακοίνωσης των προτάσεων που προκρίνονται στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού Καινοτομίας και Τεχνολογίας, οι νικητές των Διαγωνισμών:

  Διεθνής φοιτητικός διαγωνισμός Ennovation και 3ος Επιχειρηματικός Διαγωνισμός ΕΑΠ -ΤΕΙ Δυτικής Ελλάδας συμμετέχουν απευθείας στη Β’ Φάση του Διαγωνισμού επιπλέον των όσων προκρίνονται μέσω της Α’ Φάσης του Διαγωνισμού.

  Ακολουθεί ο πίνακας με τα ονόματα των επικεφαλής των ομάδων.

  ΕπώνυμοΌνομαΘεματική ΕνότηταΤίτλος Πρότασης
  ΑλέξογλουΚωνσταντίνοςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταLoceye
  ΧατζηδημητρίουΚυριάκοςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταCyclopt
  ΕυσταθίουΔημοσθένηςΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταOpenX
  ΗλιοπούλουΜαρίαΗλεκτρονική ΕπιχειρηματικότηταMuStory

  Η Οργανωτική Επιτροπή του Διαγωνισμού «Καινοτομίας & Τεχνολογίας» της Εθνικής Τράπεζας.
 • Workshop IATI με εταιρίες του προγράμματος
  01/12/2017

  Για τρίτη φορά διοργανώθηκαν κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από έμπειρα στελέχη του οικοσυστήματος του Ισραήλ σε εταιρίες που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 30 Νοεμβρίου στα γραφεία του προγράμματος στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με τον οργανισμό Israel Advanced Technology Industries.

  Στο workshop συζητήθηκαν επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας. Επίσης, διερευνήθηκαν οι δυνατότητες ενίσχυσης της συνεργασίας μεταξύ startups των δύο χωρών.
 • Ολοκληρώθηκε με επιτυχία η υποβολή προτάσεων στον 8ο Διαγωνισμό της Εθνικής Τράπεζας
  31/10/2017

  Η συμμετοχή κινήθηκε  για ακόμη μια χρονιά σε υψηλά επίπεδα. Συνολικά κατατέθηκαν 361 προτάσεις από 638 συμμετέχοντες με το 32% των συμμετεχόντων  να είναι άνω των 41 ετών  και  το  20% να είναι γυναίκες.

   

  Αναλυτικά κατατέθηκαν 229 προτάσεις στην κατηγορία «Ηλεκτρονική Επιχειρηματικότητα», 78 προτάσεις στην κατηγορία «Περιβάλλον και Τεχνολογία» και 54 προτάσεις στην κατηγορία «Πολιτισμός και Τεχνολογία».

   

  Ξεκίνησε η διαδικασία αξιολόγησης των προτάσεων ώστε να επιλεγούν οι είκοσι προτάσεις που θα διαγωνιστούν στη Β' Φάση του Διαγωνισμού.

   

  Η αξιολόγηση διενεργείται από καθηγητές των οκτώ συνεργαζόμενων πανεπιστημίων: Πανεπιστήμιο Αθηνών, Εθνικό Μετσόβιο Πολυτεχνείο, Οικονομικό Πανεπιστήμιο Αθηνών, Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης, Πανεπιστήμιο Πειραιά, Πανεπιστήμιο Πατρών, Πανεπιστήμιο Κρήτης και Πανεπιστήμιο Μακεδονίας.

 • Συμμετοχή του NBG Business Seeds στο διεθνές συνέδριο της Γαλλικής Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων - BPI France
  17/10/2017

  Μετά από πρόσκληση της γαλλικής κυβέρνησης ο συντονιστής του προγράμματος NBG Business Seeds Δρ. Σπύρος Αρσένης συμμετείχε σε αποστολή στο Παρίσι και παρέστη στο διεθνές συνέδριο της Γαλλικής Κρατικής Τράπεζας Επενδύσεων - BPI France.  Πραγματοποίησε μια σειρά συναντήσεων με εκπροσώπους του γαλλικού οικοσυστήματος καινοτομίας και διερευνήθηκαν ενδεχόμενες συνέργειες. Πιο συγκεκριμένα, συναντήθηκε με στελέχη των οργάνωσεων business angle Europe, France Angel και France Fintech, με στελέχη της BPI France ενώ επισκέφτηκε και τις εγκαταστάσεις του γαλλικού incubator Agoranov.

 • Workshop Amazon με εταιρίες του NBG Business Seeds
  13/09/2017

  Για τρίτη χρονιά διοργανώθηκαν κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη της Amazon σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 7 Σεπτεμβρίου στα γραφεία του προγράμματος στο πλαίσιο της συνεργασίας μας με την εταιρεία Amazon. Στο workshop συζητήθηκαν επιχειρηματικά και τεχνικά ζητήματα καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας.
   
   
   
  Τα στελέχη της Αmazon με επικεφαλής τον Claus Verner, Startup Business Development Manager ήρθαν από το εξωτερικό ειδικά για τη συνεργασία και σε επιβεβαίωση της πολύ καλής σχέσης με το πρόγραμμα προσέφεραν δωρεάν υπηρεσίες cloud αξίας έως 100.000 δολαρίων.
 • Workshop με στελέχη της Αμερικάνικης Πρεσβείας
  17/08/2017

  Οι εταιρίες Covve, Mist.io, Vitruvius και Fieldscale είχαν την ευκαιρία να συνεργαστούν με στελέχη της Αμερικανικής Πρεσβείας, κατά τη διάρκεια συναντήσεων που πραγματοποιήθηκαν 23/5 και 2/8 στο πλαίσιο του προγράμματος στήριξης της καινοτόμου και εξωστρεφούς επιχειρηματικότητας NBG Business Seeds. Στις συναντήσεις συζητήθηκαν θέματα δικτύωσης και ενίσχυσης της παρουσίας των εταιριών στις Ηνωμένες Πολιτείες.
 • Workshop ΚΕΜΕΛ στο NBG Business Seeds
  11/07/2017

  Την Τρίτη 4 Ιουλίου και την Τετάρτη 5 Ιουλίου διοργανώθηκαν στα γραφεία του NBG Business Seeds κλειστά εργαστήρια καθοδήγησης από στελέχη τou ΚΕΜΕΛ σε startups που συμμετέχουν στο πρόγραμμα NBG Business Seeds. Η διοργάνωση πραγματοποιήθηκε στο πλαίσιο της συνεργασίας του προγράμματος με το ΚΕΜΕΛ.

  Τα στελέχη του ΚΕΜΕΛ συζητήσαν με τις εταιρείες ζητήματα διοίκησης καθώς επίσης και θέματα ανάπτυξης πελατείας.